هفت تکنیک ثابت شده برای سفید کردن صورت

سفید کردن صورت امروزه یکی از محبوبترین روشهای زیبایی پوست در جهان است که در کشورهای آسیایی متقاضیان بیشتری دارد. بسیاری از افراد نیز به دنبال روشهایی برای سفید شدن صورت سبزه هستند. اگرچه روشهای درمان خانگی زیادی برای سفیدی صورت وجود دارد، اما شاید خیلی زود به نتیجه نرسند و شما را خسته کنند. خوشبختانه تکنیکهای پزشکی مختلفی برای این کار ابداع شده است.
در این مقاله میخواهیم روشهای عالی برای سفید کردن صورت را به شما عزیزان آموزش دهیم. با سفیر زیبایی همراه باشید.
سفید کردن صورت چگونه زیبایی صورت را دوچندان میکند؟
روشهای سفید کردن صورت یا روشنکننده پوست با کاهش رنگدانه ملانین تولیدشده توسط ملانوسیتهایی که در زیر پوست هستند و به پوست رنگ میدهند، پوست را روشنتر میکنند. درواقع ملانین یک ضد آفتاب طبیعی است که از پوست در برابر آسیب ناشی از اشعه ماوراءبنفش خورشید محافظت میکند. هرچه رنگدانه ملانین بیشتر باشد، رنگ پوست تیرهتر میشود. به همین دلیل افرادی که پوست سفیدتری دارند قدرت محافظ پوست کمتری دارند و اگر مقدار زیادی ضد آفتاب استفاده نکنند، خیلی زود دچار لکههای تیرهرنگ و ککومک میشوند.
غلظت ملانین در پوست فرد به عوامل مختلفی مانند ژنتیک، هورمونها، آسیبهای پوستی و میزان قرار گرفتن در معرض نور خورشید بستگی دارد؛ بنابراین تمامی این عوامل باید به هنگام سفید کردن صورت در نظر گرفته شوند. انواع ماسک برای سفیدی پوست و روشهای روشنکننده پوست نه تنها پوست شما را سفیدتر کرده بلکه برخی آسیبهای پوستی مانند لکههای پوستی را از بین میبرند و یک توناژ رنگی یکدست در سطح پوست ایجاد میکنند. درنتیجه شما درنهایت پوستی زیباتر خواهید داشت.

آیا سفید کردن صورت میتواند به از بین بردن لکههای پوستی کمک کند؟
بسیاری از بیماریهای پوستی باعث ایجاد لکههای پوستی میشوند که میتوان با روشهای درمان سفید کننده پوست آنها را برطرف کرد. افرادی که دارای لکههای مادرزادی، لکههای تیره یا رنگدانههای دائمی هستند که بهعنوان ملاسما شناخته میشوند، میتوانند با روشهای سفید کردن صورت آنها را بهراحتی از بین ببرند. البته از این روشها برای بدن نیز استفاده میشود. تغییرات هورمونی، قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا رادیکالهای آزاد میتواند به پوست آسیب برساند که منجر به ایجاد لکههای تیره میشود. هنگامی که قرار گرفتن در معرض نور خورشید افزایش مییابد، مقدار بیشتری ملانین توسط ملانوسیتها تولید میشود که منجر به ایجاد لکههای تیره، پوست برنزه یا رنگدانه میشود.
پیگمانتاسیون به وجود لکههای هیپوپیگمانتاسیون (روشن) یا هایپرپیگمانتاسیون (تیره) بر روی پوست گفته میشود که میتواند بر صورت، گردن، بازوها، پشت و غیره تأثیر بگذارد. پیگمانتاسیون میتواند به دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید و همچنین به دلیل عدم تعادل هورمونی در دوران بارداری یا از طریق مصرف طولانی مدت قرصهای ضدبارداری ایجاد شود. خبر خوب این است که تمام این موارد را میتوان با روش لیزر روشنکننده پوست رفع کرد و پوستی تمیز، صاف و شفاف داشت.
آیا درمان موضعی برای سفید کردن صورت مؤثر است؟
درمانهای موضعی که بهعنوان سفید کننده پوست، کرمهای سفید کننده یا سرم نیز شناخته میشوند بر اساس کاهش رنگدانه ملانین در پوست کار میکنند. آنها میتوانند برای درمان زخمهای آکنه، تغییر رنگ ناشی از تغییرات هورمونی یا لکههای ناشی از افزایش سن یا روشن شدن پوست تیره طبیعی استفاده شوند؛ اما حتی اگر پوست برخی از مواد را کاملاً جذب کند، تأثیر درمانهای موضعی فقط تا اپیدرم (لایه فوقانی پوست) ایجاد میشود. با عدم دستیابی به درم یا لایه زیرین پوست، نتایج حاصل از چنین درمانهایی کوتاهمدت هستند و برای حفظ نتایج نیاز به تکرار مداوم دارند؛ بنابراین تأثیر دارند، اما تأثیر آنها کاملاً موقت بوده و دائماً باید مورد استفاده قرار بگیرند.

روشهای سفید کردن صورت چیست؟
همانطورکه قبلاً هم گفتیم روشهای مختلفی برای سفید شدن پوست صورت وجود دارد که انتخاب بهترین روش به نوع پوست شما و عارضهای که در پوستتان وجود دارد و همچنین تجهیزات پزشکی موجود در کلینیک زیبایی که برای این کار انتخاب میکنید، بستگی دارد. بهطورکلی رایجترین روشها برای سفید کردن صورت عبارتاند از:
سفید کردن صورت با هیدروکینون
هیدروکینون مادهای است که در بسیاری از کرمهای سفیدکننده با خلوص 2 درصد وجود دارد؛ اما پزشکان از کرمهای با درصد بالاتر هیدروکینون بهعنوان یک روش سفیدی صورت استفاده میکنند. این کرمها بدون نسخه در دسترس نیستند و حتماً باید تجویزشده باشند. درمان با هیدروکینون که به بنزن یا کینول نیز معروف است دارای خواص فراوانی است و مانع تولید ملانین میشود و درنتیجه پوست شما روشنتر خواهد شد. این ماده بهویژه برای درمان اشکال مختلف هیپوپیگمانتاسیون مفید است.
همچنین برای درمان بیماریهای پوستی مانند اسکار آکنه، ملاسما، لکههای پیری، ککومک استفاده میشود و میتواند در محو شدن لکههای قرمز یا قهوهای بسیار مؤثر باشد. اگر پوست حساس باشد مواردی مانند خشکی یا قرمزی موقت، برخی از عوارض جانبی جزئی این دارو هستند. اگر حساسیت شما بیشازحد شد باید به پزشک اطلاع دهید تا از روش درمانی دیگری برای سفید کردن صورت شما استفاده نماید.
سفید کردن صورت با گلوتاتیون
گلوتاتیون (GSH) یک آنتیاکسیدان طبیعی در بدن ما است و تولید ملانین را مهار میکند؛ بنابراین تزریق مقدار اضافه آن در بدن میتواند به سفید کردن صورت کمک کند. این ماده همچنین از آسیب اکسیداتیو به پوست جلوگیری میکند. میتوان آن را بهعنوان داروی خوراکی یا تزریقی مصرف کرد. درمان گلوتاتیون به روشن شدن و جوانسازی پوست کمک میکند و همچنین علائم پیری را از بین میبرد.
تزریقات مبتنی بر گلوتاتیون یا اسید کوجیک که مستقیماً در جریان خون تزریق میشوند باعث ایجاد تغییرات فوری در بدن خواهند شد. البته این نکته نیز ناگفته نماند که هنوز در مورد استفاده از این ماده بحثهای زیادی در پزشکی وجود دارد و بیخطر بودن آن کاملاً اثبات نشده است؛ بنابراین در صورت انتخاب این روش حتماً آن را نزد یک متخصص زیبایی معتمد انجام دهید.
لایهبرداری شیمیایی
لایهبرداری شیمیایی یک تکنیک عالی برای سفید کردن صورت است که شامل استفاده از محلول شیمیایی برای لایهبرداری و از بین رفتن سلولهای مرده روی پوست است که پوست را شفاف و هم روشن میکند. پوست جدیدی که دوباره رشد میکند معمولاً صافتر، با چروکهای کمتر و جوانتر به نظر میرسد. متخصصان زیبایی از لایهبرداری شیمیایی برای درمان لکههای صورت، لکههای پیری، ککومک و تغییر رنگ متوسط پوست، رنگدانههای ناهموار پوست، خطوط ریز و چینوچروک استفاده میکنند.
لایهبرداری شیمیایی اگر بهدرستی انجام شود به بهبود سلامت پوست، تن رنگی پوست، بافت، ظاهر پوست صورت، گردن و دستها، جای زخم، آکنه و ملاسما کمک میکند و همچنین با تحریک و افزایش تولید کلاژن، چهره فرد را بهبود میبخشد و درنتیجه باعث درخشندگی و سفید شدن پوست میشود.
بسته به مشکل خاص پوستی که در حال حاضر روی پوست صورت شما وجود دارد، لایهبردارهای شیمیایی را میتوان در سه عمق مختلف استفاده کرد که شامل موارد زیر هستند:
لایهبرداری شیمیایی سبک
از این روش لایهبرداری برای برداشتن اپیدرم (لایه بیرونی پوست) استفاده میشود و 1 الی 2 ماه نتایج آن ماندگار است. برای حفظ نتایج مؤثر درمان، بهتر است حداقل هر 4 الی 6 ماه یکبار استفاده شود.

لایهبرداری شیمیایی متوسط
در این نوع لایهبرداری سلولهای مرده پوست را از اپیدرم و قسمت فوقانی درم (لایه میانی پوست) حذف میکنند. برای حفظ نتایج مؤثر، میتوان آن را هر 3 الی 9 ماه یکبار تکرار کرد.
لایهبرداری شیمیایی عمیق
این لایهبرداری در ناحیه اپیدرم و لایه میانی تا تحتانی درم بهمنظور درمان اسکار، جلوگیری از رشد پیش سرطانی و درمان چینوچروکهای عمیق استفاده میشود. این روش فقط یکبار قابل اجراست. لایه جدید پوست بعد از 7 الی 10 روز ظاهر میشود و بهبودی ممکن است چند ماه طول بکشد.
بهطورکلی انواع لایهبرداری شیمیایی به بهبود تن، بافت و سلامت پوست و از بین بردن جای زخم، آکنه و ملاسمای رنگدانهای کمک میکند. همچنین با تحریک تولید کلاژن و درنتیجه جلوگیری از افتادگی پوست و ایجاد چینوچروک، باعث جلوگیری از پیری میشود.
میکرودرم ابریژن
در این روش از سایش فیزیکی برای حذف سلولهای مرده سطحی پوست استفاده میشود. درمان میکرودرم ابریژن شامل لایهبرداری و صاف کردن سطحی یا لایه رویی پوست با استفاده از یک چوب یا میله با سر الماسهای بسیار ریز (ابزار سایش) برای سمباده کشیدن پوست و از بین بردن سلولهای مرده و درمان آسیب ایجادشده در سلولهای پوست ناشی از نور خورشید است.
در این روش لایه شاخی حذف شده و سلولهای سالم جایگزین سلولهای مرده یا از دست رفته پوست میشود. این لایهبردارها مهارکننده ملانین نیستند و نمیتوانند پوست را کاملاً روشن کنند، بلکه تناژی یکنواخت در پوست ایجاد کرده و باعث پاکسازی سلولهای مرده، روشن شدن رنگ پوست و از بین بردن لکههای تیره ناشی از آکنه، آسیب نور خورشید یا زخم میشوند.

