مو

آشنایی با روش مزوتراپی مو به همراه مزایا و معایب

مزوتراپی مو یکی از روش‌های نوین و پیشرفته برای درمان قطعی ریزش مو است که در صورت وجود فولیکول‌هایی که بتوان آن‌ها را احیا کرد، حتی می‌تواند برخی از انواع طاسی را درمان کند. در این روش از کوکتل‌های مزوتراپی شامل انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین، اسیدهای آمینه، هیالورونیک اسید و غیره جهت تقویت و درمان ریزش مو استفاده می‌شود.

در این مقاله از سفیر زیبایی می‌خواهیم روش مزوتراپی مو را به‌طور کامل بررسی کنیم تا برای همیشه با ریزش موهایتان خداحافظی کنید و هیچ‌گاه با کابوس طاسی مواجه نگردید. پس با ما تا انتهای این مقاله بمانید.

تاریخچه مزوتراپی به چه زمانی برمی‌گردد؟

مزوتراپی را اولین بار یک پزشک فرانسوی به نام میشل پیستور برای درمان یکی از بیمارانش که به آسم مبتلا بود، پایه‌گذاری نمود و به کاربرد. او با خلاقیتی که داشت پروکائین را از طریق ورید برای درمان وی تجویز و شنوایی او را بهبود بخشید. پس‌ازآن بود که پیستور با تلاش فراوان آزمایش‌های دیگری را بر روی تزریق سطحی پروکائین انجام داد تا اینکه در سال 1976 اصطلاح مزوتراپی را ابداع نمود. از آن به بعد بسیاری از پزشکان درمان مزودرم را برای بیماری‌های دیگری همچون درد مفاصل، اگزما و وزوز گوش استفاده و توفیق‌های بی‌شماری را در این حوزه کسب نمودند.

مزوتراپی در علم پزشکی چه کاربردهایی دارد؟

تکنولوژی‌ مزوتراپی در سال‌های اخیر توانسته است علاوه بر مقابله با ریزش مو، به‌خوبی جایگزین سایر روش‌های درمانی (ازجمله جراحی‌های غالباً پرخطر) گردد و محبوبیت ویژه‌ای در میان علاقه‌مندان به برخورداری از زیبایی و خوش‌اندامی کسب نماید. هم‌اکنون پزشکان مجرب و دارای تخصص این روش را برای موارد زیر مورداستفاده قرار می‌دهند:

  • مزوتراپی مو برای درمان ریزش مو و تقویت موها به علاوه درمان سایر مشکلات و آسیب‌های مو
  • مزوتراپی برای رفع چین‌وچروک
  • درمان افتادگی پوست
  • کاهش وزن و کاهش سایز برای تناسب‌اندام
  • زدودن لکه‌های پوست
  • چربی زدایی ( توضیح اینکه چربی زدایی به روش مزوتراپی به‌تدریج جایگزین عمل لیپوساکشن شده است که برای افراد تحت درمان ممکن است خطراتی مانند آسیب رساندن به رگ‌های عروقی و نیز بافت‌های عصبی و همچنین ایجاد عفونت را به همراه داشته باشد)
نحوه انجام مزوتراپی مو

مزوتراپی مو چیست ؟

یکی از شیوه‌های درمان ریزش مو می‌باشد که در آن هیچ جراحی صورت نمی‌گیرد و با تزریق مستقیم برخی مواد مؤثر در تقویت مو ازجمله ویتامین‌ها، آنزیم‌ها، عصاره‌ گیاهان طبیعی، کوکتل‌های اسیدآمینه و همچنین داروهایی مانند ماینوکسیدیل و فیناستراید به پوست سر، باعث تقویت و رشد فولیکول‌های مو گردیده و شرایط مناسب را برای جلوگیری از طاسی ایجاد می‌نماید.

مزوتراپی مو نیز از نوآوری های علم پزشکی می باشد و متخصصین مجرب در این رشته محلول هایی را با استفاده از مواد یادشده تهیه می کنند و آنها را برای تاثیرگذاری بر روی موها به کف سر وارد می نمایند. نحوه تزریق مزوتراپی مو که در ادامه به آن خواهیم پرداخت نیز بستگی به نظر پزشک معالج دارد و ممکن است بصورت دستی صورت پذیرد و یا توسط دستگاه مخصوص انجام گیرد.

مهمترین عامل محبوبیت و مقبولیتِ عمومیِ مزوتراپی مو این است که تزریق سوزن های مذکور دردناک نیست و بدلیل سازگاریِ مواد تزریق شده با بافت سر، هیچ خطری بیمار را تهدید نمی کند و مواد مغذی به آرامی و بدون ایجاد واکنش و فعل و انفعال ناگهانی، وارد مزودرم پوست سر می گردند.

مزوتراپی مو چه نتایج و مزیت‌هایی را به همراه دارد؟

مزوتراپی مو طیف گسترده ای از فوائد را برای پوست سر و مویِ افرادی که با این شیوه تحت درمان قرار می‌گیرند، به همراه دارد و تأثیرات شگرفی بر رشد مجدد موی آن‌ها برای دستیابی به چهره‌ای متفاوت و جذاب می‌گذارد. از آن جمله می‌توان به چند مورد زیر اشاره نمود:

  • باعث کم شدن ریزش مو و درنهایت توقف آن می‌شود
  • به گردش خون در پوست سر سرعت می‌دهد
  • فرآیند تحریک فولیکول های مو را برای تقویت ساقه‌ها بهبود می‌بخشد
  • موجب بازسازی ریشه موهای ضعیف و غیرفعال می‌گردد
  • هورمونی را که عامل اصلی الگوی طاسی مردانه می‌باشد، کاهش می‌دهد.
  • با توجه به اینکه بر هم خوردن تعادل بین هورمون ها موجب ریزش موها می‌شود، مزوتراپی می‌تواند این عدم تعادل را اصلاح نماید.
  • باعث تولید بیشتر کلاژن می‌گردد تا قدرت و قابلیت ارتجاعی مو تقویت شود.

همچنین می‌توان برخی دیگر از مزیت‌های مزوتراپی مو برای ریزش‌های ارثی را به شرح ذیل بیان نمود:

  • درمان ریزش مو بدون هیچ‌گونه جراحی و بی‌هوشی
  • بهبودی و عبور از دوران نقاهت در کوتاه‌ترین زمان
  • روشی بدون درد و بدون عوارض جانبی خاص و پرخطر
  • کم‌هزینه‌تر از سایر شیوه‌های درمانی
  • عدم نیاز به مراقبت‌های ویژه
  • مناسب برای افرادی که قادر به جراحی کاشت مو نیستند
  • ایجاد تأخیر در سفید شدن تارهای مو
  • تقویت نمودن تارهای مو
  • قابلیت انجام مزوتراپی مو به روش دستی و مزوتراپی مو با دستگاه

مزوتراپی مو چگونه انجام می‌شود؟

در مرحله اول متخصصِ مزوتراپی با داروهای بی‌حسی، به‌صورت موضعی پوست سر را بی‌حس می‌نماید. سپس مواد موردنظرش را از طریق سوزن‌های نازک که ممکن است برای تزریق مکرر به یک اسلحه مکانیکی اتصال یابند، به پوست سر تزریق می‌کند. این سوزن‌ها حداقل 1 و حداکثر 4 میلی‌متر به داخل پوست سر وارد می‌شوند و بعدازاینکه تزریق‌ها به اتمام رسید محل را استریل می‌نماید. این فرآیند ممکن است در هر جلسه 10 تا 30 دقیقه به طول بیانجامد و نهایتاً بر اساس وضعیت نازکی تار موهای فرد و نیز کف سر او می‌تواند بین 8 تا 15 جلسه باشد.

لازم به ذکر است که در مزوتراپی دستی، نحوه تزریق مزوتراپی مو و چگونگی تنظیم مقدار داروی موردنیاز برای تزریق، قدری حساس و دارای سختی‌ها و مشکلاتِ خاصی می‌باشد و به همین دلیل تلاش می‌شود مزوتراپی مو با دستگاه انجام شود که به‌صورت کنترل‌شده و کاملاً تنظیم‌شده و دیجیتال، محلول‌ها را به پوست سر تزریق نمود. این دستگاه، تزریق مواد را با کمترین درد و بیشترین دقت انجام می‌دهد و شرایط را برای رساندن داروی مدنظر به فولیکول های مو مساعد می‌سازد.

محلول تزریقی در مزوتراپی مو از چه موادی تشکیل می‌شود؟

همان‌طور که گفته شد مزوتراپی مو از طریق تزریق محلول‌هایی به پوست سرانجام می‌شود. (درباره نحوه تزریق مزوتراپی مو قبلاً توضیحات لازم ارائه گردید). این محلول‌ها از مواد مختلفی تشکیل می‌شوند که ذیلاً شرح داده ‌شده‌اند:

1) مواد معدنی

برخی از مواد معدنی که در تهیه محلول‌های مزوتراپی بکار می‌روند شامل منیزیم، مس، سلنیوم، روی، فسفر و … هستند که در حفظ موها و رشد آن‌ها تأثیر فراوان دارند.

2) داروهایی مانند میانوکسیدیل و بوفلومدیل

این داروها که عروق را بازنموده و به‌اصطلاح اتساع دهنده‌ آن‌ها می‌باشند، باعث می‌گردند که خون‌رسانی به ناحیه‌ سر با شتاب بیشتری صورت پذیرد.

3) ویتامین‌ها

محلول‌های مزوتراپی مو شامل انواع ویتامین‌ها ازجمله: ویتامین B5، ویتامین H، ویتامین C و نیز ویتامین A می‌باشد که هم باعث بهبود بافت پوستی می‌شوند و هم غدد چربی را تنظیم می‌نمایند و هم تولید کلاژن را افزایش می‌دهند.

4) سیلیکون و داروهای تأمین‌کننده این ماده

سیلیکون که نقش مهمی در حفظ موها دارد چنانچه به دلیل بالا رفتن سن افراد در ناحیه موی سر کاهش یابد، ریزش موها را به همراه خواهد داشت. به همین علت این ماده به‌عنوان یکی از مهم‌ترین داروهایی می‌باشد که در محلول‌های مزوتراپی استفاده می‌شود تا بلکه این کمبودها جبران گردد.

5) داروهایی مانند لیدوکائین و پروکائین

این دسته از داروها علاوه بر تأثیر بی‌حسی موضعی بر روی نواحی تحت درمان، می‌توانند در جلوگیری از ریزش مو نیز مؤثر باشند. به همین دلیل در محلول‌های مزوتراپی استفاده می‌شود.

6) داروهای هورمونی مانند فیناستراید یا سیپروترون

این گروه از داروها به دلیل نقش مدافعی که در برابر هورمون‌های ریزش دهنده مو دارند درمحلول تهیه‌شده برای مزوتراپی، استفاده می‌شوند تا نقش مخرب آن هورمون‌ها را خنثی نمایند.

7) آمینواسیدها

آمینواسیدها موادی می باشند که پروتئین مورد نیازِ بدن را تامین می کنند تا بخش های مختلف از جمله پوست و مو و حتی ناخن در برابرآسیب های گوناگون در امان بمانند. موادی مانند کراتین، سیستئین، آرژنین و … این نقش را ایفا می نمایند و اگر کمبود آنها در نواحی مختلفی از جمله پوست سر رخ بدهد، سبب نازک شدن مو و نهایتاً ریزش آنها خواهد شد به همین دلیل در تهیه محلول مزوتراپی، آمینواسیدها از مواد بسیار مهم و ضروری به شمار می آیند.

8) کلسی‌تونین

این ماده که خون‌رسانی به بافت‌های مو را تسهیل می‌نماید، یکی از هورمون‌های موجود در بدن همه ماست. چنانچه این ماده با روش تزریق مزوتراپی برای ریزش ارثی مو، به ناحیه سر وارد شود موجب تقویت موها گردیده و نقش مهمی در تغذیه فولیکول‌های مو خواهد داشت.

معایب استفاده از مزوتراپی مو

مزوتراپی مو برای چه کسانی ممنوع است؟

تحقیقات نشان می‌دهد مزوتراپی مو را نمی‌توان برای زنان باردار، مادران شیرده و بیماران چاق استفاده نمود. همچنین علاوه بر مبتلایان به دیابت، هموفیلی، ایدز، هپاتیت و بیماری‌های پوستی، بیماران سرطانی و قلبی عروقی نیز از دریافت این خدمات بر حذر داشته شده‌اند چراکه ممکن است مزوتراپی، روند درمان آن‌ها را با اختلال مواجه سازد.

ضمناً مبتلایان به سفلیس، مردان میان‌سال و خانم‌های بیشتر از 60 سال که مبتلا به طاسی آندروژنی شدید هستند و نیز اشخاصی که جنس مویشان خوب نیست، نباید انتظار داشته باشند که مزوتراپی قادر به رفع ریزش موی آن‌ها باشد. باید یادآوری نمود که در این گروه‌ها نحوه تزریق مزوتراپی تفاوتی ندارد و مزوتراپی مو نه به روش دستی و نه مزوتراپی مو با دستگاه برای آنها قابل انجام نمی‌باشد.

مزوتراپی مو چه نوع ریزش‌هایی را درمان می‌کند؟

تکنولوژی مزوتراپی یکی از روش‌های کارآمد برای مواجهه با برخی ریزش‌های شایع در موی افراد می‌باشد که در سنوات اخیر مورد اقبال فراوانی واقع‌شده و استفاده می‌گردد. این بیماری‌ها عبارت‌اند از:

  • آلوپسی آندروژنی
  • ریزش موی سکه‌ای
  • آسیب‌دیدگی ساقه‌ی مو
  • ریزش موی ناشی از استرس: این اختلال زمانی اتفاق می‌افتد که بدن فرد از نظر روحی یا فیزیکی دچار استرس می‌شود. مثل ریزش مو پس از بارداری که به علت همین استرس‌ها رخ می‌دهد.
  • کاهش سرعت رشد موها

با دیدن چه علائمی باید به سراغ مزوتراپی موی سر برویم؟

هرگاه فردی در ناحیه مو و یا پوست سرِ خود با مجموعه ای از عوامل و نشانه ها مواجه شد و تغییرات غیرطبیعی و خاصی را در این قسمت ها مشاهده نمود، قطعاً زمان آن فرارسیده که مزوتراپی را بعنوان گزینه نهایی برای رفع این مشکلات برگزیند. مهمترین علائم و نشانه هایی که ما را به انجام مزوتراپی ملزم و ناچار می سازند، عبارتند از:

  • افزایشی شدن روند ریزش موها
  • مبتلا شدن به اگزمای سبوره که نوعی بیماری شایع پوستی هست و معمولاً با التهاب پوست سر و خارش همراه می‌باشد و خود را به شکل پوسته یا فلس نشان میدهد و باعث ریزش مو هم می‌شود
  • فراوانی شوره سر که در اثر ریزش سلول‌های مرده پوست در موها ایجاد می‌شوند
  • خشک شدن کف سر
  • شکننده شدن موها
  • کم شدن تراکم مو در ناحیه پایه

قبل از انجام مزوتراپی مو چه‌کارهایی باید انجام داد؟

پس از اینکه پزشک متخصص با انجام معاینات و آزمایشات تخصصی به این نتیجه رسید که مزوتراپی می تواند ریزش موی بیمار را متوقف نماید و به رشد موها کمک کند، مواردی را به بیمار متذکر می گردد که پیش از انجام مزوتراپی مو رعایت نموده و مدنظر قرار دهد. برخی از این توصیه هایِ موکد به شرح زیر می باشد:

  • یک هفته قبل از مزوتراپی از داروهایی همچون ایبوبروفن و آسپرین و نیز رقیق‌کننده‌های خون استفاده نشود.
  • پیش از انجام مزوتراپی لازم است موها با شامپوی مناسب شستشو داده شوند.
  • تا یک روز قبل از مزوتراپی، داروهای مراقب مو و همچنین حالت‌دهنده‌های مو و محلول‌های گیاهی و شیمیایی ضد ریزش، نباید مورداستفاده فرد قرار گیرد.

بعد از انجام مزوتراپی مو چه مراقبت‌هایی لازم است؟

زمانی که مزوتراپی برای مواجهه با ریزش موی ارثی توسط متخصص مربوطه انجام گرفت، فارغ از اینکه نحوه تزریق مزوتراپی مو به روش دستی بوده و یا مزوتراپی با دستگاه مخصوص انجام شده باشد، لازم است بیمار پس از مزوتراپی با حساسیتِ فراوان، مراقبت های زیر را در دستورکار خود قرار دهد:

  • با توجه به اینکه تزریق‌های مزوتراپی بر پوست سر، زخم‌های کوچکی را از خود باقی می‌گذارند، طبیعی است که التیام آن‌ها چند روز طول می‌کشد.
  • تا حدود 4 روز نباید موهای خود را با شامپو شستشو دهید چراکه این اقدام بهبود زخم‌های روی سر را طولانی‌تر می‌سازد.
  • تا چند روز نباید سر در معرض مستقیم نور خورشید قرار بگیرد.
  • تا زمانی که محل‌های تزریق به‌طور کامل التیام نیافته‌اند نباید آن‌ها را ماساژ داد.
  • با توجه به اینکه استفاده از الکل باعث باز شدن عروق می‌گردد و همین فعل‌وانفعال تأثیرگذاری مزوتراپی را به‌شدت کاهش می‌دهد، لذا به‌هیچ‌عنوان نباید الکل مصرف کنید.
  • تا یک هفته نباید از سونا و استخر استفاده کنید.
  • نباید تا 2 ماه از رنگ مو استفاده نمایید.
  • بعد از انجام مزوتراپی به‌هیچ‌عنوان از کلاه تنگ استفاده نکنید و سر را با دستار نپوشانید.
  • نوشیدن آب و انواع مایعات بعد از انجام مزوتراپی بسیار مفید می‌باشد.
  • تا 48 ساعت پس از انجام مزوتراپی مو از هرگونه فعالیت ورزشی خودداری شود چرا که ممکن است تعریق باعث خروج مواد تزریق‌شده از ناحیه پوست سر گردد و اثربخشی مواد واردشده را کاهش دهد.
مزایای مزوتراپی مو

مزوتراپی بعد از گذشت چه زمانی در درمان ریزش مو تأثیر می‌گذارد؟

هرچند نمی‌توان زمان دقیق و یکسانی را برای زمان تأثیرگذاری مزوتراپی مشخص نمود اما تجارب متخصصین این حوزه نشان می‌دهد که در اکثر مراجعین بعد از ۴ جلسه‌ی درمانی می‌توانیم شاهد توقف ریزش مو شویم. همچنین با انجام ۳ جلسه مزوتراپی ترشح چربی اضافه در پوست سر کاهش می‌یابد که همه این موارد بستگی به نحوه تزریق مزوتراپی مو در بافت سر دارد.

البته همان‌طور که گفته شد مدت‌زمان لازم برای تأثیر مزوتراپی متفاوت است. به‌عنوان‌ مثال ممکن است در یک نفر مشاهده آثار درمانی حتی حدود شش ماه به طول ‌انجامد اما در فرد دیگری تا قبل از دو ماه شاهد رشد مجدد مویش باشیم.

از سوی دیگر انجام مزوتراپی مو احتمال دارد در افراد گیرنده به صورت‌های مختلف خود را نشان دهد. مثلاً در برخی اشخاص ریزش مو را متوقف کند و در برخی دیگر استحکام مو را زیاد نماید و یا اینکه در عده دیگری موهای چرب را درمان سازد. شایان‌ذکر است که نتیجه مزوتراپی برای اشخاصی که ریزش موی آن‌ها ارثی نمی‌باشد، از عمر کوتاه‌تری برخوردار خواهد بود.

مزوتراپی مو چه عوارضی دارد؟

معمولاً مزوتراپی مو عارضه خاصی برای فرد ایجاد نمی‌نماید و تنها احتمال دارد برخی از بیماران به داروهای تزریق‌شده واکنش آلرژیکی از خود نشان دهند و یا ممکن است تزریق محلول‌های لسیتین (یک ترکیب آمفی فیلیک که خواص مرطوب‌کنندگی فوق‌العاده‌ای دارد و به آب‌رسانی بهتر پوست کمک می‌کند)، اندکی التهاب و تورم ایجاد نمایند که آن‌هم عارضه خاص و خطرناکی محسوب نمی‌گردد. قطعاً مزوتراپی مو با دستگاه عارضه کمتر و زخم های کمتری را برای فرد ایجاد خواهد نمود.

بهترین دکتر انجام مزوتراپی مو در تهران چه کسی است؟

پزشکی را می‌توان بعنوان بهترین گزینه جهت انجام مزوتراپی مو برگزید که تحصیلکرده و آموزش‌دیده بیماری‌های مختصِ پوست، مو و ناخن بوده و تجربه کافی و لازم را در حوزه شناسایی عارضه‌های مو دارا باشد. این گروه از پزشکان هستند که قادرند مشکل ریزش مو را دقیقاً ریشه‌یابی کنند و برای درمان هر عارضه‌ای روشی بی‌خطر، کم‌هزینه و با حداقل درد به بیمار پیشنهاد نمایند و بتوانند آن را با موفقیت بهبودی بخشند. این پزشکان به نحوه تزریق مزوتراپی مو مسلط بوده و به روش های کاملاً بی خطر آن را به انجام می رسانند.

هزینه مزوتراپی مو

هزینه مزوتراپی مو برای ریزش‌های ارثی چقدر است؟

با توجه به اینکه هر مراجعه‌کننده‌ای برای دریافت مزوتراپی مو دارای بیماری متفاوت و شرایط ویژه‌ای می‌باشد و نمی‌توان یک نسخه واحد برای درمان همه بیماران پیچید لذا طبیعی ست که تعداد جلسات مزوتراپی، نوع محلول استفاده‌شده برای تزریق، نوع عارضه‌ای که فرد از آن رنج می‌برد و … تعیین‌کننده مقدار هزینه مزوتراپی مو برای هر بیمار می‌باشد. لذا در همان جلسه اول، پزشک متخصص پس از دریافت شرح حال بیمار و خواسته‌های او و نیز انجام معاینات و آزمایش‌های تخصصی و مشخص کردن نوع عارضه‌ای که بر موی مراجع چیره شده است، می‌تواند برنامه مدون و دقیقی را که شامل پروسه انجام مزوتراپی و هزینه مزوتراپی مو خواهد بود، به بیمار ارائه دهد. شایان ذکر است که نحوه تزریق مزوتراپی مو در تعیین هزینه مزوتراپی مو بسیار تاثیرگذار می باشد و اگر مزوتراپی مو با دستگاه انجام شود یک قیمت دارد و اگر دستی باشد بالطبع هزینه کمتری را برای بیمارخواهد داشت.

سخن پایانی…

بدون تردید ریزش‌های نگران‌کننده موی سر، ممکن است هر مرد و زنی را با استرس و دلهره روبرو سازد و هرازگاهی که می‌بینند با هر بار شانه زدن، تعداد قابل‌توجهی ازتارهایِ باارزش موی خود را از دست می‌دهند، حس تنهایی، اندوه و ناامیدی آن‌ها را فرامی‌گیرد. در چنین شرایطی مزوتراپی می‌تواند کاربردی‌ترین و عملی‌ترین راهکار برای جلوگیری از این ریزش‌ها و رشد دوباره موی این افراد باشد. روشی کم‌هزینه، بدون درد و بدون عوارض جانبی که در سالهای اخیر مسیر روشنی را برای این بیماران ترسیم نموده است.

به‌طور خلاصه می‌توان این شیوه درمانیِ غیرتهاجمی و به دور از عمل‌های جراحی دردناک را فصلی نو برای درمان طاسی سر معرفی نمود که می‌تواند بسیاری از دغدغه‌های مردم را در این حوزه برطرف سازد. شما می‌توانید برای انجام مزوتراپی با مهارت بالا و مواد با کیفیت مناسب با آسیب‌های مویی خود توسط متخصصان مجرب و حاذق در این زمینه از طریق لینک‌های سمت چپ صفحه با ما در ارتباط بوده و وقت حضوری بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا