پوست

درمان 100% قارچ پوستی + عکس قارچ پوستی

عکس قارچ پوستی می‌تواند به شما نشان دهد که آیا علائم شما نیز شبیه به آن است و به قارچ مبتلا شده‌اید یا خیر؟ البته قارچ‌های پوستی انواع مختلفی دارند و در نهایت تنها کسی که می‌تواند به‌طور دقیق و صد در صد به شما بگوید آیا به این بیماری مبتلا شده‌اید یا خیر یک متخصص پوست باتجربه و ماهر در این زمینه است. پس به‌طور جدی به شما هشدار می‌دهیم که در این زمینه از درمان‌های خودسرانه خودداری کنید تا زمینه تشدید عفونت را فراهم نکنید. رشد قارچ‌های پوستی آن‌ها را به عفونت پوستی تبدیل می‌کند که خارش‌آور و آزاردهنده بوده و در برخی موارد می‌توانند جدی باشند.

در این مقاله از سفیر زیبایی می‌خواهیم شما را با انواع عفونت‌های قارچی همراه با نشان دادن عکس قارچ پوستی و روش‌های درمان آن آشنا کنیم. پس با ما تا پایان مقاله همراه باشید.

عفونت قارچ پوستی چیست؟

اگرچه میلیون‌ها گونه قارچ وجود دارد، اما فقط حدود 300 نوع از آن‌ها قارچ پوستی هستند و می‌توانند باعث ایجاد عفونت در انسان شوند که در انواع تصاویر قارچ پوستی نیز قابل مشاهده هستند. قارچ‌ها در همه‌جا زندگی می‌کنند. آن‌ها را می‌توان در گیاهان، خاک و حتی روی پوست شما یافت. این موجودات میکروسکوپی روی پوست شما معمولاً هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کنند، مگر اینکه شرایطی ایجاد شود که قارچ پوستی سریع‌تر از حد طبیعی تکثیر شود یا از طریق یک بریدگی یا ضایعه به پوست شما نفوذ کند.

به دلیل اینکه بهترین شرایط برای رشد بیشتر قارچ‌ها و بدتر شدن شرایط، محیطی مرطوب و گرم است، دشمن قارچ پوستی وجود محیطی خشک و خنک است. در نتیجه باید سعی کنید قسمت‌هایی از بدن مانند ناحیه تناسلی و زیر بغل که بیشتر در معرض تعریق، رطوبت، گرما و تاریکی هستند را تمیز و خشک نگه دارید. همچنین توصیه می‌شود از لباس‌های گشاد و با جنس مناسب مانند نخ استفاده کنید تا تهویه بهتری انجام شده و رشد قارچ گسترش پیدا نکند.

به دلیل اینکه این قارچ‌ها اندازه‌های کوچکی دارند، شکل ظاهری قارچ پوستی بعد از رشد و تکثیر بیش‌ازحد آن نمایان می‌شود که می‌توانید در انواع عکس قارچ پوستی آن‌ها را ببینید. در بیشتر موارد این عفونت‌ها به‌صورت راش پوسته‌پوسته یا همراه با تغییر رنگ پوست ظاهر می‌شوند که اغلب با خارش همراه است و می‌توانند بسیار آزاردهنده باشند.

برخی از عفونت‌های قارچ پوستی بسیار شایع هستند که در تصاویر انواع قارچ پوستی قابل مشاهده هستند. اگرچه عفونت می‌تواند آزاردهنده و ناراحت‌کننده باشد، اما معمولاً با مراجعه به‌موقع به یک متخصص پوست می‌توان به‌خوبی شکل ظاهری قارچ پوستی را درمان کرد و با تشخیص علت اصلی ایجاد عفونت از تکثیر بیشتر آن جلوگیری نمود.

عفونت‌های قارچی پوست اغلب از طریق تماس مستقیم منتقل می‌شوند. این تماس مستقیم می‌تواند به شکل تماس با قارچ‌ها بر روی لباس، وسایل دیگر یا از طریق تماس با یک شخص یا حیوان آلوده باشد.

شایع‌ترین عفونت‌های قارچی پوست کدام‌اند؟

شایع‌ترین عفونت‌های قارچی پوست کدام‌اند؟

بسیاری از عفونت‌های قارچی رایج می‌توانند بر روی پوست تأثیر بگذارند و شکل‌های مختلفی را ایجاد کنند که در عکس قارچ پوستی مشخص است. علاوه بر پوست، یکی دیگر از مناطق رایج برای عفونت‌های قارچی، غشاهای مخاطی است.

عفونت‌های مخمری واژن مثالی از این نوع عفونت‌های قارچی است که در انواع عکس قارچ پوستی در ناحیه تناسلی می‌توانید آن‌ها را مشاهده کنید. برفک دهان یکی دیگر از انواع شایع عفونت قارچی در غشای محیطی است.

در ادامه، ما برخی از رایج‌ترین انواع عفونت‌های قارچی را که می‌توانند بر پوست تأثیر بگذارند را برایتان توضیح خواهیم داد:

کرم حلقوی بدن (tinea corporis)

بااینکه نام این عفونت قارچی کرم حلقوی بدن است، ناشی از یک قارچ پوستی می‌باشد و ربطی به کرم ندارد. کرم حلقوی یا عفونت قارچی تینیا معمولاً پوست بدن را درگیر می‌کند و آن را در انواع عکس قارچ پوستی صورت خواهید یافت. پای ورزشکار یکی از شایع‌ترین انواع عفونت‌های پوستی کرم حلقوی است که بیشتر در ورزشکاران دیده می‌شود، اما ممکن است در افراد دیگر نیز مشاهده شود.

از علائم مهم وجود کرم حلقوی که در عکس قارچ پوستی از این نوع نیز مشخص است، جوش‌های حلقه‌ای مانند است که در لبه‌های خود دارای برجستگی هستند. اغلب، پوست در میان این حلقه سالم است و بیشتر محیط آن، دچار آسیب شده است. در صورتی که درمان به موقع با کمک دشمن قارچ پوستی مانند انواع داروهای تجویزی صورت نگیرد، قارچ درمان نشده و گسترش پیدا می‌کند و با علائمی مانند خارش نیز همراه است.

کرم حلقوی یک عفونت قارچی شایع پوست است و بااینکه با کرم‌های ضد قارچ تجویزشده توسط پزشک به‌راحتی قابل‌درمان است، بسیار مسری است.

عفونت پوستی کرم حلقوی بدن

پای ورزشکار (تینیا پدیس)

همان‌طورکه در قسمت قبل نیز به آن اشاره کردیم، پای ورزشکار یک عفونت قارچی است که به دلیل رشد بیش‌ازحد نوعی قارچ پوستی بر روی پوست ایجاد می‌شود. این عفونت بیشتر پوست روی پاها و بین انگشتان پا را درگیر می‌کند. شکل ظاهری قارچ پوستی از این نوع، دارای علائم زیر است:

  • خارش، سوزش بین انگشتان پا یا کف پا
  • پوستی که قرمز، پوسته‌پوسته یا خشک می‌شود.
  • پوست ترک‌خورده یا تاول‌زده

در برخی موارد این عفونت می‌تواند به سایر نواحی بدن شما نیز سرایت کند. به‌عنوان‌مثال ممکن است کشاله ران یا بین انگشتان دست شما را نیز درگیر کند. پزشک شما ممکن است با مشاهده علائم روی پوست شما، پای ورزشکار را تشخیص دهد. اگر پزشک مطمئن نباشد، می‌تواند ناحیه کوچکی از پوست را خراش داده و از نظر قارچ زیر میکروسکوپ بررسی نماید یا به آزمایشگاه ارسال کند.

چندین داروی ضد قارچ موضعی بدون نسخه (OTC) وجود دارد که می‌توانید برای درمان بیماری پای ورزشکار استفاده کنید. اگر آن‌ها علائم را تسکین ندهند، پزشک داروی قوی‌تری تجویز می‌کند.

عفونت پوستی پای ورزشکار

خارش ژوک (تینیا کرویس)

یکی دیگر از انواع قارچ پوستی که ممکن است علائم آن را در عکس قارچ پوستی مشاهده کنید، خارش ژوک است. این قارچ بیشتر در کشاله ران و خود ران، به ویژه در پسران نوجوان و آقایان ایجاد می‌شود.

در شکل ظاهری قارچ پوستی تینیا کرویس شما بثورات قرمز را مشاهده می‌کنید که خارش‌دار است و معمولاً از ناحیه کشاله ران یا اطراف قسمت داخلی بالای ران شروع می‌شود. این بثورات ممکن است پس از ورزش یا سایر فعالیت‌های بدنی بدتر شود و به باسن و شکم گسترش یابد. همچنین ممکن است پوست آسیب‌دیده حالت پوسته‌پوسته یا ترک‌خورده داشته باشد. مرز بیرونی بثورات نیز می‌تواند کمی برجسته و تیره‌تر باشد.

متخصص پوست می‌تواند با نگاه کردن به شکل ظاهری قارچ پوستی شما در این شرایط، بهترین دشمن قارچ پوستی از نظر دارویی و مراقبتی را تشخیص داده و تجویز نماید.

همچنین برای کمک به رد سایر بیماری‌ها، مانند پسوریازیس، ممکن است سلول‌های پوست را خراش دهند و یک نمونه کوچک از آن را جهت بررسی‌های بیشتر به آزمایشگاه ارسال کنند. خارش ژوک معمولاً با تمیز و خشک نگه‌داشتن ناحیه و استفاده از کرم، پودر یا اسپری ضد قارچ OTC در خانه قابل ‌درمان است.

اگر علائم شما پس از دو هفته مراقبت در منزل بهبود نیافت، به پزشک مراجعه کنید. آن‌ها می‌توانند داروهای ضد قارچ قوی‌تری را تجویز کنند.

عفونت پوستی خارش ژوک

کرم حلقوی پوست سر (تنیا کاپیتیس)

این نوع عفونت قارچی معمولاً پوست سر و ساقه‌های موی مرتبط با آن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری بیشتر در کودکان خردسال شایع است و باید با داروهای خوراکی تجویزی و همچنین شامپوهای ضد قارچ درمان شود. شکل ظاهری قارچ پوستی از این نوع، دارای علائم زیر است:

  • لکه‌های طاسی موضعی که ممکن است پوسته‌پوسته یا قرمز به نظر برسند.
  • پوسته‌پوسته شدن و خارش پوست سر
  • حساسیت یا درد همراه در لکه‌ها
  • عفونت پوستی کرم حلقوی پوست سر
عفونت پوستی کرم حلقوی پوست سر

کچلی ورسیکالر

یکی از انواع عفونت‌هایی که در عکس قارچ پوستی دیده می‌شود مربوط به کچلی است. این نوع کچلی که گاهی پیتریازیس ورسیکالر نیز نامیده می‌شود، یک عفونت قارچی یا مخمری پوست است که باعث ایجاد لکه‌های کوچک بیضی‌شکل بر روی پوست سر خواهد شد. این بیماری در اثر رشد بیش‌ازحد نوع خاصی از قارچ به نام مالاسزیا ایجاد می‌شود که به‌طور طبیعی روی پوست حدود 90 درصد بزرگ‌سالان وجود دارد.

لکه‌های پوستی در عکس قارچ پوستی از نوع کچلی ورسیکالر ممکن است در کنار پوست سر، بازوها، سینه و کمر بیمار را نیز درگیر نمایند. شکل ظاهری قارچی پوستی ورسیکالر طوری است که لکه‌های ایجاد شده ناشی از آن می‌توانند تیره‌تر یا روشن‌تر از رنگ پوست طبیعی بیمار باشند و گاهی نیز به رنگ قرمز، صورتی و یا قهوه‌ای هستند.

لازم به ذکر است که ممکن است این لکه‌ها با علائمی مانند خارش و پوسته‌پوسته شدن نیز همراه باشند که معمولا در عکس قارچ پوستی کچلی ورسیکالر مشخص است.

Tinea versicolor در طول تابستان یا در مناطقی با آب‌وهوای گرم و مرطوب بیشتر دیده می‌شود. به‌علاوه ممکن است بعد از درمان علائم شکل ظاهری قارچ پوستی مجدداً عود کند و نیاز به درمان بیشتر داشته باشد.

عفونت پوستی کچلی ورسیکالر

کاندیدیازیس جلدی

کاندیدا یکی از انواع قارچ پوستی است که در صورت رشد بیش‌ازحد می‌تواند منجر به عفونت پوستی شود. عفونت‌های پوستی کاندیدا بیشتر در نواحی گرم و مرطوب که تهویه مناسبی ندارند، ایجاد می‌شود و یکی از عوامل اصلی ایجاد عفونت‌های قارچی واژن است. همچنین می‌تواند در بزرگ‌سالان نواحی زیر سینه‌ها و چین‌های باسن و در نوزادان ناحیه پوشک را تحت تأثیر قرار دهد.

علائم عفونت پوستی مربوط به قارچ کاندیدا می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

عفونت پوستی کاندیدیازیس جلدی

اونیکومیکوزیس (تنه آئونگیوم)

اونیکومیکوزیس یک عفونت قارچی ناخن است که ممکن است تصاویر آن را در میان انواع عکس قارچ پوستی دست نیز دیده باشید. این عفونت می‌تواند ناخن‌های دست یا پا را تحت تأثیر قرار دهد ولی در ناخن‌های پا بیشتر دیده می‌شود.

علائم شایع این عفونت عبارت‌اند از:

  • تغییر رنگ ناخن‌ها به رنگ زرد، قهوه‌ای یا سفید
  • افزایش شکنندگی ناخن‌ها طوری که به‌راحتی می‌شکنند.
  • افزایش ضخامت ناخن‌ها

برای درمان این نوع عفونت اغلب به داروهای تجویزی نیاز است. در موارد شدید، پزشک ممکن است حتی بخشی یا تمام ناخن آسیب‌دیده را بردارد.

عفونت درماتوفیتوز

عفونت درماتوفیتوز یکی از انواع عفونت‌های کرم حلقوی است. این عفونت قارچی به شکل برجسته، قرمز، دایره‌ای و خارش‌دار روی بدن یا پوست سر ایجاد می‌شود. در صورت تماس با حیوان خانگی یا فرد مبتلا به کرم حلقوی یا موارد آلوده در معرض خطر بیشتری هستید؛

اما با تمیز و خشک نگه‌داشتن بدن بخصوص قسمت‌های حساس مانند پا، زیر بغل و ناحیه تناسلی می‌توانید از ایجاد آن جلوگیری نمایید. این عفونت به‌راحتی پخش می‌شود، بنابراین حوله‌ها، شانه‌ها یا سایر موارد شخصی را به‌هیچ‌وجه به اشتراک نگذارید.

در عکس قارچ پوستی مربوط به این عفونت، شما علائمی مانند پوسته پوسته شدن روی قسمت‌های مختلف پوست، راش‌های قرمز رنگ و … را مشاهده خواهید کرد و بیمار احساس خارش در این نواحی را دارد.

با گذشت زمان، تکه‌های کرم حلقوی می‌توانند پخش شوند و حلقه‌های قرمز رنگی را تشکیل دهند. علائم دیگر عبارت‌اند از:

  • لکه‌هایی که حالت تاول می‌گیرند و شروع به ترشح می‌کنند.
  • لکه‌های طاسی روی پوست سر
  • تکه‌هایی که شبیه حلقه‌هایی با لبه بیرونی قرمزتر هستند.
  • ناخن‌های ضخیم، همراه با تغییر رنگ یا ترک‌خورده (اگر عفونت در ناخن‌ها باشد)

یک معاینه ساده توسط متخصص پوست می‌تواند کرم حلقوی را مشخص کند. قارچ در زیر نور سیاه می‌درخشد، بنابراین پزشک می‌تواند با تابش نور سیاه به ناحیه آسیب‌دیده تشخیص دهد که آیا به آن مبتلا هستید یا خیر؟ همچنین ممکن است برای تأیید تشخیص نمونه کوچکی از پوست برداشته شود و به آزمایشگاه ارسال گردد.

مانند خارش ژوک و پای ورزشکار، کرم حلقوی اغلب می‌تواند با کرم‌های ضد قارچ OTC، اسپری‌ها، ژل‌ها یا پمادها با موفقیت درمان شود؛ اما اگر مورد شما شدیدتر باشد یا عفونت روی ناخن یا پوست سر باشد، ممکن است نیاز به نسخه داشته باشید که پزشک آن را مشخص می‌کند.

عفونت درماتوفیتوز

قارچ ناخن

تحقیقات نشان می‌دهد ضخیم شدن غیرطبیعی و مداوم ناخن می‌تواند به معنی قارچ ناخن باشد که در بیشتر مواقع ناخن‌های پا را تحت تأثیر قرار می‌دهد. به همین دلیل می‌گوییم وقتی پاها و دستان خود را می‌شویید با دقت کناره‌های ناخن‌ها را خشک کنید.

همچنین پوشیدن جوراب خشک و تمیز و تعویض مداوم آن‌ها بخصوص برای ساعت‌های طولانی، پوشیدن کفش در دوش‌های عمومی، استخر یا رختکن و جلوگیری از زخم یا مراقبت از آن‌ها به پیشگیری از ایجاد قارچ ناخن کمک می‌کند.

به‌علاوه باید کفش‌هایی را انتخاب کنید که انگشت‌ها به‌راحتی بتوانند در آن‌ها حرکت کنند و فشاری روی آن‌ها وارد نشود. همچنین در صورت تمایل به کاشت ناخن این کار را نزد فرد مجربی که تمام مسائل بهداشتی را رعایت می‌کند، انجام دهید.

قارچ ناخن پا

اونیکومیکوزیس یک نوع شایع عفونت قارچی است که می‌تواند ناخن‌های پا، ناخن‌های دست و بستر ناخن‌ها را درگیر کند. همچنین به‌عنوان tinea unguium شناخته می‌شود و شاید آن در تصاویر مربوط به عکس قارچ پا دیده باشید.

قارچ ناخن پا معمولاً به‌عنوان یک نقطه کوچک با رنگ روشن روی ناخن شما شروع می‌شود. همان‌طورکه قارچ گسترش پیدا می‌کند، شکل و رنگ ناخن شما نیز تغییر پیدا خواهد کرد. با گذشت زمان، ناخن شما ضخیم‌تر و شکننده‌تر می‌شود.

علائم رایج عبارت‌اند از:

  • پوسته‌پوسته شدن زیر ناخن
  • رگه‌های سفید یا زرد زیر ناخن
  • پوسته‌پوسته شدن یا خرد شدن ناخن
  • ضخیم و شکننده شدن ناخن
  • بلند شدن ناخن از روی بستر

برای اینکه متوجه شوید آیا به قارچ ناخن پا مبتلا هستید یا خیر، پزشک احتمالاً تکه‌هایی از ناخن آسیب‌دیده را می‌تراشد و زیر میکروسکوپ بررسی می‌کند یا این کار را به عهده کارشناسان آزمایشگاه می‌گذارد. روش بیوپسی یا نمونه‌برداری و بررسی نمونه به دست آمده می‌تواند به پزشک شما کمک کند تفاوت بین عفونت قارچی و سایر شرایطی که باعث علائم مشابه می‌شوند را تشخیص دهند. درنتیجه درمان بهتری صورت می‌گیرد.

به‌طور بالقوه ممکن است هفته‌ها برای درمان عفونت ناخن دست زمان لازم باشد و ماه‌ها طول بکشد تا عفونت ناخن پا درمان شود. در این شرایط معمولاً داروهای OTC زیاد مؤثر نیستند؛ بنابراین بهتر است در صورت مشاهده علائم عفونت ناخن پا از همان ابتدا به متخصص پوست مراجعه کنید تا درمان سریع‌تری را دریافت نمایید.

پزشک شما ممکن است یک لاک ناخن مخصوص را تجویز کند که مانند لاک ناخن معمولی باید روی ناخن آسیب‌دیده بزنید. همچنین ممکن است آنتی‌بیوتیک‌های دیگری برایتان تجویز نماید.

ازآنجایی‌که درمان این نوع عفونت بسیار سخت است، مهم است که از گسترش آن جلوگیری کنید. همچنین باید یاد بگیرید چگونه از خود در برابر عفونت‌های قارچی ناخن‌ها و بستر ناخن‌های خود محافظت کنید.

قارچ ناخن پا

چه عواملی احتمال قارچ پوستی را افزایش می‌دهد؟

مشاهده تعداد زیادی عکس قارچ پوستی در نواحی مختلف بدن می‌تواند همه ما را نگران کند. خوشبختانه با شناخت عوامل خطر ایجاد عفونت‌های پوستی، شما می‌توانید تا حد زیادی از ایجاد انواع عفونت‌ها جلوگیری کنید.
مهم‌ترین این عوامل عبارت‌اند از:

  • زندگی در یک محیط گرم یا مرطوب
  • تعریق بسیار بالا بدون مراقبت‌های بهداشتی مناسب مانند تعویض سریع لباس یا شستشوی پوست با شوینده‌های مناسب (اگر تعریق در حالت استراحت نیز بالا باشد، حتماً باید توسط پزشک بررسی شود.)
  • همان‌طور که در ابتدای مقاله نیز به آن اشاره کردیم، خشک و تمیز نگه داشتن پوست به‌خصوص در برخی نواحی مانند زیر بغل و ناحیه تناسلی که احتمال رطوبت و گرما زیاد است، دشمن قارچ پوستی است. عدم تمیز و خشک نگه‌داشتن پوست به‌خصوص در مناطقی مانند ناحیه تناسلی که ممکن است بیشتر در معرض رطوبت و گرما قرار بگیرد، احتمال بیماری را افزایش می‎دهد.
  • به اشتراک گذاشتن وسایل شخصی مانند حوله، ملحفه، کفش یا لباس
  • پوشیدن لباس‌های تنگ یا کفش‌هایی که تهویه مناسبی ندارند و اجازه تنفس مناسب را به پوست پا نمی‌دهند.
  • شرکت در فعالیت‌هایی که شامل تماس مکرر پوست به پوست است.
  • تماس با حیواناتی که ممکن است آلوده باشند.
  • داشتن سیستم ایمنی ضعیف به دلیل مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی، درمان سرطان یا شرایطی مانند HIV

با توجه به عکس قارچ پوستی چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

بسیاری از انواع عفونت‌های قارچی پوست در پاسخ به درمان‌های قارچی بدون نسخه (OTC) بهبود می‌یابند و این داروها برایشان به‌عنوان دشمن قارچ پوستی محسوب می‌شوند. بااین‌حال، اگر شما شرایط زیر را داشتید، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید:

  • عفونت قارچی پوستی دارید که پس از درمان OTC بهبود نمی‌یابد، بدتر می‌شود یا عود می‌کند.
  • دچار تکه‌های ریزش مو همراه با خارش یا پوسته‌پوسته شدن پوست سر شده‌اید.
  • سیستم ایمنی ضعیفی دارید و مشکوک به عفونت قارچی هستید.
  • دیابت دارید و فکر می‌کنید به پای ورزشکار یا اونیکومیکوزیس مبتلا هستید.

درمان قارچ پوستی

به‌طورکلی همان‌طورکه در هر قسمت کمابیش توضیح دادیم، داروهای ضد قارچ برای درمان عفونت‌های قارچی به‌عنوان دشمن قارچ پوستی نتایج خوبی را ایجاد می‌کنند و می‌توانند به‌عنوان یک درمان مناسب به کار روند. آن‌ها می‌توانند مستقیماً قارچ‌ها را از بین ببرند یا از رشد و شکوفایی بیشتر آن‌ها جلوگیری کنند. داروهای ضد قارچی به‌عنوان درمان‌های OTC یا داروهای تجویزی در دسترس هستند و به اشکال مختلفی ازجمله موارد زیر در بازار عرضه می‌شوند:

  • کرم‌ها یا پمادها
  • قرص‌ها
  • پودرها
  • اسپری‌ها
  • شامپوها

اگر مشکوک به عفونت قارچی پوست هستید، می‌توانید با مشورت پزشک یک محصول OTC را امتحان کنید تا ببینید آیا به رفع این بیماری کمک می‌کند یا خیر؟ در موارد شدیدتر، پزشک ممکن است داروی ضد قارچ قوی‌تری را برای کمک به درمان عفونت قارچی شما تجویز کند.

علاوه بر مصرف داروهای ضد قارچ OTC یا نسخه‌ای، کارهایی وجود دارد که می‌توانید در خانه به‌عنوان مراقبت بیشتر انجام دهید تا از شر عفونت قارچی خلاص شوید. این مراقبت‌ها عبارت‌اند از:

  • تمیز و خشک نگه‌داشتن ناحیه آسیب‌دیده
  • پوشیدن لباس یا کفش گشاد که به پوست شما اجازه تنفس می‌دهد.
درمان قارچ پوستی

روش‌های جلوگیری از عفونت قارچی پوست

حتماً شما نیز تصویر قارچ پوستی در افراد مبتلا را دیده باشید، دوست ندارید به این بیماری مبتلا شوید. سعی کنید نکات زیر را برای کمک به جلوگیری از ایجاد عفونت قارچی پوست در نظر داشته باشید:

  • حتماً بهداشت فردی را به‌خوبی رعایت کنید.
  • لباس، حوله یا سایر وسایل شخصی را به‌هیچ‌وجه به اشتراک نگذارید.
  • همیشه لباس‌های خود بخصوص لباس زیر و جوراب خود را تمیز نگه دارید و بصورت منظم تعویض کنید.
  • لباس و کفشی را انتخاب کنید که پوستتان به‌خوبی بتوانددر آن تنفس کند. از لباس‌ها یا کفش‌هایی که خیلی تنگ هستند یا تناسب محدودی دارند، خودداری کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که پس از دوش گرفتن، حمام کردن یا شنا، با یک حوله تمیز و خشک، به‌خوبی پوست خود را خشک کرده‌اید.
  • در رختکن به‌جای راه رفتن با پاهای برهنه حتماً صندل یا دمپایی بپوشید.
  • سطوح مشترک مانند تجهیزات باشگاه یا تشک را قبل از استفاده پاک کنید.
  • از حیواناتی که علائم عفونت قارچی مانند از دست دادن خز یا خاراندن مکرر دارند، دوری کنید و به هیچ وجه آن‌ها را لمس نکنید.

آیا قارچ پوستی خطرناک است ؟

یکی از سؤالات متداول در مورد انواع قارچ پوستی این است که آیا قارچ پوستی خطرناک است که در پاسخ باید بگوییم بله می‌تواند خطرناک باشد. به‌طورکلی عفونت‌های قارچی پوست و ناخن ممکن است در تصویر قارچ بد به نظر برسد، اما بندرت باعث خارش و سوزش و مورد جدی می‌شوند؛ بنابراین بااینکه باید به این عفونت‌ها توجه داشته و برای درمانشان اقدام نمایید، اما جای نگرانی نیست.

بااین‌حال درصورتی‌که درمان آن را پیگیری نکنید، بخصوص اگر در نواحی اطراف ایجاد عفونت زخم پوستی وجود داشته باشد می‌تواند خطراتی را برایتان ایجاد کند؛ زیرا ممکن است عفونت از طریق پوست وارد بدن شده و خون را آلوده کنند. در این صورت حتی می‌تواند تهدیدکننده زندگی باشد.

چه افرادی بیشتر در معرض خطر قارچ پوستی هستند؟

عوامل مختلفی وجود دارد که می‌تواند خطر ابتلا به عفونت قارچی را افزایش دهد. این‌ها شامل عوامل محیطی و همچنین اتفاقاتی است که در بدن شما هنگام قرار گرفتن در معرض یک قارچ رخ می‌دهد. ازجمله مهم‌ترین عوامل خطر ایجاد عفونت‌های مربوط به قارچ‌های پوستی عبارت‌اند از:

رطوبت و تعریق

تعریق شدید یا کار در یک محیط گرم و مرطوب می‌تواند خطر ابتلا به عفونت قارچی را افزایش دهد. محیط گرم و مرطوب بهترین شرایط برای رشد قارچ‌ها است. راه رفتن با پای برهنه در مکان‌های مرطوب مانند سالن‌های ورزشی، رختکن و دوش‌ها نیز می‌تواند خطر ابتلا را افزایش دهد. این مکان‌های عمومی اغلب سرشار از هاگ‌های قارچی هستند. به همین دلیل به‌هیچ‌وجه نباید پابرهنه در آن‌ها راه بروید.

گردش خون ضعیف

هر شرایطی که باعث گردش خون ضعیف شود، می‌تواند خطر عفونت را نیز افزایش دهد. گردش خون ضعیف مانع از پاسخ ایمنی مناسب در بدن شما می‌شود و توانایی بدن شما را برای مبارزه با عفونت کاهش می‌دهد.

وضعیت یائسگی در زنان

یائسگی به معنی پایان سال‌های باروری یک زن است که دیگر تخمک‌گذاری نمی‌کند و پریود نمی‌شود. اگر شما نیز به دوران یائسگی رسیده‌اید، تغییرات هورمونی بدنتان می‌تواند اسیدیته واژن شما را کاهش داده و باعث عفونت واژن شود.

سیستم ایمنی سرکوب شده

اگر سیستم ایمنی بدن شما به هر دلیلی مانند ابتلا به برخی بیماری‌ها ازجمله سرطان به درستی کار نکند، می‌تواند شما را در برابر عفونت‌های قارچی آسیب‌پذیر کند. بسیاری از چیزهای دیگر نیز به‌طور بالقوه می‌توانند سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف کنند. به‌عنوان‌مثال، کمبود مواد مغذی، سیگار کشیدن، اختلالات سیستم ایمنی و حتی استرس و اضطراب می‌تواند عملکرد سیستم ایمنی شما را کاهش داده یا مختل کند.

آسیب یا عفونت ناخن و پوست

حتی یک آسیب یا عفونت کوچک در ناحیه ناخن یا هر نقطه از پوست بدن می‌تواند به قارچ‌ها اجازه رشد بیشتری دهد تا زیر پوست نفوذ کنند و درنتیجه بر بافت‌های عمیق‌تر نیز تأثیر بگذارند. به همین دلیل شستن زخم‌ها، خشک کردنشان و پوشاندن آن‌ها در یک پانسمان یا بانداژ استریل مهم است. پس حتماً اگر مستعد چنین عفونت‌هایی هستید، نحوه درمان زخم‌های جزئی و جلوگیری از عفونت را بیاموزید.

مصرف برخی داروهای خاص

تحقیقات نشان داده است که مصرف برخی از انواع داروهای خاص می‌توانند توانایی بدن را در خارج کردن عفونت‌های قارچی کاهش دهند. به‌عنوان‌مثال، آنتی‌بیوتیک‌ها باکتری‌های مفید را همراه با باکتری‌های مضر از بین می‌برند. این شرایط می‌تواند به قارچ‌ها اجازه دهد بدون رقابت رشد کنند و باعث عفونت‌های پوستی شوند.

استفاده طولانی‌مدت از کورتیکواستروئیدها نیز می‌تواند خطر ابتلا به عفونت قارچی را افزایش دهد. روش‌های درمانی سرطان، ازجمله شیمی‌درمانی و پرتودرمانی، موارد دیگری هستند که شما را در معرض خطرات بیشتری قرار می‌دهند. اگر سیستم ایمنی شما ضعیف شده است، از پزشک خود بپرسید که چه اقداماتی را می‌توانید انجام دهید تا خطر ابتلا به عفونت‌های قارچی را محدود کنید.

درمان‌های خانگی برای قارچ پوستی

برخی روش‌های خانگی نیز ممکن است به کاهش علائم قارچ پوستی و بهبود آنها کمک کنند؛ اما به‌هیچ‌وجه قبل از مشورت با پزشک و تشخیص دقیق، از این روش‌ها استفاده نکنید. البته برخی از آنها به‌طورکلی برای سلامت بدن مفید هستند و امتحان کردن آنها ضرری ندارند اما روش‌هایی که از مواد طبیعی به‌عنوان ضمادهای طبیعی در آن استفاده می‎‌‌شود، ممکن است خطرناک باشد؛ زیرا واکنش پوست بدن افراد مختلف به مواد طبیعی متفاوت یکسان نیست و ممکن است با درمان‌های این‌چنینی نه‌تنها علائم بهبود پیدا نکنند، بلکه بدتر هم شوند.

بنابراین در استفاده از این موارد کاملاً احتیاط کنید و برای مصارف موضعی حتماً ابتدا با پزشک خود مشورت نمایید. از بهترین درمان‌های خانگی که ممکن است به شما کمک کنند، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

مصرف ماست و پروبیوتیک

ماست و سایر پروبیوتیک‌ها دارای مقدار زیادی باکتری خوب هستند که به جلوگیری از بسیاری از عفونت‌های قارچی مانند قارچ پوستی کمک می‌کنند. این مواد با میکروب‌هایی که باعث این عفونت‌ها می‌شوند، مبارزه می‌کنند. غذاهای تخمیر شده یکی دیگر از منابع عالی پروبیوتیک‌ها هستند. اگر این غذاها کمکی نکردند، می‌توانید با مشورت پزشک از مکمل‌های پروبیوتیکی استفاده کنید که دوزهای متمرکزتری از باکتری‌های خوب دارند.

شست و شوی به‌موقع پوست با آب و صابون

قبل از استفاده از هرگونه درمان خانگی یا هر داروی دیگری، ناحیه آسیب‌دیده را دو بار در روز با آب و صابون ملایم و بدون اسانس، تمیز کنید. این امر گسترش عفونت را کنترل می‌کند. درحالی‌که آب و صابون ممکن است همیشه نتواند عفونت قارچی را به‌طور کامل از بین ببرد، به کاهش شیوع و کاهش شدت عفونت کمک می‌کند.

استفاده از سرکه سیب

سرکه سیب خاصیت ضد قارچی دارد. می‌توانید دو قاشق غذاخوری را در آب گرم مخلوط کرده و بنوشید یا یک تکه پنبه را در آن فرو کنید و روی پوست خود بمالید که روش اول یعنی به‌صورت خوراکی ریسک کمتری دارد و بهتر است روش دوم را خودسرانه انجام ندهید. انجام این کار سه بار در روز باید نتایج مفیدی داشته باشد.

استفاده از روغن درخت چای

روغن درخت چای به‌طور طبیعی ضد قارچ و ضد باکتری است. البته نباید به‌تنهایی استفاده شود ولی می‌توانید آن را با هر روغن حاملی مانند روغن نارگیل یا روغن زیتون مخلوط کنید و حدود سه تا چهار بار در روز روی منطقه آلوده بمالید. این روش یکی از مؤثرترین درمان‌های خانگی برای انواع عفونت‌های قارچی است ولی باز هم تأکید می‌شود به‌صورت خودسرانه انجام ندهید.

استفاده از روغن نارگیل

حتی روغن نارگیل در فرم گرم نشده خود به‌عنوان یک عامل ضد قارچ قوی عمل می‌کند. استفاده از آن روی پوست، این ماده را به یک داروی موضعی خوب و بی‌خطر تبدیل می‌کند. ازآنجایی‌که تحمل این روغن برای پوست آسان است، برای درمان کرم حلقوی پوست سر نیز مفید است. روزی سه بار روی پوست استفاده کنید.

استفاده از زردچوبه

زردچوبه یک ادویه ضد میکروبی و ضدالتهابی قوی است. می‌توانید با کمی آب مخلوط کنید و روی ناحیه عفونی بمالید. برای دریافت فواید در محیط داخلی بدن، با آب گرم مخلوط کنید و بنوشید یا چای زردچوبه بخورید. این یکی از ساده‌ترین درمان‌های خانگی برای عفونت قارچی است، زیرا زردچوبه در همه آشپزخانه‌ها در همه خانواده‌ها وجود دارد؛ اما توجه داشته باشید احتمال ایجاد حساسیت پوستی نسبت به زردچوبه زیاد است و قبل از استفاده حتماً آزمایش پچ را انجام دهید.

استفاده از آلوئه ورا

یکی از آزمایش‌شده‌ترین درمان‌های طبیعی برای درمان هرگونه عفونت پوستی، آلوئه ورا است. این ماده نه‌تنها عفونت را درمان می‌کند، بلکه آسیب‌های پوستی را نیز تسکین داده و ترمیم می‌کند؛ اما بهتر است به جای استفاده از ژل طبیعی آلوئه ورا از محصولات بر پایه آن استفاده نمایید تا احتمال حساسیت کمتر شود.

سخن پایانی …

همان‌طورکه در عکس قارچ پوستی هم مشاهده کردید، عفونت‌ها می‌توانند شدید و آزاردهنده باشند؛ اما معمولاً این حالت زمانی اتفاق می‌افتد که شما موارد گفته‌شده را رعایت نکنید یا زمانی هم که علائم را مشاهده کردید برای درمان اقدامی انجام ندهید. بنابراین اگر توجه کافی به موارد گفته‌شده را داشته باشید و در صورت مشاهده علائم به‌موقع به متخصص پوست مراجعه کنید، این عارضه نگران‌کننده نیست و به‌راحتی درمان می‌شود.

آنچه مهم است این است که درمان را به‌صورت کامل دریافت کنید و در صورت تجویز آنتی‌بیوتیک حتی با بهبود علائم تا پایان دوره درمان، مصرف دارو را ادامه دهید. در غیر این صورت احتمال بازگشت عفونت و مقاومت بدن به آنتی‌بیوتیک‌های ضعیف‌تر وجود دارد.

‫115 دیدگاه ها

  1. سلام محدثه هستم
    الان یک ماه که دچار قارچ حلقوی بین کشاله ران هام شدم از پماد و دارو ام استفاده کردم ولی جواب نداد
    میشه یه دکتر خوب معرفی کنید
    ساکن یزد

  2. سلام . من ۶ ماه درگیر قارچ پوستی شدم چندتا دکتر متخصص رفتم هیچ تاثیری نداشت طب سنتی استفاده کردم یکم جواب گرفتم ولی کامل خوب نشدم از شدت خارش دلم میخواد بمیرم لطفا یک دکتر متخصص خوب یا یک دکتر طب سنتی خوب معرفی کنید بهم مشهد هستم . ممنون

  3. سلام من بیشتر از یک ماهه که لکه های قرمز رنگی روی پوست پام دارم ولی کمرنگن خارش و سوزش و این چیزارم ندارم .. دکتر رفتم گفت قارچه و بخاطر اصلاح بد هستش و پماد کلومازول بهم داد .. میشه بگید چقدر طول میکشه تا خوب بشن و اینکه ممکنه به جاهای دیگه از بدن هم برسه؟

    1. سلام شقایق عزیز. بسته به واکنش پوست شما نسبت به ترکیبات دارو، زمان بهبودی متفاوت است و با توجه به تشخیص قارچ حتی بعد از رفتن علائم بهتر است دوره درمان خود را کامل کنید. در صورت اجرای دستورات پزشک به طور کامل و رعایت بهداشت فردی، معمولا بیماری به قسمت های دیگر گسترش پیدا نمی کند.

  4. سلام وقتتون بخیر من چند ماهی است که به قارچ پوستی مبتلا شدم دکتر رفتم میخواستم پیش دکتر خوب تر برم که شما بهم معرفی کنید توی اردبیل

  5. ببخشید من باید از چه غذا هایی استفاده نکنم
    واز چه غذا هایی باید استفاده کنم

      1. سلام من چهار ساله روی قفسه ی سینم و پستم قارچ پوستی قرمز رنگ دارم ی خارش عجیبی داره چندین متخصص رفتم ولی خوب نمیشه نمیدونم چکار کنم خواهشا راهنمایی کنید

        1. سلام علی عزیز، تشخیص دقیق انجام شده؟ و اینکه آیا درمان را کامل انجام دادید؟؟؟ ما تنها میتونیم راهنمایی های کلی رو انجام بدیم، برای درمان دقیق باید پزشک از نزدیک بررسی های لازم و در صورت نیاز نمونه گیری انجام بدن

  6. مهناز
    مدت ۶ماه هست که کف پاهام قاچهای بزرگ وترکهای بسیارخورده وهمچنین زیرانگشتهای پام شکاف خورده ودایرههای سفید رنگ بوجودامده خارش بسیاردارم وپوست کف پام هم متورم وقرمز وچرمی وسفت شده بااینکه چندین باردکتررفتم ودارواستفاده کردم ولی هنوز خوب نشدم البته کف پام تقریبا خوب شده بودولی باوجوداستفاده دارو دوباره بیماریم عودکردلطفاراهنماییم کنیدممنون

    1. سلام مهناز عزیز. در صورت وجود عفونت و قارچ پوستی بسیار مهم است که تمامی داروها را به موقع و تا اتمام آن ها حتی با بهبود علائم استفاده نمایید. همچنین بهبودی ایجاد شده نشان دهنده تاثیرگذاری داروها و پاسخ مثبت بدن شما نسبت به آن ها بوده است ولی ممکن است برای درمان کامل نیاز به دوره درمانی بیشتری داشته باشید که باید با پزشک درمانگر مجددا مشورت شود.

  7. سلام وقت بخیر
    من حدودا ۲ هفته است که در قسمت ها مختلف بدنم خارش دارم امروز رفتم دکتر گفتن که قارچه . لباس هایی که در این مدت پوشیدم رو باید چجوری شستشو کنم که دوباره عفونت منتقل نشه ؟

    1. سلام فاطمه عزیز. بهتر است از لباس هایی با جنس پنبه، نخ و کتان برای جلوگیری از گسترش عفونت استفاده کنید و لباس های قبلی خود را نیز با آب ولرم رو به گرم و صابون شست و شو دهید و حتی الامکان در برابر آفتاب مستقیم پهن کنید یا در صورتی که امکانش برایتان نیست قبل از استفاده آن ها را اتو کنید.

  8. ببخشید منظورم این بود که مالیدن الکل بر روی قارچ پوستی می‌تونه درمان کننده باشه؟

      1. ببخشید من الان سه ماه هس اطراف ناحیه تناسلیم و شکمم قارچی شده کرمها وداروها انگار جواب نمیدن راه حل چیست بالای سه تومن پول دوا درمان دادم

        1. سلام دوست عزیز. درمان قارچ میتونه طولانی مدت باشه. شما باید صبور باشید و دوره درمان را کامل کنید و بعد از اتمام کامل داروها اگر نتایج مورد نظر حاصل نشد، ادامه درمان را پیگیری کنید. توصیه می شود همزمان با دوره درمانی که در حال حاضر اجرا می کنید، روش های خودسرانه انجام نشود.

  9. سلام آیا مصرف الکل بر روی قارچ تاثیر داره و یا می‌تونه درمان کنه؟

  10. سلام خوبی داش خسته نباشید تو یکی سایت ها خوندم که برای قارچ پوستی زرد چوبه با اب یا روغن نارگیل بمالم به ناهیه پوست قارچ زده آیا تاثیرات دارد؟؟

    1. سلام علی عزیز. ممنون. استفاده از مواد طبیعی برای قارچ بخصوص قبل از تشخیص می تواند علائم را تشدید کند. زیرا واکنش بدن افراد نسبت به مواد طبیعی مختلف یکسان نیست. بخصوص در زمان وجود بیماری بهتر است ابتدا توسط یک متخصص پوست معاینه شوید و خوددرمانی نکنید.

      1. سلام آقای دکتر خسته نباشید
        من قارچ پوستی دارم فقط پشت کمر و رو سینه است
        رفتم دکتر قطره آفی تریمازول داد استفاده کردم خوب نشد نطر شما چیه؟

        1. سلام محسن عزیز. بسته به گسترش بیماری ممکنه نیاز به چند دوره درمان داشته باشید و حتما باید متخصصی درمان را انجام دهد که از نزدیک وضعیت شما را بررسی کرده باشد و نمیتوان بصورت آنلاین بدون دیدن وضعیت، داروی دیگری برایتان تجویز نمود. مراجعه مجدد به یک متخصص پوست خوب و باتجربه توصیه میشود.

          1. سلام من ی تیکه کوچیک رو دستم قارچ زده از دختر خالم گرفتم پماد گرفتم از داروخانه چ مدت طول میکشه ک خوب بشه؟

            و اینگه میترسم بیوفته تو موهام نمیدونم باید چیکار کنم لطفا راهنماییم کنید.

          2. سلام تارای عزیز. در مورد قارچ یا این طور مشکلات پوستی نباید خوددرمانی کنید. چون بسته به نوع قارچ یا بیماری های پوستی دیگر مانند انواع حساسیت ها، نوع درمان متفاوت خواهد بود و استفاده از دارو یا پماد اشتباه میتونه درمان را طولانی و یا حتی علائم رو بدتر کنه. پس توصیه میشه برای بهبود سریع تر در اولین فرصت به یک متخصص پوست خوب مراجعه کنید تا اولا مشکل مشخص بشه و بعد هم داروی مناسب براتون تجویز بشه. در غیر این صورت امکان گسترش قارچ وجود داره

  11. سلام وقت بخیر ‌من ۵ دی ماه رفتم ی دونه دندون کشیدم ک متاسفانه بعد ۲ روز جاش شدید درد گرفت و احتمال عفونت داشت .دیگ از شدت درد زیاد و نبودن پزشک در روز تعطیل مترونیدازول یک بسته .چندتا دونه سفالکسین .ی دونه سفکسیم و مسکن هم نوافن و مفنامیک اسید رو ب مرور مصرف کردم .اللن حدود یک هفته گزشته ک دقیق دیروز ظهر سر بینی من قرمز شد .اول فک کردم ک خشکی یا خارش هستش و با پماد ویتلمین آ چشمی چرب کردم .اما نصف شب تو ایینه نگا کردم و دیدم ک اندازه ی سکه سر بینی من قرمز شدید و دونهای زرد زریز ک ازش اب چرک میاد زده و سوزش داره .تورو خدا بگین چیه من خیلی میترسم

    1. سلام ماهی جان عزیز. اصلا نگران نباشید ممکنه یک حساسیت ساده نسبت به ترکیبات داروهایی که استفاده کردید باشه بهترین راهکار اینه که در اسرع وقت به یک متخصص پوست مراجعه کنید و درمان مناسب را دریافت کنید.

  12. سلام خسته نباشی من روی بازوم قارچ‌ زدم رفتم دکتر پماد سرتاکونازول مصرف کردم یدونه اولی خوب شد بعد از یک ماه یعنی جاشرمونده ولی قرمز نیس دور و اطرافش باز قارچ زده ولی چند جای دیگه هم زد الان روی پام زیر سینه ام و روی سینه ام قارچ های دوباره زره چکار کنم دارم میمیرم

    1. سلام نادیای عزیز. اگر مصرف داروهای مورد نظر رو به محض بهبود علائم قطع کرده باشید احتمال عود مجدد و شدیدتر زیاد میشود و باید مجدد به پزشک با تجربه ای مراجعه کنید تا داروهای قوی تری برایتان تجویز شود.

    1. سلام من نزدیک دوماهه دچار قارچ پوستی شدم ازباشگاه کشاله ران وپاهام کلا وشکم ودستام قارچی شده یه دونه بود قارچ حلقه ای یه شب بدجور عرق کرده بودم فرداش زیاد شد چند دکتر رفتم قرص فلوکلو نازول دادن وباقطره کلوتریمازول که یکم کم رنگ شده ولی تعدادش زیاد شده کم نشده بنظرتون آدرس دقیق دکتر خوب رومیتونین برام بدین ممنون

  13. سلام خسته نباشید من ی دوماهی هس بین کشاله پام ی خرده قرمز وسوزش وبیضه هم قرمز شده دکتر هم رفتم خوب نشدن دوره درمان هم تموم بعدش هم دارو مصرف کردم ولی تاثییری نداشته

    1. سلام سعید عزیز این بیماری حساس هست و برای درمان کامل نیاز به صبوری و مداومت دارد. ضمن اینکه حتی با کاهش علائم نباید مصرف داروی شما قطع شود و دوره درمان باید تکمیل گردد. اگر بعد از همه این ها هنوز علائم هستند چاره ای جز مراجعه مجدد به یک متخصص باتجربه در این زمینه وجود نخواهد داشت.

    2. سلام من هم این بیماری شبیه شما دارم چند ساله بادارو میره بازمیاد

  14. سلام وقتتون بخیر
    من یک ماه و نیم هست که به قارچ پوستی مبتلا شدم،رو صورتم بین چانه و زیر لبم و زیر گلو تابالای شکمم.سه بار دکتر پوست رفتم اصلا دارو ها تاثیر ندارن.پماد کلوتریمازول و پماد ترکیبی دادن اصلا خوب نمیشه چند روزی هم هست که پزشک عفونی رفتم آمپول متیل پرودنیزولون ،قرص فکسوفنادین ،کپسول فلوکنازول و پماد بتامتازون و کتوکنازول(پیدا نشد لوسیونشو گرفتم) دادن.ولی باز تغییری نکرده.دارو ها و پماد رو هم سر وقت استفاده میکنم.علت چی میتونه باشه که مقاوم به درمانن، چطور میتونم درمان کنم؟

      1. بله دوره درمانها کامل میشد ولی بدتر میشدن.پزشکیو معرفی کردن و ایشون هیدروکورتیزون و کلوتریمازول تجویز کردن و ممنوعیت غذایی دادن خوب شد.ممنون از شما

          1. سلام وقت بخیر من یکساله که درگیر بیماری کشاله ران قارچ پوستی هستم که خیلی شدید شده تاروی پاهامم اومده حالت سکه ای فلوکونازول و ویرکونازولم مصرف کردم خوب نمیشم چیکار کنم خسته شدم شما دکتر خوب میشناسید به من معرفی کنید

        1. سلام خیلی ممنون میشم اسم پزشک که خوبتون کرد رو بگید من هم صورتم قارچ پوستی داره اعصابم خورد شده انشالله ایشون هم تجویزشون به منم کمک کنه سریع درمان شم هر روز دعاتون میکنم

        2. سلام عزییزم منم همین قارچو رو صورتمو بازوم زدم،دکترم رفتم بهتر شده اما خوب نشده جاش مونده قشنگ اعصابم بهم ریختس،میشه لطف کنی به من بگی دکتر چی گفته بهتون

          1. سلام بهاره عزیز. بهتر است مجدد به یک پزشک متخصص پوست باتجربه برای رفع عوارض باقی مانده مراجعه کنید و از تجربیات افراد دیگر استفاده نکنید. زیرا نوع قارچ ایجاد شده و شرایط هر بیمار کاملا متفاوت است و خوددرمانی می تواند عوارض دیگری را برایتان ایجاد کند.

  15. سلام وقت بخیر من در ناحیه تناسلیم لکه های سفید هست قبلا کم بود توجه نمیکردم الان زیاد شده و خارشت دارم احتمال قارچ وجود داره یا راهی برای درمانش هست

      1. سیستان و بلوچستان شهرستان چابهار
        سلام یک سال نیم هستش در کشانه رانم قارچ دارم به چند تا از دکتر مراجعه کردم ولی هنوز درمان نشدن راهنمایی کنید فقط مونده از خارش خودکشی کنم

        1. سلام دوست عزیز. تکمیل دوره درمان اهمیت بسیار زیادی در بهبودی کامل دارد و اگر داروها را تنها تا زمانی که علائم بهبود پیدا کنند مصرف کرده باشید یا متخصص شما قدرت تشخیص بالایی نداشته باشد این اتفاق می افتد. لطفا مجدد به پزشکی متخصص و باتجربه در این زمینه مراجعه کرده و دوره درمان خود را که ممکن است حتی به چند دوره درمان نیاز داشته باشید تکمیل کنید یا به یک متخصص طب سنتی باتجربه مراجعه نمایید.

  16. سلام خانم سارا لطفاً اون دارو که از عطاری گرفتید بگید

  17. سلام وقتتون بخیر،من دوماه پیشکشاله رانم میخارید زیاددقت نکردم بعدش دیدم یکم قرمزه،شک کردم که قارچ باشه کرم نرم کننده زدم دوبارخوب شدالان یه هفتس زیرسینم روی شکمم،زیربغلم خیلی کم درحددوسه تاحاله ی قرمزه که لباس زمستونی میپوشم بدخارش میگیره،این احتمال داره قارچ باشه که پخش شده؟بادرمان خونگی ازبین میره؟

    1. سلام مهیلای عزیز. احتمال قارچ وجود دارد و بهتر است توسط یک پزشک متخصص پوست خوب، معاینه شوید. تا قبل از مراجعه به پزشک نیز هیچ گونه خوددرمانی با مواد طبیعی انجام ندهید. زیرا ممکن است تحریک بیشتری ایجاد شود یا به دلیل درمان نادرست در صورت وجود قارچ، بیماری مقاوم شده و درمان آن سخت شود.

  18. سلام بنده وسط سینه‌ام دقیق رو جناغ سینه از بچگی به اندازه یه سکه قرمز شده و بیشتر هم نمیشه بعضی اوقات خارش داره و پوسته پوسته میشه اونم شاید سالی یبار
    لکه حلقوی نیست اصلا فقط قرمز شده اونم قرمز کم رنگ
    بنظرتون چه پمادی بهش بزنم از بین بره

  19. سلام دکتر خوبین مت یکساله که از ناحیه کشاله ران و باسن قارچ دایره شکل شبیه قارچ کرم حلقوی میزنم ولی خب توجهی بهش نکردم فکر کردم که عرق سوز شدم با پماد ان ان برطرف نشد بعد اینکه پیش اقای دکتر … رفتم که گفتم قارچ هستش ولی داروی لیور گل گیاهی بهم دادن با قرص چرک خشکن کتومینازل و یک پماد دست ساز ولی از بین رفت و درمانو دارم میدم ولی باز روی چین باسنم سمت چپ راست باز یه رده کوچیک از قارچ دیده میشه که خارش داره و من نمیخوارونمش تا بدتر نشه راهی هست که کامل از بین ببرمش ایا راه حلی تست که از بین ببرمش از الکلی جات سیگارم استفاده نمیکنم فقط قلیون میکشم ایا میشه از قلیونم باشه کمکم کنید ممنون

    1. سلام رضای عزیز. امکان درمان علائم قارچ به منزله تضمین برای عدم عود مجدد بیماری نیست. بنابراین عدم رعایت بهداشت و عوامل ایجاد کننده قارچ بعد از درمان آن میتوانند مجددا در همان ناحیه یا ناحیه دیگری قارچ را ایجاد کنند، بخصوص در نواحی با شرایط مناسب مرطوب مانند چین ران و …، به علاوه اگر دوره مصرف داروها و پمادها به طور کامل انجام نشود بیماری ممکن است به شکل مقاوم تر برگردد. بنابراین توصیه ما مراجعه مجدد به متخصص و گذراندن دوره درمان کامل است. در مورد قلیان باید بگوییم اثر قلیان کمتر از سیگار نیست و می تواند روند بهبودی را کند نماید.

      1. سلام خسته نباشید،آقای دکتر روی پوستم لکه های سفید دراومده دکتر رفتم گفت قارچه و یک شامپو برام تجویز کرد،خیلی نگرانم چیکار کنم ،یه دکتر خوب بهم معرفی کنید

  20. سلام من یک سال درگیر قارچ در ناحیه ران و باسن هستم ،خیلی دکتر رفتم ،تا الان ۵ میلیون هزینه کردم،جدا از هزینه واقعا از درمان خسته شدم،دیگه دارو جواب نمیده و مقاوم شده ،لطفا اگر دکتر حاذقی میشناسید معرفی کنید یا روش درمان دیگه ای مثل دارو سنتی بهم معرفی کنید خیلی ممنونم

      1. سلام من یکسال پیش کف پام درگیر قارچ شد. حدود دوماه قرص خوردم و پماد استفاده کردم تاثیر که نداشت هیچ روز به روز شدید ترهم میشد جوری که حتا دستمم قارچ زد با استفاده از داروی عطاری چند ماه طول کشید تا خوب شدم اما مجددا برگشته و الان حتا داروی عطاری هم جواب نمیده.حتا سیر و نمک و سرکه، زردچوبه و… امتحان کردم.
        واقعا خسته شدم نمیدونم چیکار کنم.

        1. سلام بهار عزیز. پیشنهاد می کنیم حتما مجدد به یک متخصص پوست خوب و باتجربه در این زمینه مراجعه کنید و از خوددرمانی بپرهیزید. توجه داشته باشید که دوره های درمان را باید کامل کنید و عدم مصرف کامل برخی از داروها می‌تواند بیماری را بصورت مقاوم تر برگرداند و استفاده خودسرانه از مواد طبیعی در این شرایط مانند سیر و … ممکن است تحریک بیشتری ایجاد کند و بیماری را گسترش دهد.

  21. حدود یک ساله قسمت کشاله رانم پاهام قارچ گرفته سه بار دکتر رفتم هر بار عوض کردم دکترمو اما هنوز خوب نشدم کرم و شامپو صابون قارچ قرص خوردم اصلا تاثیری نداشته خسته شدم سوزشو خارشو و درد دارم گاهی اوقتات میگم کاش پاهامو قطع کنم راحت شم هر شب گریه میکنم خسته شدم خواهش میکنم اگر درمان قطعی داره این قارچ حلقوی بگید مگه میشه این بیماری درمان نداشته باشه

    1. سلام آزیتای عزیز. درمان قارچ نیاز به صبوری و نظم در استفاده از داروها دارد. ممکن است نیاز به چندین دوره درمانی برای بهبود کامل داشته باشید. اگر چندین پزشک نظر یکسان داشته اند بهتر است به جای تغییر پزشک دوره های لازم و کامل را زیر نظر یک پزشک باتجربه ادامه دهید و نکات مراقبتی را به طور کامل رعایت کنید تا زودتر بهبود پیدا کنید.

  22. سلام
    من پسرم کشتی گیره
    چندتا از بچه های باشگاه قارچ گرفتن که دیگ نیومدن سالن که بقیه بگیرن
    پسرمم هر وقت سالن تموم میشه میره حمام و لباساشم کلا میشوره همون موقع
    تازگیا تو سرش یه نقطه کوچولو انگار جوش ولی انگار خشک شده سفید شده دیدم
    خارش و اینا هم نداره،یکم میگه اگه فشاربیارم روش درد میگیره
    شبیه هیچکدوم از این عکس ها ک تو تصاویر بود هم نیست،
    بنظرتون قارچ هست؟یا همون جوشی،چیزی هست الان خشک شدع

    1. سلام دوست عزیز. احتمال داره جوش باشه و به مرور بهبود پیدا میکنه ولی به دلیل شرایطی که توضیح دادید بد نیست بصورت حضوری توسط یک متخصص پوست نیز چک شود تا مشکلی ایجاد نگردد.

  23. سلام یک سوال کسی که به قارچ کشاله ران مبتلا می‌شود یعنی دیگر خوب نمی‌شود آخه دوستان ذکر کردن که چند ماه یا سال در گیر هستند حتی اگر دکتر هم رفتن باز برگشت داشته پس باید چکار کرد؟

    1. سلام سارای عزیز. بله خوب میشود منتها به میزان مراقبت بیمار و اجرای دستور العمل های پزشک بصورت دقیق بستگی دارد. به هیچ وجه نباید تا زمان بهبودی کامل درمان خودسرانه انجام دهید و جلسات پیگیری درمان نزد پزشک نیز بسیار اهمیت دارد.

  24. سلام من قارچ پوستی داشتم در کشاله ران، ناحیه تناسلی،زیر چشم و دست ها ،دکتر رفتم قرص و پمادو شامپو داد خوب شد ولی بعد از ۱ و ۲ ماه بازم اومده . در کشاله ران و باسن دارم . از پماد کلوتریمازول که دکتر سری قبلی بهم داده بود استفاده کردم ولی خوب نشد . آیا بازم برم دکتر ؟

  25. سلام خسته نباشید من یه چند وقتیه تو صورتم قارچ گرفتم وقارچ ها داره به مرور زمان بیشتر میشه خیلی سوزش داره به نظرتون به دارویی رو مصرف کنم که سریعا خوب بشم

    1. سلام امیر عزیز. متاسفانه قارچ عارضه ای نیست که بتوان یک نسخه یکسان برای همه افراد ارائه کرد و حتی توصیه می شود به هیچ وجه از داروهای بدون نسخه استفاده نکنید. زیرا ممکن است شرایط پوستی شما بدتر شود. بهتر این است که ابتدا با یک متخصص پوست خوب مشورت کنید تا نوع بیماری شما به طور کامل مشخص شود و درمان تخصصی تری برایتان صورت بگیرد.

  26. سلام لكه هاي قارچي روي بازو و پشت كم و شونه ها دارم شامپو و پماد دكتر بهم داده يه هفته هست استفاده ميكنم ولي تغيري ايجاد نشده ميشه راهنمايي كنيد سپاسگزارم

    1. سلام ارسلان عزیز. شما تازه شروع به درمان کردید و باید کمی صبور باشید تا داروها اثرات خود را نشان دهند. اگر بعد از یک ماه تغییری ایجاد نشد مجددا به یک متخصص پوست خوب مراجعه نمایید.

    2. سلام من خودم دچار شده بودم چند سال دکتر و دارو جواب نداد اما یک پزشک طب سنتی منو درمان کرد ۲سال شده که خوب شدم

  27. سلام خسته نباشید من یه هفته قبل به سینهام روغن خراطین زدم ک پارسال خریده بودم بعد اینکه زدم فرداش سینم حالت همین غارت کوچک کوچک حالت جوش زد ک خیلی میخارید و الان میبینم روی شکمم زده روی شونم هم دو سه تایی زده چیکار کنم اینا قارچه؟خطرناکه؟

    1. سلام فریبای عزیز. ممکنه تاریخ مصرف روغن مورد استفاده گذشته باشه یا به طور کلی به این روغن حساسیت داشته باشید. مصرف آن را قطع کنید و بعد از چند روز اگر بهبود پیدا نکرد به یک دکتر پوست خوب مراجعه کنید. همچنین قبل از مصرف هر روغن جدیدی برای پوست خود حتما آزمایش پچ را انجام دهید.

    2. سلام من ورزشکارم. در زیر بغلم زخم شده بود یه دو هفته ای طول داد خوب شد اما یه هفته بعد دقت کردم دیدم زیر بغلم یجوری شده از قارچ های دایره ای هم نیست پیوسته به هم و بزرگ هست از یکی دوستان پرسیدم گفتن روغن چای خوبه بنظر شما خوبه؟

    3. سلام بعد از استفاده از روغن خراطین باید از کمپرس یخ استفاده کنید چون طیع این روغن به شدت گرمه .اگه از یخ استفاده نکنی جوش میزنی

  28. سلام من ۱۹ سالمه و روی پوست ناحیه تناسلی بدنم یه لکه ی قرمز و برجسته مشاهده کردم اولش پوسته پوسته شد، ولی بعد یکم بزرگتر شد پوستم در آن ناحیه انگار براق هست ،پماد بتامتازون زدم قرمزیش داره برطرف میشه ولی هنوز کاملا خوب نشده
    بعد از اینکه فهمیدم یه رابطه جنسی هم داشتم و نامزدم انگار یه لکه ی قرمز روی بیضه هاش هست
    بنظرتون چیکار کنم؟

    1. سلام یاس عزیز. بهتره در اولین فرصت به متخصص زنان خود مراجعه کنید. زیرا این موارد باید حتما بصورت بصری معاینه شود. بیماری های مختلف زنان یا بیماری های جنسی می توانند علائم مشابهی داشته باشند و تنها یک متخصص خوب و باتجربه می تواند بهترین تشخیص و درمان را به شما ارائه دهد. توصیه می کنیم قبل از تشخیص از روش های خودسرانه استفاده نکنید.

      1. متوجه شدم که قارچ کرم حلقوی زدن اولش یه حلقه بود الان دو حلقه شده و اطرافش یسری نقطه های قرمز پراکنده هست. من کرم سرتاکونازول خریدم.بنظر شما میتونم به مدت دو هفته استفاده کنم و اگر خوب نشد برم دکتر

        1. سلام یاس عزیز. ممکن است نوع قارچی که ایجاد شده است با داروهای بدون نسخه درمان نشود و حتی مقاوم‌تر شود که منجر به درمان سخت‌تر و طولانی تر خواهد شد. بنابراین توصیه می‌شود در اولین فرصت به متخصص زنان جهت ارزیابی دقیق و تشخیص نوع قارچ مراجعه نمایید.

    2. سلام خسته نباشید من حدود ۱ سال پیش دچار قارچ پوستی سکه ای شدم که دکتر رفتم درمان شد حدود سه چهار ماهی میشه آکنه های قارچی میزنم دکتر رفتم پماد داد خوب شد ولی بعد جای دیگه دوباره زد که خارش هم دارند.

      1. سلام امیر حسین عزیز. بله امکان برگشت مجدد قارچ وجود داره. به همین دلیل بسیار مهم است که شما دوره داروهای تجویز شده را تکمیل کنید و حتی بعد از بهبود علائم به طور کامل داروها رو استفاده کنید. الان باید مجدد به پزشک مراجعه کنید. ممکنه داروی قبلی دوباره تجویز بشه یا داروی دیگه ای جایگزین بشه

  29. سلام
    چطور تشخیص بدیم که به قارچ پوستی مبتلا شدیم
    من روی کتفم دو تا لکه دارم ولی خارش نداره
    همه قارچ های پوستی علائم خارش رو دارن؟؟
    یا فقط برخی از اونها خارش دارن؟؟
    و اینکه اگر از شامپو ضد قارچ بدون تجویز پزشک برای رفع قارچ سر یا جلوگیری از مبتلا شدن به قارچ استفاده بشه
    ضرری نداره؟؟

    1. دوست عزیز سلام. قارچ پوستی لزوما با خارش همراه نیست و ممکن است در ابتدای مسیر این بیماری باشید که باید توسط متخصص پوست تحت ارزیابی قرار بگیرد تا اگر قارچ پوستی تشخیص داده شد، قبل از تشدید علائم درمان انجام شود. در مورد شامپوی ضد قارچ، استفاده از محصولات بدون نسخه برای قارچ های پوستی بدون مشورت با پزشک متخصص توصیه نمی شود.

  30. سلام من خسته شدم الان تقریبا ۹ ماهه که کشاله ران و قسمتدهای تناسلی درگیر قارچ کرم حلقوی هستن واقعا نمیدونم چکار کنم دکتر هم رفتم از بین رفت اما بعد سه دو ماه دوباره برگشت

    1. سلام آرزوی عزیز. متاسفانه بهبودی از برخی بیماری های پوستی و انواع قارچ ها زمان بر هست و باید صبور باشید. همچنین برای درمان باید به یک پزشک مجرب که در این زمینه تجربه کافی داشته باشه مراجعه کنید. از طرفی به هیچ وجه نباید خودسرانه یا با بهبود علائم داروهای خود را قطع کنید و تنها با نظر متخصص خود اجازه دارید داروهای خود را قطع کنید. زیرا این کار می تواند منجر به بازگشت دوباره و نیاز به درمان های طولانی تر را برایتان ایجاد کند.

      1. سلام من تو قسمت ناحیه تناسلی و اطرافش به شدت خارش دارم و در اطراف واژن حالت متورم و قرمزی داره و پوستم جمع شده و خیلی هم بدبود قبلا درمان کردم ولی دوباره برگشت به کدوم متخصص باید مراجعه کنم در حال حاضر باید چیکار کنم اون بره

        1. سلام الهام عزیز. بعضی از بیماری های مربوط به زنان ممکنه حتی با اینکه درمان شدن بعد از مدتی برگرده و نیاز به درمان مجدد داشته باشن. برای شرایطی که فرمودین حتما باید به یک متخصص زنان باتجربه و خوب مراجعه نمایید.

  31. سلام دخترمن چهارسالش هست ودچارعفونت قارچی شده ووقتی به خاک دست میزنه بیشترمیشه دوباردکتربردیمش ولی فایده نداره بایدچکارکنم

    1. سلام جواد عزیز. درمان عفونت قارچی زمان بر هست و حتما باید تحت نظر متخصص پوست مجرب در این زمینه به طور کامل انجام شود. همچنین باید تا زمان بهبودی کامل و حتی بعد از آن از دست زدن به عوامل محرک مانند خاک که خود دارای انواع میکروب ها و آلودگی هاست جدا پرهیز شود. رعایت بهداشت فردی مانند شست و شوی دست ها قبل و بعد از غذا خوردن، بعد از بازی کردن و … بسیار مهم است. نکته دیگه اینکه حتما از شوینده های ملایم هم برای شستن لباس ها و هم برای شستن دست ها و پوست بدن استفاده شود تا تحریک کمتری ایجاد شود.

  32. سلام
    حساسیت من قارچی است
    در سر پا و آلات تناسلی وجود دارد
    من باید برای درمان چیکار کنم و از کدام دارو استفاده کنم

    1. سلام حنیف عزیز. با توجه به توضیحاتی که نوشتید، باید حتما در اسرع وقت به یک متخصص پوست خوب بصورت حضوری مراجعه کنید تا معاینه فیزیکی کامل انجام شود و پس از گرفتن شرح حال و در صورت نیاز نمونه برداری و انجام آزمایشات لازم، تشخیص نهایی و بهترین روش درمان به شما ارائه شود. لازم به ذکر است برای این نوع بیماری ها به هیچ وجه خوددرمانی انجام ندهید.

      1. من گونه هام قرمز شده وپوسته پوسته میشه داره بیشتر هم میشه فکر کنم قارچ هستش نمیدونم چکار کنم داره روی دماغم میره

        1. سلام دوست عزیز. لطفا در ابتدا آرامش داشته باشید، زیرا ممکن است تنها یک خشک شدگی ساده برای پوست یا ایجاد حساسیت به یک محصول مراقبتی یا واکنش آلرژیک فصلی باشد ولی به دلیل اینکه مشکوک به قارچ هستید حتما در اسرع وقت به یک متخصص پوست خوب هم مراجعه کنید و به هیچ وجه خوددرمانی نکنید.

        2. سلام آقای دکتر من حدود ۷۰روز که کشاله ران و چند جای دیگه قارچ زدم تمامی پماد ها رو استفاده کردم کامل نرفت بعد دو هفته دولت ه کلا همشون برمیگرده بالای ده تا دکتر متخصص هم رفتم ولی جوابی نگرفتم باید چیکار کنم واقعا خسته شدم‌

          1. سلام میلاد عزیز. هر بار که پیش متخصص رفتید دوره درمانی خودتون را کامل انجام دادین؟ منظور اتمام کامل داروهای تجویز شده حتی بعد از بهبود علائم هست

        3. سلام وقت بخیر من حدود ۳ماه هست که درگیر قارچ شدم روی بازو و کشاله ران
          انواع دارو استفاده شده طبق دستور پزشک فایده نداره و شدید تر میشه
          تربینافین/پمادتربینافین/محلول کنازول
          ‌پمادکوریتزیمازول
          انواع شوینده مناسب قارچ واقعن خسته شدم

          1. سلام دوست عزیز. باید نوع قارچتون به طور صحیح توسط یک متخصص با قدرت تشخیص بالا مشخص شود و بعد درمان صورت گیرد. همچنین به این نکته توجه داشته باشید که درمان قارچ پوستی نیاز به صبر و حوصله دارد و ممکن است نیاز باشد چندین دوره درمان انجام شود تا نتایج مورد انتظار حاصل گردند. مراجعه به یک متخصص دیگر که در این امر حاذق باشد و انجام کامل دوره های درمان توصیه میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا