زیبایی

مهم‌ترین اطلاعات در مورد جراحی بینی استخوانی

جراحی بینی استخوانی یکی از محبوب‌ترین عمل‌های زیبایی است که اگر به‌درستی انجام شود، می‌تواند تأثیر بسزایی بر زیبایی چهره داشته باشد. این نوع عمل در اصل برای اصلاح مشکلات شدید در بینی برای افرادی که دچار شکستگی یا تغییرات ناخواسته در بینی می‌شوند، ابداع شد ولی در حال حاضر بسیاری از افراد جهت افزایش زیبایی خود از آن استفاده می‌کنند.

در این مقاله از سفیر زیبایی قصد داریم اطلاعات مورد نیازی که قبل از اقدام برای جراحی بینی استخوانی مورد نیاز است را در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید.

جراحی بینی استخوانی چیست؟

بینی‌ها انواع مختلفی دارند و دو نوعی که بیشتر شناخته شده‌اند، بینی‌های گوشتی و بینی‌های استخوانی هستند. اغلب، برای تغییرات اساسی در هر دو نوع بینی، نیاز به جراحی است. بااین‌حال، اگر بینی استخوانی داشته باشید و تغییر زیادی نیاز نداشته باشد، پزشک می‌تواند از روش‌هایی مانند تزریق فیلر دماغ به جای جراحی بینی استخوانی استفاده کند ولی در صورت نیاز به اصلاحات اساسی بخصوص اگر بینی دارای قوز باشد، تنها با جراحی می‌توان تغییرات مورد نظر را ایجاد نمود.

رینوپلاستی (RIE-no-plas-tee) یکی از روش‌های جراحی است که شکل بینی را تغییر می‌دهد. دلیل عمل بینی استخوانی ممکن است تغییر ظاهر بینی، بهبود تنفس یا هر دو باشد. قسمت بالایی ساختار بینی استخوانی است و قسمت پایین آن از غضروف تشکیل شده است.

به کمک جراحی بینی استخوانی می‌توان استخوان، غضروف، پوست یا هر سه را تغییر دهد؛ اما اینکه جراحی بینی استخوانی واقعاً برایتان مناسب است یا خیر، بعد از بررسی بینی شما توسط متخصص زیبایی مشخص خواهد شد.

همچنین پزشک می‌تواند در انتخاب بهترین مدل عمل بینی استخوانی به شما کمک کند. از طرفی، پزشک در جلسه مشاوره سعی می‌کند یک دید واقع‌گرایانه از نتایج عمل به شما بدهد تا برای آنچه قرار است رخ دهد، آماده باشید و با آگاهی کامل برای انجام جراحی بینی استخوانی تصمیم بگیرید.

سایر ویژگی‌های صورت شما، پوست روی بینی و آنچه که می‌خواهید تغییر دهید، هنگام برنامه‌ریزی این روش در نظر گرفته می‌شوند. اگر کاندیدای عمل بینی استخوانی هستید، جراح، یک برنامه شخصی و منحصربه‌فرد را بعد از بررسی‌های لازم در جلسه مشاوره برایتان در نظر می‌گیرد و با شما درمیان خواهد گذاشت.

جراحی بینی استخوانی چیست؟

جلسه مشاوره قبل از جراحی بینی استخوانی

اولین مرحله برای انجام جراحی بینی استخوانی ملاقات با متخصص زیبایی است که قرار است عمل بینی شما را انجام دهد. در این جلسه مشاوره شما در مورد چیزهایی صحبت می‌کنید که تعیین می‌کند آیا جراحی برای شما خوب عمل می‌کند یا خیر؟ این جلسه معمولاً شامل مراحل زیر است:

سابقه پزشکی شما

مهم‌ترین سؤال این است که چرا می‌خواهید عمل بینی استخوانی را انجام دهید؟ شما در این جلسه همچنین به سؤالات مربوط به سابقه پزشکی خود پاسخ می‌دهید. این موارد شامل سابقه انسداد بینی، جراحی‌های قبلی و هر دارویی است که مصرف می‌کنید؛ مثلاً اگر یک اختلال خونریزی مانند هموفیلی داشته باشید، ممکن است کاندیدای جراحی بینی نباشید. مهم است که در این جلسه کاملاً صادق باشید تا در طول و بعد از انجام جراحی بینی استخوانی خطری برای سلامتی شما ایجاد نشود.

یک معاینه فیزیکی

سپس متخصص پوست و زیبایی شما یک معاینه فیزیکی انجام می‌دهد. در این معاینه ویژگی‌های صورت شما و داخل و خارج بینی مورد بررسی دقیق قرار می‌گیرد. معاینه فیزیکی به تعیین اینکه چه تغییراتی باید انجام شود و بهترین مدل عمل بینی استخوانی برای شما کدام است، کمک می‌کند.

همچنین نشان می‌دهد که چگونه ویژگی‌های فیزیکی شما، مانند ضخامت پوست یا استحکام غضروف انتهای بینی، ممکن است بر نتایج جراحی بینی استخوانی شما تأثیر بگذارد. به‌علاوه معاینه فیزیکی برای تعیین تأثیر جراحی بینی بر تنفس شما مهم است.

گرفتن عکس از بینی

در مرحله بعد، پزشک از زوایای مختلف از بینی شما عکس‌برداری می‌کند. جراح ممکن است از نرم‌افزار کامپیوتری برای تغییر عکس‌ها استفاده کند تا به شما نشان دهد چه نوع نتایجی ممکن است بعد از عمل برایتان رخ دهد. این عکس‌ها برای مشاهده تغییرات قبل و بعد استفاده می‌شوند. مهم‌تر از همه، عکس‌ها به شما اجازه می‌دهند تا در مورد انجام عمل بینی استخوانی تصمیم بهتری بگیرید.

بحث در مورد انتظارات شما

در این مرحله پزشک در مورد دلایل شما برای جراحی و آنچه انتظار دارید، صحبت می‌کند. جراح می‌تواند برای شما توضیح دهد که عمل بینی استخوانی چه کارهایی را می‌تواند برای شما انجام دهد و چه اهدافی را نمی‌تواند تأمین کند.

توجه به تناسب کلی صورت و نیمرخ

قبل از انجام جراحی بینی، بررسی کانتور کل صورت نیز مهم است؛ مثلاً اگر چانه کوچکی دارید، جراح ممکن است در مورد جراحی چانه برای ایجاد یک چانه بزرگ‌تر به جای جراحی بینی استخوانی با شما صحبت کند.

این به این دلیل است که یک چانه کوچک می‌تواند توهم نمایش بینی بزرگ‌تر را ایجاد کند. درواقع، این بخش به شدت به تجربه و مهارت متخصص شما بستگی دارد تا تشخیص دهد برای رساندن شما به اهدافتان دقیقاً باید چه نوع عمل زیبایی انجام شود.

مشاوره عمل بینی استخوانی

توصیه‌های مهم قبل از انجام جراحی بینی استخوانی

زمانی‌که برنامه جراحی مشخص شد، در روز عمل حتماً باید یک نفر همراه شما باشد تا بعد از به هوش آمدن، شما را تا خانه همراهی کند. در چند روز اول پس از بیهوشی، ممکن است مواردی را فراموش کنید، زمان واکنش کندتر و قضاوت شما دچار اختلال شود؛ بنابراین بهتر است از قبل یکی از اعضای خانواده یا دوست خود را پیدا کنید تا یک یا دو شب در کنار شما بماند و در هنگام بهبودی پس از جراحی بینی استخوانی به مراقبت شخصی از شما کمک کند.

همچنین برای انجام عمل بینی استخوانی از مصرف داروهایی که دارای آسپرین یا ایبوپروفن هستند (ادویل، موترین IB و غیره) به مدت دو هفته قبل و دو هفته بعد از جراحی، خودداری کنید. این داروها احتمال خونریزی بعد از عمل را افزایش می‌دهند. فقط داروهای تائید شده یا تجویز شده توسط جراح خود را مصرف کنید. از داروهای گیاهی و مکمل‌های بدون نسخه نیز خودداری کنید.

اگر سیگار می‌کشید یا مواد مخدر مصرف می‌کنید، آن را از دو هفته قبل از عمل تا دو هفته بعد، متوقف کنید. استعمال دخانیات می‌تواند روند بهبودی پس از جراحی را کند کرده و منجر به مرگ بافت شود. همچنین می‌تواند منجر به عفونت گردد.

جراحی بینی استخوانی چگونه انجام می‌شود؟

برای انجام این جراحی، به شما داروی بیهوشی داده می‌شود تا شما را در وضعیتی شبیه به خواب برای جراحی قرار دهد. نوع بیهوشی شما بستگی به پیچیدگی جراحی و ترجیح جراح دارد.

رینوپلاستی برای بینی استخوانی می‌تواند بسته به نظر جراح، در داخل بینی یا از طریق یک برش خارجی کوچک در پایه بینی زیباجو، یعنی بین سوراخ‌های بینی انجام گیرد.

شکل استخوان‌ها یا غضروف بینی شما به روش‌های مختلفی می‌تواند در عمل بینی استخوانی تغییر کند. این تغییر به مقدار نیاز به بیرون آوردن یا اضافه کردن ساختار بینی و مواد موجود بستگی دارد. برای تغییرات کوچک، غضروف ممکن است از عمق داخل بینی یا از گوش گرفته شود.

برای تغییرات بزرگ‌تر ممکن است از غضروف دنده، استخوان سایر قسمت‌های بدن یا ایمپلنت استفاده شود. پس از ایجاد این تغییرات، پوست و بافت بینی به عقب برگردانده شده و برش‌ها به هم دوخته می‌شوند.

گاهی اوقات دیواره بین دو طرف بینی که به تیغه بینی معروف است خم یا کج می‌شود که به آن سپتوم انحرافی می‌گویند. درواقع می‌توان این تیغه را برای افرادی که دچار انحراف بینی هستند در طول جراحی صاف کرد تا تنفس راحت‌تر شود.

پس از جراحی، شما به اتاق ریکاوری انتقال داده می‌شوید و تا چند ساعت تحت نظر خواهید بود. سپس در صورت اجازه متخصص جراح خود می‌توانید مرخص شوید.

روند انجام عمل بینی استخوانی

روند بعد از جراحی بینی استخوانی

پس از جراحی، باید کاملاً در رختخواب استراحت کنید و سر خود را بالاتر از قفسه سینه خود قرار دهید. این کار باعث کاهش خونریزی و تورم می‌شود. بینی شما ممکن است به دلیل تورم حالت پرشدگی داشته باشد. همچنین ممکن است با آتل‌هایی همراه باشد که در حین جراحی در داخل بینی شما قرار داده شده است تا فرم بینی به‌درستی شکل بگیرد.

در بیشتر مواقع، باندهای داخلی به مدت 1 تا 7 روز پس از جراحی در جای خود باقی می‌مانند. ممکن است یک آتل برای محافظت و حمایت به بینی شما چسبانده شود که اغلب متخصص بعد از یک هفته آن را برمی‌دارد.

چند روز پس از جراحی یا پس از برداشتن پانسمان کمی خونریزی و تخلیه مخاط و خون قدیمی طبیعی است. برخی از موارد عمومی که باید بعد از عمل بینی استخوانی جهت کاهش عوارض و بهبود علائم انجام شود، عبارت‌اند از:

  • از فعالیت‌های بدنی شدید مانند ایروبیک و دویدن تا زمان بهبودی کامل پرهیز کنید.
  • سعی کنید طوری حمام کنید که ناحیه بینی خیس نشود.
  • تا جای ممکن از باد کردن دماغ، عطسه و سرفه اجتناب کنید.
  • از برخی حالات صورت مانند لبخند زدن یا خنده جداً خودداری کنید.
  • برای جلوگیری از یبوست، غذاهای پر فیبر مانند انواع میوه‌ها مثل مو و سبزیجات بیشتری بخورید. یبوست می‌تواند باعث فشار شدید برای بینی شما شود و به محل جراحی فشار وارد کند.
  • دندان‌های خود را به آرامی مسواک بزنید تا لب بالایی حرکت نکند.
  • لباس‌هایی بپوشید که از جلو بسته شوند و از سر پوشیده نشوند.
  • علاوه بر این، حداقل چهار هفته پس از جراحی، عینک معمولی یا عینک آفتابی را روی بینی خود قرار ندهید.
  • هنگامی‌که بیرون هستید، به‌خصوص روی بینی خود از ضدآفتاب با SPF 30 استفاده کنید. آفتاب بیش‌ازحد ممکن است باعث تغییر رنگ دائمی روی پوست بینی تازه جراحی شده شود.

ممکن است 2 تا 3 هفته پس از جراحی، مقداری تورم کوتاه‌مدت یا رنگ سیاه و آبی در پلک‌های خود داشته باشید. تورم بینی می‌تواند بیشتر طول بکشد و گاهی تا یک سال نیز ادامه دارد. مصرف کمتر سدیم به رفع سریع‌تر تورم کمک می‌کند. پس از جراحی، با مشورت پزشک، چیزی مانند یخ یا کیسه‌های سرد را روزانه و هر بار 20 دقیقه روی بینی خود قرار دهید تا تورم کاهش پیدا کند.

خطرات و عوارض جراحی بینی استخوانی

خطرات انجام عمل بینی استخوانی

جراحی بینی استخوانی مانند هر جراحی باز کامل دیگری، می‌تواند خطراتی را به همراه داشته باشد. شما نیز اگر می‌خواهید برای انجام این عمل، اقدام کنید، حتماً باید از قبل با تمام خطرات و عوارض احتمالی آن آشنا باشید تا بتوانید تصمیم بهتری اتخاذ نمایید. طبق بررسی‌های انجام شده، مهم‌ترین خطرات احتمالی جراحی بینی استخوانی عبارت‌اند از:

  • خون‌ریزی
  • عفونت
  • واکنش بد به مواد بیهوشی
  • مشکلات تنفس از طریق بینی
  • بی‌حسی دائمی در داخل و اطراف بینی
  • احتمال ناهمواری بر روی بینی در صورت عدم مهارت کافی برای انجام جراحی بینی استخوانی
  • درد، تغییر رنگ یا تورم که ممکن است تا چند هفته الی چند ماه طول بکشد.
  • جای زخم
  • سوراخی در دیوار بین سوراخ چپ و راست بینی که به این حالت سوراخ شدن سپتوم می‌گویند.
  • نیاز به جراحی اضافی برای اصلاح مشکلات قبلی
  • تغییر در حس بویایی

با وجود این عوارض و خطرات، خبر خوب این است که اگر عمل بینی استخوانی را به دست افراد ماهر و کار بلد در مراکز تخصصی زیبایی معتبر بسپارید، احتمال بروز این مشکلات به حداقل می‌رسد و عوارض معمولی نیز گذرا و موقت خواهند بود.

هزینه جراحی بینی استخوانی چقدر است؟

هزینه جراحی بینی استخوانی تحت تأثیر عوامل مختلفی ازجمله مهارت پزشک انجام دهنده، میزان تغییرات مورد نیاز در هنگام جراحی، مکان انجام این عمل زیبایی، خدماتی که برای بیمار ارائه می‌شود و … است. از طرفی اگر این عمل تنها با اهداف زیبایی انجام شود، تحت پوشش بیمه‌های درمانی قرار نمی‌گیرد و تمامی هزینه‌ها باید به‌صورت آزاد پرداخت شوند.

سؤالات متداول در مورد عمل بینی استخوانی

در این بخش به برخی از مهم‌ترین سؤالات شما در مورد جراحی بینی استخوانی پاسخ خواهیم داد که عبارت‌اند از:

جراحی بینی استخوانی رینوپلاستی چه تفاوتی با سپتوپلاستی دارد؟

رینوپلاستی نوعی جراحی برای تغییر شکل بینی و بهبود تنفس است؛ اما سپتوپلاستی نوعی جراحی است که فقط برای بهبود تنفس استفاده می‌شود.

آیا جراحی بینی یک عمل ساده است؟

خیر. جراحی بینی یک عمل سخت است؛ زیرا بینی یک شکل سه بعدی پیچیده است که در وسط صورت قرار دارد. از طرفی تغییرات ایجاد شده در طی جراحی بینی اغلب بسیار اندک است؛ اما این تغییرات می‌تواند تفاوت زیادی در ظاهر و عملکرد بینی ایجاد کند. ازآنجاکه این تغییرات کوچک هستند، حاشیه خطا نیز وجود دارد.

آیا لازم است بعد از جراحی بینی استخوانی در بیمارستان بمانم؟

تقریباً تمام افرادی که جراحی بینی استخوانی انجام می‌دهند، می‌توانند در همان روز جراحی با خیال راحت بیمارستان را ترک کنند. اما در برخی موارد خاص، در صورت داشتن حالت تهوع یا سایر مشکلات سلامتی که به مراقبت بیشتری نیاز دارند، ممکن است بیمار یک شب در بیمارستان بماند.

دوره نقاهت چقدر است؟

برای یک هفته مرخصی از محل کار، مدرسه یا سایر وظایف برنامه‌ریزی کنید. در هفته اول روز به روز، احساس بهتری خواهید داشت و علائم شدید کم می‌شوند. یک هفته پس از جراحی، معمولاً می‌توانید بیشتر برنامه‌های شخصی خود را انجام دهید.

سخن پایانی …

همانطور که ملاحظه کردید، انجام عمل بینی استخوانی کار چندان ساده‌ای نیست ولی می‌تواند تغییرات اساسی در زیبایی ظاهری بینی ایجاد کند. آنچه مهم است این است که قبل از انجام این عمل، خوب تحقیق کنید و در صورت تصمیم به انجام آن، یک متخصص خبره و کاربلد در این زمینه را پیدا کنید تا نتایج خوبی حاصل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا