زیبایی

همه مزایا و معایب لیزر مو زائد

لیزر مو یا لیزر موهای بدن که زائد هستند یکی از روش‌های بسیار عالی است که می‌تواند شما را از شر رشد زیاد و دائم موهای زائد و وقت گذاشتن مداوم برای اصلاح آن‌ها با روش‌های دیگر خلاص کند. لیزر موهای بدن را می‌توان برای موهای قسمت‌های مختلف مانند لیزر موهای صورت یا زیر بغل، پشت یا ناحیه بیکینی، پاها و دست‌ها و حتی کل بدن انجام داد.

در این مقاله از سفیر زیبایی می‌خواهیم اطلاعات کاملی در مورد لیزر مو و اینکه آیا انجام این لیزر عوارض خطرناکی دارد یا خیر به شما بدهیم. پس تا پایان با ما همراه باشید.

لیزر مو برای از بین بردن موهای زائد چیست؟

لیزر موهای زائد روشی برای از بین بردن موهای زائد بدن شما است. این روش غیرتهاجمی است، به این معنی که نیازی به بریدگی در پوست شما ندارد. افراد ممکن است این درمان را در هر قسمت از بدن خود دریافت کنند، اما رایج‌ترین نواحی عبارت‌اند از:

  • صورت
  • زیر بغل
  • ناحیه بیکینی یا هر ناحیه‌ای که موهای ناحیه تناسلی رشد می‌کند.
  • دست‌ها
  • کمر و شکم
  • پاها

لیزر موهای زائد چگونه کار می‌کند؟

این نوع لیزر بر اساس فرآیندی به نام فتوترمولیز انتخابی انجام می‌شود. به این صورت که گرمای لیزر سلول‌هایی را که رنگ‌دانه زیادی دارند از بین می‌برد. ازآنجایی‌که موهای تیره رنگ‌دانه زیادی دارند، هنگام تابش امواج لیزر بیشترین گرما را جذب می‌کنند. گرمایی که از این طریق به فولیکول‌های مو تزریق می‌شود آن‌ها را از بین می‌برد، بنابراین مو نمی‌تواند مانند قبل رشد کند. یک فولیکول مو باید در مرحله آناژن یا رشد خود باشد تا لیزر بتواند به این شکل عمل کند.

به همین دلیل است که برای انجام کامل درمان با این نوع لیزر برای قسمت‌های مختلف، بسته به میزان سطح و مشخصات موها به جلسات متعددی برای لیزر موهای بدن نیاز است. معمولاً قسمت‌های کوچک مانند لیزر موهای صورت به وقت و تعداد جلسات کمتری نسبت به قسمت‌های بزرگ‌تر مانند کمر یا پاها نیاز دارد. اینکه شما دقیقاً به چه تعداد جلسه برای انجام کامل این نوع لیزر بدن نیاز دارید را متخصص شما در جلسه مشاوره مشخص می‌کند.

توجه داشته باشید که برخلاف تصور بسیاری از افراد این نوع لیزر یک روش اپیلاسیون دائمی نیست؛ اما تأثیر آن حداقل تا شش ماه ماندگار است و بعدازآن نیز در صورت رشد مجدد موها دیگر موها تراکم و ضخامت قبل را ندارند. در این شرایط می‌توانید با انجام مجدد لیزر مو با جلسات کمتر به نتایج دلخواه و ماندگارتر دست پیدا کنید.

سن مناسب برای لیز مو

لیزر موهای بدن برای چه افرادی مناسب است؟

هر فردی که موهای زائد بدن داشته باشد، می‌تواند این نوع لیزر را در مراکز تخصصی معتبر زیبایی انجام دهد که به‌عنوان یک عمل زیبایی شناخته می‌شود. افرادی که به دلایل مختلف مانند روزهای پرمشغله یا درد ناشی از روش‌های دیگر مانند موم انداختن دوست ندارند دائماً اصلاح موهای زائد با روش‌های دیگر را انجام دهند و پوستی تمیز و صاف می‌خواهند، معمولاً بیشتر خواهان انجام لیزر مو هستند.

گاهی نیز این نوع لیزر به دلیل زیبایی انجام نمی‌شود و ممکن است به دلایل پزشکی زیر موهای زائد در جاهای ناخواسته ایجاد شود که با تجویز پزشک از طریق لیزر از بین می‌روند:

هیرسوتیسم

زمانی که زنان در مناطقی که معمولاً مردان دارای مو هستند مانند ریش، دچار موهای تیره یا ضخیم می‌شوند.

هیپرتریکوزیس

زمانی که مردان یا زنان دچار موهای زائد در هر نقطه از بدن خود می‌شوند که قبلاً تجربه آن را نداشته‌اند.

این شرایط ممکن است نتیجه موارد زیر باشد:

  • مصرف برخی داروها، مانند استروئیدهای آنابولیک و قرص‌های ضدبارداری
  • عدم تعادل هورمونی، به‌ویژه افزایش سطح تستوسترون یا آندروژن
  • اختلالات ارثی، بیماری‌هایی که از طریق ژن‌ها از والدین به فرزندان منتقل می‌شوند.
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) که در بسیاری از خانم‌ها شایع است.
  • تومورهایی که هورمون‌های مختلفی را تولید می‌کنند.

توجه داشته باشید که لیزر موهای صورت یا به‌طورکلی این نوع لیزر بدن برای افرادی که موهای ضخیم، تیره و پوست روشن دارند مؤثرتر است؛ زیرا این تضاد رنگ پوست و رنگ مو باعث می‌شود موها گرما را راحت‌تر جذب کنند. به همین دلیل ممکن است برای افرادی که پوست تیره یا موی بلوند، خاکستری، سفید یا قرمز دارند، به اندازه افراد دارای پوست روشن و موی تیره مؤثر نباشد.

چه کسانی نباید لیزر مو را انجام دهند؟

قبل از انجام این نوع لیزر حتماً با یک متخصص پوست و زیبایی قابل اعتماد صحبت کنید. در شرایط زیر شما نباید از این نوع لیزر استفاده کنید:

  • بارداری
  • مصرف داروهای خاصی مانند درمان آکنه
  • تب‌خال تناسلی (HSV-2) یا مستعد بودن برای ابتلا به تب‌خال
  • اسکارهای کلوئیدی (اسکار برجسته) روی پوست
  • اگر سرطان پوست در حال حاضر وجود دارد یا قبلاً وجود داشته است.

چگونه برای لیزر مو آماده شوم؟

در جلسه مشاوره قبل از انجام لیزر، متخصص انجام دهنده این کار تمامی مواردی که باید برای آمادگی جهت لیزر موهای صورت و بدن انجام دهید را برایتان توضیح می‌دهد. به‌عنوان‌مثال در هفته‌های منتهی به عمل، باید از برنزه کردن خودداری کرده و تا حد امکان از نور خورشید دوری کنید. برنزه شدن پوست به‌طور طبیعی یا مصنوعی می‌تواند لیزر موهای زائد را کم اثر کند و منجر به عوارض جانبی شود.

دو تا سه روز قبل از درمان، ناحیه‌ای را که قرار است لیزر شود را با ژیلت اصلاح کنید. درمان‌های این نوع لیزر در مناطقی که موها بلندتر از یک‌دانه برنج هستند، کارایی ندارند. ممکن است خود تکنسین نیز در روز انجام درمان یک شیو برایتان انجام دهد. پس از شروع درمان، از اپیلاسیون، موچین و کندن مو در نواحی تحت درمان خودداری کنید.

مدت زمان لازم برای تاثیر روش لیز مو

در طول لیزر موهای بدن چه اتفاقی می‌افتد؟

انجام این نوع لیزر از چندین مرحله تشکیل می‌شود. این مراحل عبارت‌اند از:

  1. تکنسین منطقه موردنظر را تمیز می‌کند.
  2. به شما یک عینک محافظ داده می‌شود تا در طول انجام این نوع لیزر استفاده کنید؛ زیرا نور لیزر بخصوص در هنگام انجام لیزر موهای صورت می‌تواند به چشمان شما آسیب برساند.
  3. سپس امواج لیزر طبق نیاز شما تنظیم شده و در منطقه موردنظر ساطع می‌شوند. ممکن است حس لیزر مانند یک سری نیش‌های ریز باشد. برخی افراد نیز آن را مانند زدن یک نوار لاستیکی که به پوست آن‌ها می‌چسبد، توصیف می‌کنند.

عمل شما بسته به اندازه ناحیه تحت درمان و ویژگی‌های موهای زائد شما ممکن است از چند دقیقه تا یک ساعت طول بکشد. همچنین ممکن است بوی دود و سوزش مو را حس کنید. این حالت طبیعی است و در صورت انجام لیزر مو در یک مرکز معتبر نباید نگران باشید.

بعد از لیزر موهای بدن چه اتفاقی می‌افتد؟

ممکن است پوست شما بعد از انجام این نوع لیزر تا حدودی قرمز، متورم و کمی دردناک باشد. می‌توانید از کمپرس سرد بلافاصله بعد از انجام لیزر در ناحیه تحت درمان استفاده کنید. ناحیه تحت درمان را در معرض نور طبیعی یا مصنوعی خورشید قرار ندهید و حتماً به‌صورت مرتب از ضد آفتاب مناسب استفاده کنید.

مزایای لیزر مو برای بدن چیست؟

نتایج این نوع لیزر بیشتر از اصلاح، اپیلاسیون، موچین یا کندن موهای زائد به هر روشی ماندگاری دارد. برخی از افراد لیزر موهای زائد را حتی به انجام روش الکترولیز ترجیح می‌دهند. الکترولیز روشی است که از یک سیم نازک برای از بین بردن فولیکول‌های مو با جریان الکتریکی استفاده می‌کند. مزایای لیزر موهای بدن نسبت به الکترولیز عبارت‌اند از:

  • نیاز به جلسات درمانی کمتر
  • درد کمتر در طول درمان
  • کاهش خطر رشد موهای درونی و ایجاد کیست

برای انجام لیزر مو در بدن به چند جلسه لیزر نیاز دارم؟

شما احتمالاً به شش تا هشت درمان لیزر موهای بدن برای انجام لیزر کامل نیاز خواهید داشت. جلسات معمولاً بین شش تا هشت هفته با همدیگر فاصله دارند. این زمان به از بین بردن موهای بیشتر در مراحل مختلف رشد کمک می‌کند؛ اما به‌طورکلی تعداد دقیق جلسات مورد نیازتان را متخصص شما مشخص می‌کند. اگر بخواهید این نوع لیزر را برای تمام بدن انجام دهید، قطعاً به جلسات بیشتری نیاز دارید و اگر بخواهید تنها لیزر موهای صورت یا قسمت خاصی از بدن را انجام دهید تعداد جلسات کمتری برایتان مورد نیاز است.

میزان ماندگاری نتایج لیزر مو چقدر است؟

اکثر افراد چه در میان آقایان و چه در میان خانم‌ها، بعد از اولین درمان بین 10 تا 25 درصد کاهش رشد مو را تجربه می‌کنند. پس از تمام درمان‌هایتان، ممکن است تا چندین ماه یا سال بسته به واکنش بدنتان به لیزر، دیگر رشد مو نداشته باشید؛ اما معمولاً بعد از شش ماه رویش مجدد موها شروع می‌شود، با این تفاوت که این بار تراکم موها بسیار کمتر و موها ظریف‌تر و نازک‌تر هستند و حتی اصلاح آن‌ها با روش‌های دیگر برایتان راحت می‌شود. همچنین می‌توانید مجدداً چند جلسه درمان لیزر مو را در این زمان انجام دهید تا نتایج ماندگارتری را شاهد باشید.

آیا می‌توانم لیزر موهای زائد را در خانه انجام دهم؟

سازمان غذا و داروی FDA برخی از دستگاه‌های لیزر موهای زائد را برای استفاده خانگی تأیید کرده است؛ اما به‌طورکلی به دلیل اینکه برای انجام صحیح لیزر با طول موج‌های مناسب و ایمن نیاز به آموزش و تجربه وجود دارد، انجام آن بدون نظارت یک ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی باتجربه، خطر استفاده اشتباه یا آسیب به پوست مانند سوختگی دائمی، ایجاد لک پوستی و … را افزایش می‌دهد. همچنین باید در صورت انجام این نوع لیزر در منزل از عینک‌های محافظ استفاده کنید تا آسیبی به چشمان شما وارد نشود.

آسیب های شدید لیز مو زائد برای بدن

عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد چیست؟

اگر از روش‌های سنتی رفع موهای زائد مانند اصلاح خسته شده‌اید، لیزر موهای بدن می‌تواند شما را شگفت‌زده کند. همان‌طورکه قبلاً نیز در مورد آن توضیح دادیم درمان‌های لیزری مو که باید توسط متخصص پوست یا سایر متخصصان واجد شرایط و آموزش دیده انجام شوند، با جلوگیری از رشد موهای جدید فولیکول‌ها عمل می‌کنند.

برای اکثر افراد، انجام این نوع لیزر بی‌خطر است و عوارض خاصی را ایجاد نمی‌کند. همچنین در صورت انجام این روش توسط افراد ماهر و در مراکز معتبر معمولاً عوارض آن موقتی و کوتاه‌مدت است که با انجام مراقبت‌های لازم بعد از لیزر، به‌راحتی برطرف می‌شوند.

بااین‌حال، بحث در مورد عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد زیاد است. باید بدانید که اگرچه عوارض جانبی موقت و جزئی ممکن است بعد از عمل رخ دهد، سایر عوارض نادر هستند. فراتر از آن، هرگونه ادعایی در مورد پیوندهایی با سلامت طولانی‌مدت شما بی‌اساس است. در اینجا ما به بیان عوارض مختلفی که ممکن است بعد از لیزر مو با آن‌ها روبرو شوید، می‌پردازیم:

عوارض جانبی جزئی و شایع

این نوع لیزر با استفاده از لیزرهای کوچک و با حرارت بالا کار می‌کند. لیزر ممکن است بلافاصله پس از عمل عوارض جانبی موقتی ایجاد کند. مهم‌ترین این عوارض کوتاه‌مدت عبارت‌اند از:

قرمزی و تحریک

حذف موهای زائد با استفاده از لیزر می‌تواند باعث تحریک موقت پوست در ناحیه تحت درمان شود. همچنین ممکن است متوجه قرمزی و تورم خفیف در ناحیه تحت درمان شوید. بااین‌حال، این اثرات کاملاً جزئی هستند. این موارد اغلب همان اثراتی هستند که ممکن است بعد از سایر انواع روش‌های حذف مو، مانند اپیلاسیون نیز تجربه کنید و بعد از چند ساعت از بین می‌روند.

همچنین ممکن است متخصص پوست قبل از عمل لیزر مو از بی‌حسی موضعی استفاده کند تا این اثرات را به حداقل برساند. سوزش کلی و تحریکات زیاد اولیه باید ظرف چند ساعت پس از عمل از بین برود. سعی کنید از کیسه‌های یخ برای کمک به کاهش تورم و هرگونه درد بعد از لیزر موهای بدن استفاده کنید. اگر علائمی فراتر از تحریک جزئی را تجربه کردید یا اگر عوارض جانبی بدتر شد، باید با پزشک خود تماس بگیرید و موارد را گزارش دهید تا اقدامات درمانی و ایمنی لازم انجام شوند.

رنگ‌دانه پوست تغییر می‌کند

پس از انجام این نوع لیزر ممکن است متوجه میزان کمی تیره‌تر شدن یا روشن‌تر شدن پوست ناحیه تحت درمان نسبت به پوست قسمت‌های دیگر بدن شوید. اگر پوست روشنی دارید، به‌احتمال‌زیاد لکه‌های تیره‌تر ناشی از لیزر موهای زائد خواهید داشت. عکس این موضوع در مورد افرادی که پوست تیره دارند صدق می‌کند که ممکن است لکه‌های روشن‌تر را تجربه کنند. بااین‌حال، مانند تحریک پوست، این تغییرات موقتی هستند و معمولاً دلیلی برای نگرانی نیستند.

عوارض خطرناک لیزر مو

عوارض وحشتناک این نوع لیزر که به‌عنوان عوارض جانبی شدید شناخته می‌شوند بسیار نادر است و معمولاً در صورتی ایجاد می‌شود که توسط افراد بی‌تجربه و در مراکز غیرتخصصی انجام شود. همچنین اگر از کیت‌های لیزر خانگی استفاده می‌کنید، احتمال خطر بروز این عوارض افزایش پیدا می‌کند. عوارض نادر لیزر موهای زائد عبارت‌اند از:

  • رشد بیش‌ازحد مو در ناحیه تحت درمان
  • تغییرات در بافت کلی پوست (اگر اخیراً برنزه شده باشید، ممکن است در معرض خطر بیشتری قرار بگیرید.)
  • جای زخم (این عارضه در افرادی که پوستشان به‌راحتی زخم می‌شود یا دچار یک بیماری زمینه‌ای هستند، بیشتر دیده می‌شود.)
    تاول و پوسته‌پوسته شدن پوست (این اثرات ممکن است در اثر قرار گرفتن در معرض آفتاب، خیلی زود پس از عمل و عدم انجام مراقبت‌های لازم ایجاد شود.)

لازم به ذکر است، اگرچه این عوارض نادر هستند، اما بازهم امکان رخ دادن آن‌ها وجود دارد؛ بنابراین در صورت انجام این نوع لیزر اگر با هرکدام از این موارد روبرو شدید، سریعاً با پزشک خود تماس گرفته و موارد را گزارش دهید. همچنین هر مورد غیرطبیعی دیگری را که مشاهده کردید به پزشک خود اطلاع دهید.

استفاده از لیز مو زائد در زمان بارداری

آیا می‌توان از لیزر موهای بدن در دوران بارداری استفاده کرد؟

تحقیقات نشان می‌دهد این روش در دوران بارداری توصیه نمی‌شود؛ زیرا در درجه اول هیچ مطالعه انسانی ایمن بودن این نوع لیزر در دوران بارداری را ثابت نکرده است. همچنین ممکن است شما به دلیل رشد هورمونی برخی موها در نواحی سینه‌ها و معده در این زمان به دنبال لیزر مو باشید. در بیشتر موارد، این موها خودبه‌خود می‌ریزند؛ بنابراین اگر تا پایان بارداری خود صبر کنید، ممکن است نیازی به درمان دارویی یا لیزر نداشته باشید؛ بنابراین اگر باردار هستید و می‌خواهید لیزر مو را انجام دهید تا بعد از زایمان صبر کنید. پزشک شما احتمالاً توصیه می‌کند که چند هفته بعد از زایمان صبر کنید تا ایمن باشید.

آیا لیزر موهای زائد می‌تواند باعث سرطان شود؟

این یک افسانه است که لیزر موهای بدن می‌تواند باعث سرطان شود. درواقع، با توجه به تحقیقات و نتایج ارائه شده توسط بنیاد مراقبت از پوست، گاهی اوقات از این روش برای درمان اشکال خاصی از ضایعات پیش سرطانی نیز استفاده می‌شود. همچنین لیزرهای مختلفی برای درمان آسیب‌های ناشی از نور خورشید و چین‌وچروک مورد استفاده قرار می‌گیرد. لیزرهای مورد استفاده در حذف موهای زائد یا سایر روش‌های پوستی دارای حداقل تابش هستند. به‌علاوه، حداقل مقدار آن فقط روی سطح پوست اعمال می‌شود؛ بنابراین، آن‌ها خطر ابتلا به سرطان را ندارند.

آیا لیزر موهای بدن می‌تواند باعث ناباروری شود؟

این تصور نیز یک افسانه و کاملاً غلط است که لیزر موهای زائد بدن باعث ناباروری می‌شود؛ زیرا لیزر مورد استفاده برای این عمل زیبایی فقط سطح پوست را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ بنابراین حداقل اشعه ساطع می‌شود و نمی‌تواند به هیچ یک از اندام‌های شما نفوذ کند تا باعث ناباروری شود. بااین‌حال اگر در حال حاضر قصد بارداری دارید، در مورد خطرات احتمالی با پزشک خود صحبت کنید.

سخن پایانی …

همان‌طورکه ملاحظه کردید، لیزر مو برای از بین بردن موهای زائد به مدت طولانی روشی عالی است که می‌تواند شما را با درد کمتر و ماندگاری بیشتر از شر موهای زائد بدن خلاص کند. همچنین شما می‌توانید به‌صورت انتخابی تنها بخش‌هایی از بدن خود را که برای اصلاح بیشتر اذیتتان می‌کند، وقت می‌گیرد یا رویش موی بیشتری را در آن قسمت تجربه می‌کنید انجام دهید تا احساس بهتری داشته باشید. اگر شما نیز تجربه این نوع لیزر برای از بین بردن موهای زائد را دارید لطفاً آن را با دوستان خود در سفیر زیبایی در پایین همین صفحه به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا