زیبایی

جراحی زیبایی بوکال فت یا چربی بوکال چیست؟

برخی افراد از چربی‌های ناخواسته‌ی صورتشان ناراضی‌اند. ممکن است فرد به دلیل اضافه‌وزن یا فرم استخوان‌بندی خود، صورتی گرد داشته باشد و ترجیح بدهد از چربی‌های صورتش کاسته و به زوایای صورتش افزوده شود. یکی از اقدامات اصلاحی در کاهش چربی صورت، بوکال فت است. برداشتن چربی بوکال یک نوع جراحی زیبایست که در راستای میل انسان به زیباتر شدن انجام می‌شود؛ اما چربی بوکال چیست؟ جراحی بوکال فت چگونه انجام می‌شود؟ هر کس به خواست خود می‌تواند تن به این جراحی بدهد؟ در این مقاله صفر تا صد بوکال فت را برای شما شرح می‌دهیم پس لطفاً با سفیر زیبایی همراه باشید.

بوکال فت چیست؟

بوکال فت (چربی بوکال) یک توده‌ی چربی عمقی در داخل دهان، گونه و ناحیه‌ی عضلانی صورت به نام بوکسیاناتور است که حجم این توده می‌تواند باعث برآمدگی در قسمت خارجی صورت و کنار لب‌ها شود که این امر موجب می‌شود قسمت انتهایی صورت انسان که از گونه‌ها به پایین را شامل می‌شود، پهن‌تر دیده شود و فرم صورت فرد شبیه به یک قلب وارونه شود و این تقریباً متضاد چیزیست که صنعت مادلینگ برای معیارهای زیبایی القا می‌کند.

آشنایی با جراحی بوکال فت

جراحی بوکال فت چگونه انجام می‌شود؟

بوکال فت یکی از روش‌های خارج کردن این توده‌ی چربی از صورت است. در این عمل با ایجاد برشی دو یا سه سانتی در داخل دهان، توده‌ی چربی تخلیه می‌شود. در نهایت این برش‌های ایجاد شده در دو طرف دهان، با نخ بخیه‌ی جذبی، بخیه زده می‌شوند. جراحی بوکال فت تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و در بسیاری از موارد نیاز به بی‌هوش کردن فرد نیست و سرپایی انجام خواهد شد و معمولاً بین ۳۰ تا ۴۰ دقیقه طول می‌کشد.

چربی بوکال به چه دلیل ایجاد می‌شود؟

دلایل متنوعی برای اضافه‌وزن و تجمع چربی در صورت وجود دارد که در اینجا ما به برخی از دلایل شایع به وجود آمدن چربی بوکال اشاره می‌کنیم. این دلایل عبارت‌ است از:

برخی بیماری‌ها

هر نوع چاقی و اضافه‌وزنی به دنبال پرخوری و مشکلات تغذیه‌ای به وجود نمی‌آید. ممکن است بیماری‌هایی همچون مشکلات تیروئید، بیماری‌های کلیوی، بیماری‌های کبدی و … باعث اضافه‌وزن شوند و این اضافه‌وزن چربی بوکال را به همراه داشته باشد.

تغذیه‌ی نامناسب

سبک زندگی مدرن و ماشینی باعث روی آوردن انسان‌ها به انواع فست‌فودها شده است. مصرف بی‌رویه‌ی فست فودها و غذاهای چرب، باعث بروز اضافه‌وزن در فرد شده و صورت فرد همچون تمامی اندام‌های بدنش چربی جذب نموده و استخوان‌های صورت را احاطه‌ می‌کند. همچنین استفاده‌ی مکرر از الکل و نوشیدنی‌های الکلی باعث بروز چاقی و اضافه‌وزن در افراد می‌شود.

ژنتیک

برخی افراد علی‌رغم داشتن تغذیه‌ی مناسب و عدم وجود بیماری زمینه‌ای، ممکن است به دلایل ارثی اضافه‌وزن را تجربه کنند.

عدم وجود آب کافی در بدن

نرسیدن آب و مواد معدنی کافی به بدن باعث افزایش فعالیت بی‌فایده‌ی اندام‌های بدن می‌شود. این فعالیت اضافی باعث حجم گرفتن چربی‌های بدن شده و باعث می‌شود نواحی مستعد جذب چربی، حجیم‌تر دیده شوند.

افزایش سن

با بالا رفتن سن، عضلات استحکام و ایستایی خود را از دست می‌دهند و کم‌کم حالت افتادگی پیدا می‌کنند. این افتادگی در صورت شخص هم خود را نمایان می‌کند و باعث می‌شود کنار لب‌ها اصطلاحاً آویزان شود.

آیا همه‌ی انسان‌ها می‌توانند جراحی بوکال فت را انجام دهند؟

خیر. هرکسی نمی‌تواند جراحی بوکال فت را انجام دهد. افرادی که اعتیاد دارند و یا به میزان زیاد دخانیات مصرف می‌کنند و کسانی که به بیماری‌های خاص مبتلا هستند نمی‌توانند اقدام به برداشتن چربی بوکال کنند.

مزایای عمل بوکال فت

جراحی بوکال فت چه مزایایی نسبت به دیگر روش‌ها دارد؟

برداشتن چربی بوکال باعث تغییر فرم صورت می‌شود. این تغییر موارد زیر را شامل خواهد شد:

  • کانتور صورت
  • برجسته شدن گونه‌ها
  • زاویه‌دار شدن فک
  • محو بودن بخیه‌ها، اسکار زخم و برش‌ها به دلیل این‌که این نوع جراحی از داخل دهان انجام می‌شود.

پزشک چگونه تشخیص می‌دهد فرد کیس مناسب جراحی بوکال فت است؟

شخص پس از تصمیم به انجام عمل، باید پزشک متخصص را بیابد و مشاوره‌ی پزشکی انجام دهد. بعد از انتخاب پزشک و مراجعه به او، پزشک اقدامات اولیه را انجام می‌دهد. این اقدامات شامل پرسیدن انگیزه‌ها و اهداف فرد از عمل، بررسی شرایط فیزیکی بیمار، عکس‌برداری از ناحیه‌ی مربوطه، تعیین میزان چربی بوکال، نشان دادن نتیجه‌ی تقریبی عمل و انجام آزمایش‌های لازم است. پزشک بعد از انجام این موارد و تعیین وقت جراحی، بیمار را آماده‌ی درمان می‌کند.

مراقبت‌‌ها و اقدامات پیش از جراحی بوکال فت به چه شکل است؟

قبل و بعد از هر عملی نیاز به اقداماتی دارد که فرد ملزم به رعایت آن‌هاست. اقدامات پیش از بوکال فت عبارت‌اند از:

  • حداقل دو روز قبل از انجام جراحی بوکال فت نباید دخانیات و مشروبات الکلی مصرف شود.
  • قبل از بوکال فت فرد باید از مصرف‌ داروهای التهاب آور پرهیز کند.
  • فرد باید از مصرف مواد غذایی که باعث رقیق شدن خون او می‌شوند، اجتناب کند.
  • پیش‌ازاین گفتیم که این عمل با بی‌حسی موضعی و اصطلاحاً سرپایی انجام می‌شود، اگر بنا به هر دلیلی پزشک تشخیص دهد که فرد باید تحت بی‌هوشی جراحی بوکال فت را انجام دهد، شخص از ساعت مشخصی پیش از عمل که پزشک اعلام می‌کند نباید چیزی میل کند. اگر جراحی تحت بی‌حسی موضعی باشد، بهتر است فرد از دوازده ساعت پیش از جراحی از خوردن و آشامیدن بپرهیزد.
  • مشخصاً فرد باید قبل از انجام جراحی از وضعیت بهداشت دهان و دندان خود مطمئن باشد.
مراقبت های بعد از عمل بوکال فت

مراقبت‌ها و اقدامات پس از جراحی بوکال فت به چه شکل است؟

مراقبت‌های پس از عمل، خصوصاً عمل‌های زیبایی به اندازه‌ی روند خود عمل مهم است. اقدامات پس از جراحی چربی بوکال عبارت‌اند از:

  • پس از انجام جراحی تا دو سه روز استراحت مطلق، بدون پایین آوردن سر توصیه می‌شود.
  • در صورت وجود درد پس از بی‌اثر شدن بی‌حسی‌، فرد باید اقدام به مصرف مسکن‌های تجویز شده‌ی غیر التهابی و غیراستروئیدی کند.
  • برای بهبود تورم صورت می‌توان از کمپرس یخ استفاده نمود.
  • تا حدود یک هفته شخص باید از گن مخصوص صورت استفاده کند.
  • شخص باید از دست زدن و زبان زدن به بخیه‌ها خودداری کند.
  • هنگام خواب، زیر سر باید بلند باشد.
  • بهتر است فرد تا حدود دو هفته از استعمال دخانیات پرهیز کند و سعی کند به‌طورکلی مصرف مشروبات الکلی را به صفر برساند.
  • از فعالیت‌های سنگین همچون ورزش حرفه‌ای و دویدن تا زمان بهبود و گذر از نقاهت عمل، پرهیز شود.
  • بهتر است تا مدتی از غذاهای نرم استفاده شود تا با جویدن مواد غذایی سفت، به بخیه‌ها فشار مضاعف وارد نشود.
  • مراقب بهداشت دهان و ناحیه‌ی بخیه‌ زده‌شده باشد و بعد از هر وعده غذایی به‌صورت منظم با دهان‌شویه اقدام به شست و شوی ناحیه‌ی موردنظر کند.
  • در صورت مشاهده‌ی عفونت و یا خونریزی، باید به پزشک مراجعه شود.

آیا جراحی بوکال فت عوارضی به همراه دارد؟

هر جراحی می‌تواند عوارضی به همراه داشته باشد که با انتخاب درست پزشک و انجام اقدامات لازم می‌توان از عوارض آن کاست. خارج کردن چربی بوکال هم از این قاعده مستثنا نیست. عوارض این جراحی عبارت‌ است از:

خونریزی

دست زدن به بخیه‌ها، استفاده از غذاهای سفت و جویدن آن‌ها، باعث فشار بر ناحیه‌ی جراحی‌شده می‌شود. همچنین ضربه به دهان در فعالیت‌های روزمره یا ورزش‌های پربرخورد می‌تواند باعث خونریزی در ناحیه‌ی مذکور شود.

جراحی بوکال فت و دردهای ناشی از آن

درد از شایع‌ترین عوارض هر عملی است. در جراحی بوکال فت توده‌ چربی که بافت نرم صورت است برداشته می‌شود و بروز درد و التهاب یک امر طبیعیست که با صبر و استفاده از مسکن قابل‌رفع خواهد بود.

جراحی بوکال فت وعفونت ناشی از آن

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان در دوره‌ی نقاهت و استعمال دخانیات می‌تواند باعث ورود میکروب به دهان شده و موجب عفونت، آبسه و زخم درناحیه‌ جراحی شود.

ایجاد آسیب در عضلات و عصب‌های صورت

جراحی بوکال فت عمل بسیار حساسی است؛ زیرا کوچک‌ترین اشتباهی باعث درگیر شدن عصب‌های صورت می‌شود و حتی ممکن است نتیجه‌ی عمل، عدم تقارن گونه‌ها، بی‌حس ماندن صورت و آسیب به مجرای بزاق دهان باشد. مراجعه به یک پزشک حاذق برای انجام عمل می‌تواند نگرانی‌ها در مورد این عوارض را کاهش دهد.

دوره نقاهت و هزینه جراحی بوکال فت

دوره‌ی نقاهت جراحی بوکال فت چقدر است؟

دوره‌ی نقاهت هر جراحی به شرایط و میزان مراقبت‌های خود بیمار بستگی دارد؛ اما معمولاً بعد از دو تا سه روز بیمار می‌تواند روند معمولی زندگی‌اش را پیش بگیرد و کم‌کم نشانه‌های بهبود را در صورت خود ببیند. بعد از دو هفته ورم صورت از بین می‌رود و نهایتاً بعد از دو یا سه ماه، نتیجه‌ی عمل قابل‌مشاهده است.

هزینه‌ی جراحی بوکال فت چقدر است؟

شرایط هر بیمار با بیمار دیگر متفاوت است. شرایط فیزیکی بیمار، حجم توده‌ی چربی، سرپایی یا تحت بی‌هوشی بودن جراحی و … فاکتورهایی است که هزینه‌‌ی جراحی هر شخص را با شخص دیگر متفاوت می‌کند. تشخیص این مسئله به عهده‌ی جراح است و پیش از عمل این موارد را برای بیمار شرح می‌دهد.

سخن پایانی…

تحقیقات نشان می دهد جراحی بوکال‌ فت یکی از کم‌ریسکترین روش‌ها برای رسیدن به‌ صورت زاویه‌دار و بدون چربی است. فرد بعد از تصمیم به انجام این جراحی و انتخاب پزشک، باید در تمامی مراحل درمان و بهبود خود همکاری‌های لازم را انجام دهد و با صبر و حوصله، نتیجه‌ی جراحی را مشاهده کند. مراقبت‌های پیش و پس از انجام جراحی تأثیر بسزایی در نتیجه‌ی نهایی خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا