سلامتی

خواص بادام هندی با یک عالمه شگفتی

بادام هندی یکی از خوشمزه‌ترین آجیل‌هاست و کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که این مغز خوشمزه را دوست نداشته باشد؛ اما آیا تا به حال به خواص بادام هندی برای بدن فکر کرده‌اید؟ این آجیل که چند سالی است در میان ایرانیان طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است ارزش غذایی بالایی برای ما دارد که بهتر است با آن‌ها آشنا شوید تا بیشتر به این آجیل خوشمزه توجه کنید.

در این مقاله می‌خواهیم مهم‌ترین خواص بادام هندی برای سلامتی را برای شما عزیزان توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

بادام هندی چیست؟

همان طور که می‌دانید بادام هندی یکی از انواع آجیل‌های با ارزش و پرطرفدار است. این دانه که دقیقاً به شکل کلیه انسان می‌باشد از درختان گرمسیری بومی برزیل به دست می‌آید؛ اما در حال حاضر در مناطق مختلف جهان با آب و هوای گرم کشت می‌شود. در  هند نیز کشت می‌شود و ما آن را به نام بادام هندی می‌شناسیم. مانند بیشتر آجیل‌ها، بادام هندی نیز می‌تواند به بهبود سلامت کلی شما کمک کند؛ مثلاً باعث کاهش وزن، سلامت قلب و کنترل بهتر قند خون می‌شود.

خواص بادام هندی برای سلامتی

از خواص بادام هندی برای سلامتی و موارد مختلفی استفاده می‌کنند که در زیر مهم‌ترین آن‌ها را توضیح می‌دهیم:

بادام هندی از نظر مواد مغذی

بادام هندی غنی از طیف وسیعی از مواد مغذی است. این دانه شامل مقادیری از کربوهیدرات‌های سالم، پروتئین، چربی سالم، فیبر، مواد معدنی مثل مس، منیزیم، منگنز، روی، فسفر، آهن، سلنیوم، تیامین و ویتامین‌های K و B6 می‌باشد. کمتر ماده غذایی می‌توان یافت که این همه مواد مورد نیاز بدن را یک جا داشته باشد.

برای کاهش وزن

آجیل‌ها سرشار از کالری و چربی هستند. از این رو به طور سنتی به افرادی که مایل به لاغر شدن هستند توصیه می‌شود که مقداری آجیل در رژیم غذایی خود قرار دهند. البته کالری آجیل بالا است و منظورمان تنها تعداد محدود مانند 10 دانه در روز می‌باشد. کالری بادام هندی 157 کالری به ازای هر 28 گرم می‌باشد. بهتر است برای کاهش وزن از مغزهای خام استفاده کنید؛ زیرا مغزهای بوداده جذب کالری را افزایش می‌دهند. به دلیل مواد مغذی که در این دانه خوشمزه وجود دارد شما را به مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارد و اشتهای کاذب را از بین می‌برد.

برای بهبود سلامت قلب

رژیم‌های غذایی غنی از آجیل، از جمله بادام هندی، از خطراتی مانند سکته مغزی و بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کنند. طبق مطالعاتی که بر روی خواص بادام هندی برای سلامت قلب انجام شده است نیز مصرف بادام هندی به‌صورت مداوم و در حد تعادل باعث کاهش کلسترول بد خون می‌شود. همچنین سطح فشار خون را کنترل می‌کند.

بادام هندی برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2

به دلیل اینکه بادام هندی غنی از مواد مغذی مورد نیاز بدن است و از طرفی از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می‌کند می‌تواند برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید باشد. مطالعات نشان می‌دهد افرادی که 10 درصد کالری روزانه خود را از طریق بادام هندی تأمین می‌کنند سطح انسولین پایین‌تری دارند که نشان دهنده کنترل بهتر قند خون است.

خواص بادام هندی برای تناسب اندام و رژیم غذایی

چگونه از خواص بادام هندی در رژیم غذایی استفاده کنیم؟

معمولاً اکثر افراد دوست دارند بادام هندی را به‌صورت تنها یا همراه با آجیل‌های دیگر و میوه‌های خشک به‌عنوان یک میان وعده بسیار سالم مصرف کنند. شما می‌توانی این مغز را به‌صورت بوداده یا خام استفاده کنید؛ اما همان طور که گفتیم نوع خام بهتر است. به علاوه چون به راحتی قابل حمل است به‌عنوان انتخابی برای میان وعده عالی است. همچنین می‌توانید بادام‌هندی را آسیاب کرده و از آن در طبخ غذاهای خود استفاده کنید که طعم بی‌نظیری هم برای غذای شما ایجاد می‌کند.

کره بادام هندی روش دیگری برای افزودن بادام هندی به رژیم غذایی شماست. می‌توانید آن را روی نان تست پهن کنید یا آن را به ماست یا بلغور جو دوسر هم بزنید. همچنین می‌توانید کره بادام هندی را به همراه جو دوسر و میوه خشک مورد علاقه خود فرآوری کرده و گلوله‌های خانگی و بدون پخت درست کنید و به عنوان میان وعده نوش جان نمایید. به علاوه بادام هندی را می‌توانید خیس کرده و با سرکه سیب یا آب لیمو مخلوط کرده و خامه ترش یا پنیر خامه‌ای غیر لبنی تهیه کنید.

عوارض مصرف بادام هندی

هر نوع ماده غذایی طبیعی می‌تواند فواید بسیار زیادی برای سلامتی با داشته باشد؛ اما این موضوع تا زمانی است که در حد اعتدال مصرف شود. به علاوه خواص بادام هندی که توضیح دادیم بیشتر در نوع خام آن موجود است. در نوع بوداده به دلیل روغن و نمکی که برای بو دادن استفاده شده می‌تواند خطرناک باشد.

سخن پایانی …

بادام هندی از آجیل‌های بسیار دوست داشتنی و مقوی است که می‌توانید به‌عنوان یک میان وعده عالی در یک رژیم متعادل در نظر بگیرید؛ اما در خوردن آن زیاده روی نکنید زیرا چربی و کالری بالایی دارد و مقادیر زیاد آن چاق کننده و خطر آفرین می‌باشد.

‫4 دیدگاه ها

  1. سلام عالی ممنون به خاطر مطالب،وکاملتون استفاده کردیم

  2. خیلی هم خوشمزس من که عاشقشم
    واقعا اجیل پرخاصیتی است
    دوستان رو به خوردنش توصیه میکنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا