بهترین روشهای آبرسانی عمیق پوست در منزل
آبرسانی عمیق پوست در منزل میتواند از دغدغههای شما در زمینه زیبایی و طراوت پوست به شمار رود. در بسیاری از تبلیغات تلوزیونی دیده میشود که به شما محصولاتی را ارائه میدهند؛ تا شما به کمک این محصولات شیمیایی، پوست خود را آبرسانی کنید. اما حتما شما هم به دنبال روشهای کاربردی و آسانی هستید تا بدون مراجعه به آرایشگاهها یا مراکز پزشکی، پوست خود را در خانه به خوبی آبرسانی کنید.
در این مقاله از سفیر زیبایی همراه ما باشید تا با روشهای آبرسانی پوست در منزل ، شما را از محصولات مضرر شیمیایی بی نیاز کنیم.
چرا آبرسانی عمیق پوست در منزل ضرورت دارد؟
آبرسانی عمیق پوست در منزل از این بابت ضروری است که پوست شما نیاز حیاتی به آب دارد. در واقع میتوان گفت؛ پوست شما از هر نوعی که باشد به آب نیاز دارد تا به آن قدرت و خاصیت ارتجاعی بدهد. در چنین حالتی پوست، سالم، شاداب و با طراوت به نظر میرسد.
بیرونیترین لایه پوست شما که لایه شاخی نام دارد؛ از سلولهای مرده پوست به نام قرنیه سلولی ساخته شده است که مانند آجر روی هم قرار گرفتهاند. چربیهایی به نام لیپید مانند ملات در بین این سلولها عمل میکنند. هنگامی که شما برای آبرسانی عمیق پوست در منزل اقدام میکنید؛ در واقع به حفظ رطوبت در این دیوار آجری ساخته شده از سلول، کمک میکنید.
خشکی پوست چه مشکلاتی ایجاد میکند؟
چربی پوست در برخی افراد بیشتر مستعد خشک شدن است. در صورتی که سلولهای پوست آب زیادی از دست بدهند؛ ممکن است پوست دچار کم آبی شود. وقتی محتوای آب درون سلولها کاهش مییابد؛ سلولها چروکیده میشوند. در نتیجه پوست ممکن است کدر به نظر برسد و یا اینکه درخشندگی خود را از دست بدهد و چین و چروکهای ظریفی روی سطح پوست قابل مشاهده باشند.
از دست دادن رطوبت در چربی پوست، میتواند منجر به خشکی پوست شود. خشکی پوست همچنین میتواند باعث پوسته پوسته شدن پوست شده که در این حالت شادابی و طراوت پوست به طور کامل از بین میرود. میتوان گفت، خشکی تنها بر ظاهر پوست شما تأثیر نمیگذارد؛ بلکه میتواند باعث خارش و ترک خوردگی شدید پوست شود که بسیار ناراحت کننده خواهد بود. مثلاً درماتیت آتوپیک که اگزما نیز نامیده میشود؛ یک بیماری شایع است که در آن سد پوستی بیشتر مستعد از دست دادن یکپارچگی خود است.
آبرسانی عمیق پوست در منزل را به چه روشهایی انجام دهیم؟
آبرسانی عمیق پوست در منزل اگر به روال همیشگی زندگی شما تبدیل شود؛ میتواند سلامت پوست شما را تضمین کند. برای هیدراته نگه داشتن پوست، روشهای بسیار ساده و راحتی وجود دارد که با بهره بردن از این روشها میتوانید به سهولت آبرسانی عمیق پوست در منزل را انجام دهید.
باید بدانید که برای بهبود ظاهر و احساس طراوت پوست خود، باید رطوبتی که پوست به درون خود جذب کرده را در آنجا نگه دارید و اجازه ندهید که پوست به سادگی رطوبت خود را از دست بدهد. در اینجا چند راه آسان برای آبرسانی عمیق پوست در منزل توصیه شده است:
نوشیدن آب کافی در طول روز
اندامهای شما، از جمله پوست هنگام نوشیدن آب، رطوبت را جذب میکنند. نوشیدن زیاد آب در طول روز و اجتناب کردن از مصرف زیاد دیورتیکهایی مانند قهوه و الکل میتواند به حفظ رطوبت کمک کند.
محدود کردن زمان دوش گرفتن به 5 یا 10 دقیقه در آب ولرم
از دوشهای طولانی و همراه با آب گرم خودداری کنید. دوشهای طولانی با آب داغ باعث میشود رطوبت از پوست شما خارج شود. در عوض، دوش ولرم و کوتاهتر به آبرسانی و حفظ رطوبت پوست کمک میکند.
استفاده از از صابونهای ملایم و لوازم آرایشی مناسب با نوع پوست
از استفاده کردن صابونهای پاککننده روغن خودداری کنید و فقط از پاک کنندههای ملایم استفاده کنید. برای اینکه سطح پوست خود را از روغنهای طبیعی که برای پوست ضروری هستند پاک نکنید؛ صورت خود را روزانه با یک پاک کننده صورت بدون عطر که برای پوستهای حساس طراحی شده بشویید.
استفاده از دستگاه رطوبت ساز در طول زمستان
پوست به صورت معمول در فصلهای پاییز و زمستان مستعد خشکی میشود. بنابراین تنها با استفاده از یک دستگاه رطوبت ساز میتوانید آبرسانی عمیق پوست در منزل را انجام دهید.
استفاده از مرطوب کننده یا ماسک
محیطهای کم رطوبت اغلب منجر به خشکی پوست میشوند. از یک مرطوب کننده قابل حمل استفاده کنید تا در خانه یا بیرون از خانه بتوانید از آن بهره ببرید. باید توجه داشته باشید که ترکیبات کرم مرطوب کننده مورد استفاده شما با نوع پوست شما هماهنگ باشد.
آیا روغنهای گیاهی آبرسان مناسبی برای پوست هستند؟
روغنهای گیاهی در واقع عصارههایی هستند که پوست شما را تقویت و آبرسانی میکنند. این روغنهای طبیعی از گیاهان مشتق شده و از آجیل و دانههای روغنی استخراج میشوند. قابل توجه است که روغنهای گیاهی دارای خواص مرطوب کنندگی قوی هستند که بافت را تسکین داده و نرم میکنند. خواص مرطوب کنندگی آنها، باعث شده این روغنها برای آبرسانی عمیق پوست در منزل بسیار کارآمد باشند.
روغنهایی مانند آووکادو، نارگیل، دانه کتان و هسته آرگان در این راستا غنی و مغذی هستند. روغنهای خاصی مانند آفتابگردان حاوی سطوح بالایی از اسید لینولئیک هستند که مانعی برای پوست میشوند و رطوبت را مسدود میکنند. از سوی دیگر، روغنهایی مانند زیتون وجود دارند که ظرفیت سدسازی پوست را کاهش میدهند و این امکان را برای سایر محصولات فراهم میکنند تا به پوست نفوذ کرده و آن را بهبود بخشند.
همچنین روغنهایی مانند آووکادو سرشار از ویتامین E و سایر آنتی اکسیدانها مانند اسکوالن و فیتواسترولها هستند. این ترکیبات نه تنها برای آبرسانی عمیق پوست در منزل عالی بوده، بلکه دارای خواص ضد سرطانی نیز هستند.
در زیر با چند روغن گیاهی و خواص اعجاب انگیز آنها آشنا میشویم:
روغن زیتون
روغن زیتون را میتوان به عنوان یک عصاره عالی برای رطوبت رسانی سریع و مؤثر نام برد. روغن زیتون مملو از فواید معجزه آسایی است که میتواند پوست خشک و ترک خورده را درمان کند. این روغن پوست را تغذیه، نرم و محافظت میکند و برای آبرسانی عمیق پوست در منزل یک گزینه مناسب است. همچنین دارای خواص ضد التهابی بوده که آن را به افزودنی ارزشمند در ترکیبات روغنی برای کاهش خارش، آسیب و تحریک پوست تبدیل میکند.
روغن آرگان
یک محصول بسیار محبوب به شمار میرود. روغن آرگان به بازسازی پوست کمک کرده و پوست و مو را تغذیه میکند. از آنجایی که این روغن سرشار از اسید چرب گاما-لینولنیک است، با تولید پروستاگلاندینها باعث کاهش التهاب در پوست بدن میشود و برای پوست و مو یک آبرسان مناسب است.
روغن جوجوبا
روغن جوجوبا را میتوان به عنوان یک دارو برای بسیاری از بیماریها به شمار برد. این روغن، یک عنصر محبوب در روغنهای ماساژ، کرمهای صورت و ماسکهای مو است. روغن جوجوبا به دلیل غنی بودن از امگا 9، رطوبت پوست را حفظ کرده و ماهیت محافظتی دارد.
ترکیب شیمیایی روغن جوجوبا با روغن طبیعی پوست ما یعنی سبوم هماهنگی دارد. بنابراین، به آبرسانی پوست، نرم شدن منافذ و حذف ناخالصیها کمک میکند و یک مکمل ایدهآل برای پوست مستعد آکنه است.
روغن کرچک
روغن کرچک حاصل یک فرمول غلیظ است که توسط پوست جذب نمیشود و روی سطح پوست شناور میماند تا ناخالصیهای پوست را به خود جذب کند. در واقع این روغن پاک کنندهای است که پوست را به طرز باورنکردنی آبرسانی و مرطوب میکند.
روغن بادام
یکی دیگر از روغنهای گیاهی که ماهیت آبرسانی دارد؛ روغن بادام است. روغن بادام به عنوان مادهای عالی در روغنهای ماساژ به خوبی جذب پوست میشود و رطوبت پوست را تأمین میکند. روغن بادام یک درمان عالی برای خارش و خشکی پوست است و ترکیب آن با روغن ریشه گیاه ختمی یا گیاه گل ختمی معجزه میکند.
روغن آفتابگردان
روغن آفتابگردان یک فرمول سبک و بدون چربی بوده که سرشار از ویتامینها، آنتی اکسیدانها و اسیدهای چرب است. ترکیبات بی نظیر این روغن به خوبی وظیفه بازسازی و مرطوب کردن پوست را انجام میدهند. روغن آفتابگردان علاوه بر اثرات مثبتی که برای پوست دارد، تارهای مو را نیز هیدراته و نرم میکند و آسیبهای مو را نیز ترمیم خواهد کرد.
آیا قرار گرفتن در معرض نور خورشید برای رطوبت پوست مضرر است؟
بسیار مهم است که بدانید؛ قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید میتواند پوست شما را کم آب کند. متخصصان برای جلوگیری از این اتفاق، استفاده از کرم ضد آفتاب با SPF مناسب با دمای هوا و محل زندگی شما، به طور معمول 30 یا بالاتر را برای جلوگیری از اثرات حدود نود و هفت درصد از تمام اشعههای UVB توصیه میکنند.
همچنین میتوانید از روغنهای مرطوب کننده طبیعی برای کمک به پوست کم آب استفاده کنید. اگر پوست شما مستعد آکنه و در عین حال خشک است؛ روغن جوجوبا را به تنهایی یا روی مرطوب کننده خود بمالید. در صورتی که دچار آفتاب سوختگی شدید، پوست خود را با آلوئه ورا تسکین و آبرسانی کنید.
چرا پوست رطوبت خود را از دست میدهد؟
پوست به عنوان سطحیترین بخش بدن، همواره در معرض خطرات محیطی قرار دارد. همچنین تغییرات آب و هوایی اثرات مستقیمی روی سلامت پوست میگذارد. به عنوان مثال، زندگی کردن در محیطی با آب و هوای سرد و خشک، باعث بروز خشکی پوست میشود.
همچنین قرار گرفتن در معرض هوای گرم باعث میشود پوست رطوبت خود را از دست بدهد. از دیگر دلایل این امر میتوان به بیماریهای پوستی مثل درماتیت آتوپیت یا پسوریازیس اشاره کرد. ابتلا به این بیماریها سبب از دست دادن رطوبت پوست و در نهایت خشکی پوست میشود.
روند درمان برخی از بیماریها مانند سرطان، دیالیز یا استفاده از برخی داروها نیز رطوبت پوست را کاهش میدهند. دلایل دیگری مثل سالخوردگی و بالا رفتن سن هم به علت نازک شدن پوست و تولید کمتر چربی، میتواند موجب از دست رفتن سریعتر رطوبت پوست و بروز خشکی پوست شود.
گاهی اوقات انجام کارهای ساده و معمولی مثل گذراندن زمان در سرما یا گرما، استفاده از لایه بردارهایی که روغن و رطوبت طبیعی پوست را از بین میبرند و یا کم آبی بدن و دوشهای طولانی مدت میتوانند باعث شوند که پوست آبرسانی و رطوبت خود را از دست بدهد.
رفع این مشکلات زیاد سخت نیست و با تغییر سبک زندگی بسیاری از آنها قابل حل هستند. به عنوان مثال، میتوانید هر روز چند لیوان آب اضافی بنوشید، دوش گرفتن را کوتاه و ولرم انجام دهید یا استفاده از صابون و لایه بردارها را به حداقل برسانید. اما ناگفته نماند که برخی از شرایط پزشکی و بیماریهای مختلف نیز میتوانند باعث خشکی پوست شوند. از جمله:
- بیماری تیرویید
- یائسگی
- دیابت
- سندرم شوگرن
- تغذیه نامناسب
در صورتی که شرایط پزشکی فوق باعث خشکی پوست شما شده است؛ مراجعه به پزشک میتواند در روند درمان خشکی پوست به شما کمک کند.
سخن پایانی …
در این مقاله در مورد ضرورت آبرسانی عمیق پوست در منزل و حفظ رطوبت پوست، مطالبی را عنوان کردیم. آبرسانی پوست در صورتی که مورد توجه شما قرار نگیرد؛ میتواند پوست شما را به خطراتی همچون خشکی، پوسته پوسته شدن، ترک خوردگی و انواع بیماریهای مزمن پوستی تهدید کند.