کرایوسرجری
این روش بهصورت تخصصی برای از بین بردن لکههای تیره روی پوست بسیار مؤثر است. درمان کرایوسرجری برای تیرگی نامنظم پوست و لکههای تیره بهترین روش است. این روش با استفاده از نیتروژن مایع برای انجماد ضایعات پوستی انجام میشود. درواقع کرایوسرجری یک فرآیند ذوب شدن است که ضایعات را با کمک بلورهای تیز یخ از بین میبرد و راه را برای ایجاد سلولهای سبکتر و جدید باز میکند. چرخههای انجماد یا ذوب را میتوان برای بهبود اثربخشی تکرار کرد. انجام این روش برای انواع پوست بیخطر است و بهتر است در مناطق کوچک استفاده شود. ملانین اضافی به سطح پوست رانده میشود که پس از چند روز از پوست جدا میشود و درنتیجه باعث سفید کردن صورت خواهد شد.
لیزر درمانی
روش لیزر یک روش با ماندگاری طولانی مدت برای سفیدی صورت است. درواقع میتوان از لیزر بهعنوان یک عمل جراحی زیبایی کم تهاجمی یادکرد که به روشن شدن پوست، کاهش ظاهر چینوچروک، کاهش خطوط ریز و از بین بردن لکههای تیره کمک میکند.
این روش یک تکنیک جوانسازی حرارتی با استفاده از انفجارهای کوتاه نور لیزر (لیزرهای ساینده و غیر ساینده) برای حذف لایه بیرونی پوست است که بدن را برای ایجاد سلولهای جدید تحریک میکند. این روش با بیحسی موضعی در ناحیه تحت درمان انجام میشود و معمولاً 1 الی 2 ساعت طول میکشد تا روند درمان تکمیل شود. همچنین لایههای زیرین پوست را گرم میکند و باعث میشود الیاف کلاژن (که پوست را به هم متصل میکند) بیشتر شده و پوست را سفت کرده و پوست را خوش رنگتر نشان دهد. لیزر دیاکسید کربن یا لیزر اربیوم رایجترین لیزر مورد استفاده در مراکز زیبایی برای سفید کردن صورت است.
سفید کردن صورت با لیزر میتواند باعث خشکی، تورم، سوزش، قرمزی پوست، سفت شدن، ایجاد زخم، کبودی، حساسیت به نور خورشید، تفاوت بافت پوست و رنگدانه شود؛ اما با انجام دستورات و مراقبتهای پزشکی بعد از چند ساعت الی چند روز این موارد برطرف خواهند شد. این روش بهطورکلی بیخطر است، اما در موارد نادر اگر بهدرستی و در یک مکان کاملاً استریل انجام نشود میتواند منجر به بهبود و عفونت غیرعادی، سوختگی یا جراحات ناشی از حرارت لیزر و آسیب پلکها (اکتروپیون) شود.
در افرادی که مستعد زخم، تبخال، آکنه یا ناراحتیهای پوستی هستند نیز باید از انجام لیزر برای سفید کردن صورت اجتناب شود. همچنین توجه داشته باشید که حداقل 2 الی 3 هفته قبل و بعد از درمان باید از کشیدن سیگار خودداری کرد. زمان بهبود معمولاً بسته به پوست بیمار و دستگاه مورد استفاده برای درمان 5 الی 7 روز است. اثر درمان با لیزر سالها ماندگار است و ظاهر، بافت و رنگدانه پوست را بهبود میبخشد.
پس از درمان سفید کردن صورت با لیزر، پوست بسیار حساس میشود و بنابراین برای جلوگیری از عوارض، باید دستورالعملهای زیر را پس از درمان رعایت کنید:
- ناحیه تحت درمان را تمیز نگه دارید و به آرامی با صابونهای بدون مواد شیمیایی بشویید.
- بهطور منظم ژل آلوئهورا یا ژله نفتی را برای تسکین پوست استفاده کنید.
- در صورت پوستهپوسته شدن ناحیه تحت درمان، از لمس یا برداشتن تکههای پوست جدا اجتناب کنید.
- از داروهای مسکن تجویزشده برای کاهش تورم استفاده کنید.
- بهطور منظم از لوسیونهای ضد آفتاب برای حدود شش ماه استفاده کنید تا از تیره شدن یا آفتابسوختگی جلوگیری شود.
سفید کردن صورت با لایهبردارهای شیمیایی چه عوارضی دارد؟
این درمان دردناک نیست، اما میتواند تا حدودی باعث ایجاد احساس سوزنسوزن شدن یا سفت شدن صورت شود. برخی از عوارض جانبی شامل زخم، قرمزی، عفونت قارچی، تغییر رنگ پوست، اثرات بر قلب، کلیه یا کبد ناشی از اسید کربولیک (فنل) است که در لایهبرداری شیمیایی استفاده میشود. بعضی از خطرات احتمالی شدید نیز شامل زخم دائمی، سوختگی شیمیایی و مشکلات رنگدانه دائمی از جمله تیره شدن پوست (هایپرپیگمانتاسیون) یا روشن شدن پوست (هیپوپیگمانتاسیون) است. بسیار مهم است که این روش توسط یک متخصص پوست باتجربه در این زمینه، مواد باکیفیت و با تجهیزات کاملاً استریل در یک مکان مناسب انجام شود تا احتمال بروز این عوارض به حداقل برسد.

آیا انجام روشهای سفید کردن صورت خطرناک است؟
روشهای سفید کننده پوست یک درمان زیبایی برای کاهش هرگونه تغییر رنگ برجسته پوست است. در این روشها از مواد شیمیایی به نام روشنکننده پوست استفاده میشود که حاوی مواد فعال مانند هیدروکینون، ویتامین A، کوجیک اسید و کلرید جیوه است که همه آنها با استفاده از کاهش میزان ملانین در پوست به سفید کردن صورت کمک میکنند.
تحقیقات نشان میدهد مهمترین خطر استفاده از روشهای روشنکننده پوست قرار گرفتن در معرض ماده فعال جیوه است که میتواند منجر به مسمومیت با جیوه شود و ممکن است باعث مشکلات عصبی، روانی یا کلیوی شود و همچنین میتواند منجر به انتقال جیوه به نوزاد در زنان باردار گردد. برخی از خطرات دیگر میتواند پیری زودرس پوست، افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست در صورت استفاده طولانی مدت و دائم از این روشها، عفونتهای پوستی و آکرونوز (تغییر رنگ پوست) باشد.
برای جلوگیری از این خطرات، برخی اقدامات احتیاطی مانند بررسی مواد فعال و درصد حجم آنها در روش سفید کردن پوست موردنظر باید انجام شود. اگر این روشها بهدرستی انتخاب و بهطور تخصصی با تجهیزات مناسب انجام شوند، معمولاً خطری برایتان ایجاد نخواهند کرد. توجه داشته باشید که ممکن است روشی که برای دوست شما مفید بوده است برای شما مناسب نباشد و باید به متخصصی مراجعه کنید که قابلاطمینان باشد و بتوانید به روشی که به شما پیشنهاد میکند، اعتماد نمایید.
سخن پایانی …
سفید کردن صورت با روشهای مختلفی که در این مقاله برایتان توضیح دادیم این روزها بازار داغی دارد و بسیاری از افراد از این روشها نه تنها برای سفید کردن پوستشان بلکه برای درمان لکههای پوستی، جای جوش و … استفاده میکنند؛ اما با توجه به عوارض احتمالی آنها نباید بیشازحد استفاده شوند و باید روش درستی را برای این کار با توجه به پوستتان انتخاب کنید که بهتر است این کار را به یک متخصص زیبایی در این زمینه بسپارید.