مو

معجزه روغن تراپی مو برای تقویت و درمان ریزش

موهای ما به‌صورت روزانه در برابر آسیب‌های محیطی مختلفی قرار می‌گیرد. میزان این آسیب‌ها به موارد متفاوتی مانند جنس مو، میزان آلودگی‌های محیطی، نوع مراقبت‌های روزانه و غیره بستگی دارد. یکی از بهترین روش‌های محافظت از مو در برابر این آسیب‌ها روغن تراپی مو است.

در این مقاله از سفیر زیبایی قصد داریم برایتان بگوییم روغن تراپی مو چیست و چطور انجام می‌شود؟ پس تا پایان با ما همراه باشید.

روغن تراپی مو چیست؟

روغن تراپی مو یک روش درمانی است که با استفاده از برخی روغن‌های مفید برای مو انجام می‌شود. در این روش به مقدار کافی از روغن مورد نظر روی موها و پوست سر زده شده و چنددقیقه‌ای ماساژ داده می‌شود. انجام منظم این کار می‌تواند باعث رطوبت رسانی، درخشندگی و تقویت موها شود. درواقع روغن تراپی مو روشی است که با فراهم کردن انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی موردنیاز موها در کنار رطوبت کافی، آن‌ها را نرم و لطیف کرده و از شکنندگی و ریزش موها جلوگیری می‌کند.

لازم به ذکر است افرادی که کف سرشان چرب است، نباید از روغن برای ماساژ پوست سر استفاده کنند. این افراد باید از روش روغن تراپی مو تنها بر روی ساقه‌ها استفاده نمایند.

آشنایی با روش روغن تراپی مو

نحوه روغن تراپی مو در خانه

اگرچه شما می‌توانید روغن تراپی مو را در سالن‌های آرایشی توسط افراد حرفه‌ای انجام دهید، انجام آن در خانه با صرف هزینه کمتر نیز ممکن است. اساس این روش ماساژ دادن روغن مورد نظر بر روی ساقه مو و کف سر است. میزان روغن مورد نیاز بسته به حجم و اندازه موهای شما متفاوت است؛ اما باید بدانید حتی برای موهای حجیم و بلند بیش از دو قاشق غذاخوری روغن نیاز نیست.

بنابراین معمولاً برای موهای کوتاه و یا کم‌حجم یک قاشق چای‌خوری از روغن مورد نظر کافی است. مصرف بیشتر روغن منجر به عوارضی مانند چربی اضافی در موها یا آلرژی‌هایی مانند خارش می‌شود. به همین دلیل باید حد اعتدال را هنگام انجام روش روغن تراپی مو رعایت نمایید.
برای انجام این کار مراحل زیر را به‌صورت گام‌به‌گام بر روی موهای خود اعمال کنید:

  1. چند قطره از روغن مورد نظر را در قسمت‌های مختلف از پوست سر خود بمالید و سپس با نوک انگشتان تمیز به‌صورت حرکات دورانی ماساژ دهید.
  2. در مرحله بعد چند قطره از روغن را کف دست ‌زده و روی ساقه‌های مو بمالید و چند دقیقه‌ای ماساژ دهید.
  3. سپس با یک حوله یا کلاه دوش موهای خود را بپوشانید و بگذارید یک شب بماند. (درصورتی‌که موهایتان چرب است تنها دو ساعت ماندگاری روغن کافی است و بعدازآن باید موهای خود را بشویید.)
  4. روز بعد موها را درحالی‌که خشک هستند با یک شامپوی ملایم بشویید و به‌طور کامل آبکشی کنید.

مزایای روغن تراپی مو

روغن‌ها نقش مهمی در محافظت از سلامت موها در برابر انواع آسیب‌ها و به‌خصوص شکنندگی دارند. انجام روغن تراپی مو به‌صورت منظم باعث می‌شود شکاف بین سلول‌های کوتیکول مو پر شده و از فولیکول موها در برابر آسیب سورفکتانت‌ها محافظت می‌کند. روغن تراپی مو همچنین به سلامت پوست سر کمک خواهد کرد و از عوارضی مانند خشکی کف سر، شوره سر و خارش جلوگیری می‌کند. وقتی پوست سر را به آرامی با روغن ماساژ می‌دهید به بهبود جریان خون زیر پوست و اکسیژن‌رسانی بهتر کمک می‌کنید. درنتیجه رشد موها تقویت‌ شده و ریزش مو کاهش پیدا می‌کند.

روغن‌ها دارای ترکیباتی به نام اسیدهای چرب هستند که می‌توانند به‌عنوان جایگزین لیپیدهای مو محسوب شوند. لیپیدها نقش مؤثری در سلامت و کیفیت موها دارند و هر چه مقدار آن‌ها بیشتر باشد، درخشندگی مو نیز بیشتر خواهد شد.

بهترین روغن برای روغن تراپی مو

از چه روغن‌هایی برای روغن تراپی مو استفاده می‌شود؟

برخلاف تصور بسیاری از افراد، شما می‌توانید با صرف هزینه پایین روغن تراپی مو را در خانه طبق مراحل گفته‌ شده در قسمت‌های قبل انجام دهید. نوع روغنی که برای روغن تراپی مو استفاده می‌کنید تا حدودی به نیاز موهای شما بستگی دارد. انواع روغن‌ها می‌توانند مواد معدنی، ویتامین‌ها و مقدار رطوبت متفاوتی را برای موهای شما فراهم کند. شما می‌توانید برای انتخاب بهترین روغن جهت انجام این روش با یک متخصص طب سنتی نیز مشورت نمایید.

به‌طورکلی روغن‌هایی که برای روغن تراپی مو مورد استفاده قرار می‌گیرند، عبارت‌اند از:

  • روغن نارگیل
  • روغن کنجد
  • روغن بادام
  • روغن آرگان
  • روغن مورینگا
  • روغن جابورندی
  • روغن برینگراج
  • روغن آمله

توجه داشته باشید که قبل از استفاده از هرکدام از این روغن‌ها روی پوست کف سر یک آزمایش پچ انجام دهید. به این صورت که یک قطره از روغن مورد نظر را پشت گوشتان بزنید و 24 ساعت صبر کنید. اگر بعدازاین زمان حساسیت‌هایی مانند خارش، سوزش، التهاب و غیره را تجربه نکردید، می‌توانید از روغن برای پوست سر استفاده کنید؛ اما در صورت مشاهده هرگونه حساسیت پوستی استفاده از روغن مورد نظر را متوقف کنید.

در ادامه به‌صورت مختصر توضیحاتی در مورد هرکدام از روغن‌های گفته ‌شده برای روغن تراپی مو را به شما ارائه خواهیم داد.

روغن تراپی مو با روغن نارگیل

روغن نارگیل درصورتی‌که خالص باشد می‌تواند به‌عنوان بهترین گزینه برای روغن تراپی مو به‌خصوص برای موهای خشک و آسیب‌دیده مورد استفاده قرار بگیرد. اسید چرب اصلی موجود در این روغن، اسید لوریک نام دارد. این اسید چرب میل ترکیبی بالایی با پروتئین‌های مو دارد. درنتیجه به پروتئین متصل شده و به‌راحتی به داخل ساقه مو نفوذ می‌کند. این کار باعث می‌شود به‌خوبی موهای آسیب‌دیده بازسازی‌شده و ریزش مو کاهش پیدا کند. از طرفی وزن مولکولی کم روغن نارگیل آن را به یک روغن سبک تبدیل کرده که نفوذ آن در ساقه مو را بهبود می‌بخشد.
همچنین روغن نارگیل می‌تواند به‌خوبی موهای شما را حالت داده و یک محافظ طبیعی عالی محسوب می‌شود که برای اکثر انواع مو می‌توان از آن استفاده کرد.

روغن کنجد

از روغن کنجد معمولاً برای روغن تراپی موهای وز شده و دارای موخوره یا مستعد موخوره استفاده می‌شود. مهم‌ترین ترکیبات موجود در این روغن شامل کلسیم، مس، آهن، فسفر، منگنز، روی و منیزیم است. به‌علاوه این روغن سرشار از ویتامین‌های موردنیاز پوست سر است و استفاده منظم از این روغن می‌تواند ساقه‌های مو را از حالت وز و بیش‌ازحد فر به حالت نرم و صاف تبدیل کند. همچنین خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی روغن کنجد از ایجاد شوره سر جلوگیری می‌نماید.

روغن بادام

روغن بادام نسبت به روغن کنجد سبک‌تر و نسبت به روغن نارگیل کمی غلیظ‌تر است. ویتامین‌های موجود در این روغن می‌تواند در طول هشت ماه افزایش 34.5 درصدی رشد مو را فراهم نماید و استرس اکسیداتیو که یکی از عوامل جدی در بدن برای آسیب به موها است را کاهش می‌دهد.

استفاده از روغن بادام برای روغن تراپی

 روغن تراپی مو با روغن جابورندی

جابورندی نوعی گیاه خاص در جنگل‌های استوایی است که امروزه به‌طور گسترده در انواع ژل‌ها و شامپوهای مفید برای مو استفاده می‌شود. این روغن می‌تواند به رشد موها کمک کند، پوست سر خشک را تغذیه نماید و حتی می‌تواند از سفیدی زودرس مو جلوگیری کند. از طرفی استفاده از این ماده برای روغن تراپی مو منجر به آبرسانی بسیار خوبی برای موها شده و از ایجاد موخوره و شوره سر جلوگیری خواهد کرد.

روغن آرگان

روغن آرگان یکی از بهترین انتخاب‌ها برای روغن تراپی مو است که می‌تواند از هر لحاظ منجر به بهبود کیفیت موهای شما شود؛ اما شرط آن این است که از روغن آرگان خالص برای این کار استفاده شود که نسبت به سایر روغن‌ها پرهزینه‌تر است. این روغن شامل آنتی‌اکسیدان‌های قوی مانند ویتامین E، C و A می‌باشد که همه آن‌ها برای داشتن موهایی سالم و درخشان ضروری هستند. همچنین این روغن سرشار از اسیدهای اٌمگا 3 است که در کمتر ماده طبیعی یافت شده و به‌عنوان یک حالت‌دهنده طبیعی عمل می‌کند که به‌خوبی موهای شما را تقویت خواهد کرد.

روغن مورینگا

از این روغن بیشتر برای روغن تراپی موهای خشک استفاده می‌شود. این روغن نیز دارای اسید اولئیک است که آن را به آبرسان قوی برای موها تبدیل می‌کند. البته روغن مورینگا از روغن‌های ضروری محسوب می‌شود که قبل از استفاده باید با روغن‌های حامل مانند روغن بادام ترکیب شود.

روغن برینگراج و آمله

هر دوی این روغن‌ها دارای اثر خنک‌کنندگی هستند و به تعادل پوست کف سر کمک می‌کنند؛ اما در حال حاضر در ایران بیشتر روغن آمله در دسترس افراد قرار دارد. روغن آمله می‌تواند به‌خوبی به درمان شوره سر کمک کند و از ریزش مو جلوگیری نماید. این روغن همچنین رشد موها را تقویت کرده و از سفیدی زودرس جلوگیری می‌کند. از طرفی روغن آمله سرشار از ویتامین C و ترکیباتی مانند فلاونوئیدها و پلیفنول‌ها است که فولیکول‌های مو در ناحیه ریشه را تقویت کرده و به حالت‌دهی موها کمک می‌کند. جالب است بدانید از این خواص روغن آمله می‌توانید برای تقویت ابروها نیز استفاده کنید.

روغن تراپی مو هرچند وقت یک‌بار باید انجام شود؟

حال که متوجه شدید از چه روغن‌هایی و به چه روش‌هایی می‌توان برای روغن تراپی مو استفاده کرد، شاید این سؤال در ذهنتان ایجاد شده باشد که بهتر است این روش هرچند وقت یک‌بار انجام شود؟

اگر به‌طور روزانه بتوانید روغن تراپی مو را در برنامه مراقبت از موهای خود قرار دهید، بعد از مدت کمی نتایج بسیار خوبی عایدتان می‌شود؛ اما این امر می‌تواند با توجه به مشغله‌های کاری کمی غیرواقع بینانه به نظر برسد. به همین دلیل توصیه می‌شود هفته‌ای حداقل دومرتبه این کار را انجام دهید. همچنین اگر در شرایطی هستید که نمی‌توانید روغن را یک شب روی موهای خود نگه دارید، می‌توانید یک الی دو ساعت قبل از حمام کردن این کار را انجام دهید و موهای خود را در یک حوله داغ شده بپیچید. این روش باعث می‌شود در مدت‌زمان کوتاهی مواد مغذی مناسبی از روغن مورد نظر وارد موهای شما شود.

میزان استفاده از روغن تراپی مو

خطرات و عوارض روغن تراپی مو

اگرچه روغن تراپی مو به دلیل استفاده از مواد طبیعی و گیاهی معمولاً بی‌خطر است، اما این به معنی بی‌خطر بودن این روش برای همه افراد نیست. بسته به واکنش پوست سر افراد به روغن‌های مورد استفاده، به‌خصوص اگر پوست حساسی داشته باشید ممکن است دچار عوارضی مانند سوزش و التهاب کف سر بعد از روغن تراپی مو شوید. جهت کاهش خطرات ناشی از انجام این روش باید به دنبال روغن‌هایی باشید که صد درصد طبیعی بوده و با مواد مصنوعی ترکیب نشده باشند. همچنین برای اطمینان از عدم وجود واکنش‌های آلرژی‌زا حتماً قبل از امتحان کردن هر روشی یک تست پچ انجام دهید. همچنین درصورتی‌که می‌خواهید این روش را در خانه امتحان کنید، حتماً احتیاط‌های لازم را انجام داده و در حد اعتدال از آن استفاده کنید.

سخن پایانی…

همان‌طورکه ملاحظه فرمودید، شما می‌توانید از انواع روغن‌ها برای روغن تراپی مو استفاده نمایید. انتخاب بهترین روغن به نوع موهای شما و نظر پزشک طب سنتی بستگی دارد؛ اما به‌طورکلی روغن‌های سبکی مانند روغن نارگیل برای انواع موها مناسب هستند. طبق تحقیقات انجام شده برای گرفتن نتایج مطلوب از روش روغن تراپی مو باید به‌صورت منظم و مداوم، هفته‌ای حداقل دومرتبه این کار را انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا