زیبایی

رفع تیرگی زیر بغل با روش های آسان و جادویی

تیرگی زیر بغل از مشکلات شایعی است که بسیاری از زنان و مردان به دلیل مشغله زیادی که در روز دارند و منجر به تعریق بالا می‌شود، تجمع سلول‌های مرده پوستی، عدم استفاده از اسکراب زیر بغل و … ممکن است ایجاد شود. این موضوع بخصوص زنان را در هنگام استفاده از برخی لباس‌های خاص دچار خجالت می‌کند و تأثیر منفی بر روحیه آن‌ها دارد. خبر خوب این است که روش‌های متعددی جهت رفع تیرگی زیر بغل وجود دارد.

در این مقاله از سفیر زیبایی قصد داریم شما را با دلایل ایجاد تیرگی زیر بغل و روش‌های رفع تیرگی زیر بغل، آشنا کنیم. پس تا پایان این داستان با ما همراه شوید.

مهم‌ترین دلایل تیرگی زیر بغل چیست؟

اگر شما دلایل ایجاد تیرگی در ناحیه زیر بغل را بدانید، قطعاً بهتر می‌توانید اقدامات پیشگیرانه یا درمانی جهت رفع تیرگی زیر بغل را نیز انجام دهید. به‌طورکلی طبق نظر متخصصان، مهم‌ترین چیزی که باید در مورد رفع تیرگی زیر بغل بدانید این است که گاهی اوقات ممکن است به دیابت مرتبط باشد.

درواقع تیرگی زیر بغل می‌تواند اولین علامت در بیماران دیابتی باشد که می‌تواند قبلاً علائمی را تجربه نکرده باشند و بیماری مورد نظر برایشان تشخیص داده نشده باشد. آکانتوز نیگریکانس، یک اختلال مربوط به رنگدانه پوست است که با دیابت مرتبط بوده و معمولاً در ناحیه زیر بغل خود را به شکل پوستی ضخیم و مخملی نشان می‌دهد.

البته تیرگی زیر بغل ممکن است دلایل مختلف دیگری جز دیابت نیز داشته باشد که رایج‌ترین این موارد عبارت‌اند از:

  • ژنتیک
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
  • آلرژی درماتیت تماسی یا بثورات پوستی
  • هیپرپیگمانتاسیون (تغییر رنگ پوست) پس از التهاب
  • پسوریازیس (نوعی بیماری پوستی)
  • تعریق بیش‌ازحد و مداوم، بدون لایه برداری زیر بغل تحت نظر یک متخصص و به‌صورت منظم
  • تحریکات منظم و مداوم ناشی از اصلاح
  • اصطکاک ناشی از پوشیدن برخی از لباس‌ها با الیاف مصنوعی و تنگ
  • استفاده زیاد از عطرها، رنگ‌ها و مواد نگه‌دارنده در دئودورانت‌ها، کرم‌های اصلاح و سایر محصولات مورداستفاده در این ناحیه
  • تجمع سلول‌های مرده پوست به دلیل عدم شست‌وشوی خوب و عدم استفاده از اسکراب زیر بغل به‌صورت منظم
  • ملانوزس در افراد سیگاری
  • چاقی و عدم تعادل هورمون‌ها
  • اریتراسما یا عفونت باکتریایی
  • ملاسما یا لکه‌های تیره روی پوست
  • بیماری آدیسون که در آن غدد لنفاوی و فوق کلیوی دچار آسیب می‌شوند.

معمولاً تیرگی‌هایی که ناشی از عدم شست‌وشوی منظم و تجمع سلول‌های مرده پوستی یا فعالیت زیاد باکتری‌هاست، با استفاده از شست‌وشو دهنده‌های مناسب و اسکراب زیر بغلِ خوب که می‌تواند توسط پزشک توصیه شود، رفع می‌شود.

درصورتی‌که این اتفاق نیفتاد مهم است که برای رفع تیرگی زیر بغل حتماً به یک متخصص پوست مراجعه کنید تا با تشخیص علت اصلی و درمان آن بتوانید از شر تیرگی زیر بغل خلاص شوید. همچنین بعدازاینکه علت اصلی ایجادکننده این تیرگی‌ها رفع یا کنترل شد، می‌توانید برای روشن کردن تیرگی‌های به‌جامانده از کرم‌ها و لیزر درمانی تحت نظر متخصص نیز استفاده نمایید.

اسکراب زیر بغل ، لایه برداری زیر بغل

بهترین اقدامات جهت درمان تیرگی زیر بغل

همیشه اولین قدم جهت رفع یک عارضه پوستی، شناخت علت ایجاد آن می‌باشد. شما می‌توانید موارد زیر را به‌عنوان اولین اقدامات برای رفع تیرگی زیر بغل انجام دهید تا بعد توسط ارزیابی‌های پزشک، علت آن مشخص شده و درمان مناسب صورت پذیرد:

تغییر برند مورداستفاده برای دئودورانت

برند مورداستفاده برای دئودورانت یا خوشبوکننده زیر بغل خود را عوض کنید. بهترین کار این است که از جایگزین‌های طبیعی مانند زاج سفید، جوش‌شیرین یا سرکه سیب به‌عنوان دئودورانت استفاده نمایید.

برای استفاده از این مواد، زمانی که حمامتان تمام شد و پوستتان را خشک کردید ولی هنوز رطوبت روی پوست وجود دارد، کمی از یکی از مواد نام‌برده را در ناحیه زیر بغل ماساژ دهید.

البته گاهی ممکن است نیاز باشد کلاً استفاده از هر نوع دئودورانتی را برای مدتی متوقف کنید. در مورد دئودورانت‌های طبیعی نیز حتماً ابتدا آزمایش حساسیت را انجام دهید و بعد آن‌ها را استفاده کنید تا مشکلی برایتان ایجاد نشود.

تغییر عادت برای اصلاح کردن زیر بغل

شما می‌توانید برای بهبود تیرگی زیر بغل به‌جای شیو کردن مداوم، بخصوص با ابزاری مانند ژیلت، در فواصل طولانی‌تر و با نتایج بهتر، از دستگاه‌های اپیلاسیون، موم یا لیزر برای خلاص شدن از شر موهای زیر بغل استفاده نمایید.

استفاده منظم از اسکراب زیر بغل

مهم است که برای لایه برداری زیر بغل به‌طور مناسب هفته‌ای یک‌مرتبه از اسکراب زیر بغل ملایم استفاده نمایید. افرادی که تعریق بالا دارند و محیطی مناسب برای افزایش فعالیت باکتری‌ها و ایجاد تیرگی بیشتر را فراهم می‌کنند، درصورتی‌که پوست حساس و خشکی نداشته باشند می‌توانند هفته‌ای دومرتبه از اسکراب زیر بغل استفاده نمایند.

استفاده از لباس‌های مناسب

نوع لباس مورداستفاده شما می‌تواند تأثیر زیادی در سلامت کلی و سلامت پوستتان داشته باشد. بسیاری از مشکلات پوستی در بدن یا مشکلاتی مانند عفونت‌های مکرر در خانم‌ها به دلیل استفاده از لباس‌هایی با الیاف نامناسب مانند الیاف مصنوعی و پلاستیکی است.

همچنین استفاده مداوم از لباس‌های تنگ می‌تواند منجر به تیرگی زیر بغل و مشکلات دیگر شود. پس بهتر است از لباس‌هایی با الیاف طبیعی و به‌اندازه کافی گشاد استفاده نمایید تا با تهویه مناسب از ایجاد تیرگی زیر بغل جلوگیری شود.

ترک سیگار و مواد مخدر

پژوهش‌ها نشان می‌دهد استفاده از هر نوع دخانیات یا مواد مخدری می‌تواند اکسیژن‌رسانی به پوست و عملکرد صحیح آن را مختل کند؛ بنابراین یکی از روش‌های مناسب جهت پیشگیری و درمان تیرگی زیر بغل ترک این مواد است، هرچند ترک آن‌ها می‌تواند بسیاری از مشکلات سلامتی را نیز در کنار رفع تیرگی زیر بغل از بین ببرد یا بهبود دهد.

روش‌های خانگی آسان برای رفع تیرگی زیر بغل

روش‌های خانگی آسان برای رفع تیرگی زیر بغل

روش‌های خانگی برای رفع تیرگی زیر بغل، هم آسان و با مواد در دسترس انجام می‌شوند و هم ازنظر هزینه بسیار مقرون‌به‌صرفه هستند. ازجمله بهترین و کاربردی‌ترین این روش‌های خانگی برای رفع تیرگی زیر بغل می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

1. سیب‌زمینی

ترکیبات سیب‌زمینی برای رفع لک و تیرگی بسیار مناسب است. یک سیب‌زمینی را رنده کرده و آب آن را بگیرید و با یک برس آب آن را زیر بغل خود بمالید. اجازه دهید حدود 10 دقیقه این ماسک روی پوست بماند و سپس با آب سرد بشویید.

2. استفاده از خیار

خیار را به‌صورت لایه‌های نسبتاً ضخیم برش دهید و برش‌ها را روی تیرگی‌های زیر بغل بمالید و بعد از 10 دقیقه ماساژ، زیر بغل را با آب خنک بشویید.

3. استفاده از لیموترش تازه

لیموترش را به‌صورت دایره‌هایی ضخیم برش دهید و به مدت 10 دقیقه روی تیرگی‌های زیر بغل بمالید. سپس با آب سرد، ناحیه مورد نظر را شسته و خشک کنید و بلافاصله یک مرطوب کننده بزنید.

4. استفاده از پرتقال، شیر و گلاب

پوست پرتقال را خشک کنید یا به‌صورت تازه رنده کنید و یک یا دو قاشق از آن را با یک قاشق غذاخوری شیر و یک قاشق غذاخوری گلاب مخلوط کنید تا یک خمیر غلیظ به دست آید. سپس به‌آرامی خمیر را زیر بغل بمالید و بعد از 15 دقیقه با آب خنک بشویید. این کار را هفته‌ای دو تا سه بار تکرار کنید.

5. استفاده از زردچوبه

در یک ظرف کوچک دو قاشق غذاخوری آب‌لیموی تازه را با مقدار مناسبی از زردچوبه مخلوط کنید. طوری که یک خمیر نسبتاً غلیظ به دست بیاید. خمیر را با یک کاردک یا دست، روی پوست زیر بغل بمالید و بعد از 30 دقیقه آن را با آب ولرم یا سرد بشویید.

6. روغن تخم‌مرغ

روغن تخم‌مرغ را می‌توانید از عطاری‌ها تهیه کنید. این روغن برای رفع تیرگی زیر بغل مناسب است. روش استفاده از آن به این شکل است که قبل از خواب مقدار مناسبی از آن را روی پوست زیر بغل ماساژ می‌دهید و صبح روز بعد آن را با شامپوی بدن یا یک صابون ملایم می‌شویید.

7. استفاده از روغن نارگیل

روزانه چند قطره روغن نارگیل را روی پوست زیر بغل ماساژ بدهید و بعد از 15 دقیقه آن را باید با آب ولرم و یک صابون ملایم بشویید. اگر بتوانید روزانه بیشتر از یک‌مرتبه این کار را انجام دهید، زودتر نتیجه خواهید گرفت.

8. استفاده از روغن درخت چای برای زیر بغل

روغن درخت چای برای زیر بغل تأثیرات بسیار خوبی دارد. این روغن از روغن‌های ضروری محسوب می‌شود و نمی‌توان آن را به‌تنهایی استفاده کرد؛ بنابراین برای استفاده در ناحیه زیر بغل باید حدود 5 قطره از روغن درخت چای را با یک فنجان متوسط آب در یک بطری اسپری مخلوط کنید و بعد از حمام و خشک شدن زیر بغل از این روغن روی نواحی تیره اسپری نمایید و اجازه دهید خودش جذب شود و خشکش نکنید.

روغن درخت چای برای زیر بغل

روش‌های درمانی تخصصی برای رفع تیرگی زیر بغل

اگر روش‌های خانگی و پیشگیرانه برای بهبود تیرگی زیر بغل مناسب نبودند، ممکن است علت جدی‌تری منجر به تیرگی زیر بغل شده باشد که حتماً باید توسط متخصص مورد ارزیابی قرار بگیرد. بسته به علت ایجاد تیرگی ممکن است پزشک یکی از روش‌های زیر را جهت درمان توصیه نماید:

  • کرم‌ها یا لوسیون‌های موضعی حاوی ترکیباتی مثل هیدروکینون، ترتینوئین، کورتیکواستروئیدها، اسید آزلائیک یا اسید کوجیک
  • لیزر درمانی جهت از بین بردن رنگ‌دانه‌های تیره در ناحیه زیر بغل
  • لایه‌ برداری زیر بغل به روش شیمیایی با اسیدهای هیدروکسی آلفا و هیدروکسی اسیدهای بتا
  • درم ابریژن یا میکرودرم برای تمیز کردن کامل پوست و از بین بردن سلول‌های مرده که باعث تیرگی شده‌اند.
  • اگر به اریتراسم مبتلا شده باشید، پزشک احتمالاً اریترومایسین موضعی یا کلیندامایسین و یا آنتی‌بیوتیک خوراکی مانند پنی‌سیلین را تجویز می‌کند.

چه زمانی باید برای رفع تیرگی زیر بغل به پزشک مراجعه کرد؟

اگر علاوه بر تیرگی پوست در ناحیه زیر بغل متوجه علائم دیگری مانند بثورات پوستی یا سوزش شدید و روش‌های گفته‌شده مانند تعویض دئودورانت و شست‌وشوی مناسب کارساز نبودند، وقت آن است که به متخصص پوست مراجعه کنید.

همچنین اگر متوجه هایپرپیگمانتاسیون یعنی تغییر رنگ پوستی در ناحیه زیر بغل همراه با علائم دیگری مانند چرخه‌های قاعدگی نامنظم، رشد غیرطبیعی مو و افزایش وزن شدید، برای تشخیص احتمالی PCOS یعنی تنبلی تخمدان باید به متخصص زنان مراجعه نمایید که با انجام آزمایش خود و بررسی هورمون‌ها می‌توان این بیماری را مشخص کرد.

از طرفی اگر وزن اضافه کرده‌اید، سابقه خانوادگی دیابت دارید و متوجه پرپیگمانتاسیون در زیر بغل خود شده‌اید، پزشک شما باید بررسی کند که شما پیش دیابت یا دیابت ندارید؛ زیرا در حالی که ممکن است فکر کنید تیرگی زیر بغل فقط یک مشکل زیبایی است، اما می‌تواند با یک نگرانی جدی‌تری برای سلامتی مرتبط باشد که در صورت عدم برطرف شدن با روش‌های خانگی و مراقبتی باید توسط پزشک مورد بررسی قرار بگیرد.

چه افرادی بیشتر در معرض خطر تیرگی زیر بغل قرار دارند؟

چه افرادی بیشتر در معرض خطر تیرگی زیر بغل قرار دارند؟

رنگ پوست شما توسط سلول‌های رنگ‌دانه‌ای به نام ملانوسیت تعیین می‌شود. وقتی این سلول‌ها بیشتر تکثیر می‌شوند، می‌توانند رنگ پوست را تیره‌تر کنند. هر کسی ممکن است به تیرگی زیر بغل مبتلا شود اما برخی افراد در معرض خطر بیشتری هستند. اگر بخواهیم بگوییم چه افرادی بیشتر مستعد این مشکل هستند، عبارت‌اند از:

  • افرادی که پوست تیره‌تری دارند، نسبت به افرادی که پوست روشن‌تری دارند، احتمال تیرگی زیر بغلشان بیشتر است.
  • گاهی اوقات این مشکل کاملاً ارثی و ژنتیکی است و شما آن را از طریق یک ژن معیوب به ارث می‌برید. پس اگر پدر یا مادر، خواهر یا برادر یا یکی دیگر از بستگان نزدیکتان مبتلا به این عارضه هستند، به‌احتمال‌زیاد لکه‌های تیره روی پوست شما نیز وجود دارد.
  • افرادی که دارای یک بیماری زمینه‌ای کنترل نشده مانند دیابت هستند.
  • شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد حذف مو نیز ممکن است علت بروز این عارضه باشد؛ زیرا اعتقاد بر این است که تحریک ناشی از اصلاح یا کندن مکرر ممکن است تولید ملانوسیت اضافی را تحریک کند؛ بنابراین برای جلوگیری از تحریک زیر بغل، قبل از اصلاح، پوست را با یک صابون ملایم یا کرم اصلاح چرب کنید. بعدازآن نیز یک کرم مرطوب کننده بدون عطر بزنید.

سایر عوامل خطر عبارت‌اند از:

  • چاقی
  • دیابت نوع 2
  • سندرم‌های هورمونی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک، سندرم کوشینگ، آکرومگالی، کم کاری تیروئید و …
  • استفاده از برخی داروها که منجر به افزایش انسولین در سطح خون شده و پوست زیر بغل را تیره می‌کنند. ازجمله این داروها می‌توان به انسولین، کورتیکواستروئیدها مانند پردنیزون (رایوس)، هورمون رشد انسان، قرص‌های ضدبارداری و نیاسین با دوز بالا (نیاکور) اشاره کرد.
  • سرطان

سخن پایانی …

پوست زیر بغل بخصوص وقتی بخواهید لباس‌هایی مانند دکلته یا تاپ بپوشید در زیبایی‌اندام شما تأثیر فوق‌العاده‌ای دارد؛ بنابراین حتماً روش‌های خانگی گفته‌شده را امتحان کنید و البته کمی صبور باشید؛ اما اگر بعد از 2 الی 3 ماه استفاده از این روش‌ها تیرگی زیر بغل به‌طور مناسب رفع نشد، به پزشک مراجعه کنید تا به شما کمک کند و این نگرانی برطرف شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا