زیبایی

پیکر تراشی چیست و چگونه انجام می شود ؟

تناسب‌اندام و داشتن هیکلی متناسب و زیبا چیزی‌ است که هر انسانی دوست دارد داشته باشد. برخی با رژیم و برخی با ورزش به آن دست پیدا می‌کنند؛ اما گاهی شدت و نوع اضافه‌وزن به‌اندازه و شکلی‌ است که امکان کاهش وزن و تناسب‌اندام با رژیم و ورزش وجود ندارد. برخی هم حوصله‌ی ورزش کردن ندارند و دنبال راهی سریع برای تناسب هیکل خود هستند. اینجاست که پای پیکر تراشی به میان می‌آید؛ اما پیکر تراشی چیست؟ چه عوارضی دارد؟ و چگونه انجام می‌شود؟

با سفیر زیبایی در این مقاله همراه باشید تا پاسخ سؤال‌های اساسی خود را در مورد پیکر تراشی بیابید.

پیکر تراشی چیست؟

برای برداشتن چربی‌های بدن از روش‌های مختلفی ازجمله لیپوماتیک، لیپوساکشن، بادی جت و… غیره استفاده می‌شود. پیکر تراشی مجموعه‌ای از این روش‌هاست و به‌طورکلی به روش‌های تهاجمی و غیرتهاجمی‌ گفته می‌شود که می‌توان به‌وسیله‌ دستگاه‌های مختلف، چربی‌ها را از زیر پوست خارج کرد و بدن را به شکل دلخواه درآورد.

این جراحی به شکل سرپایی انجام می‌شود و در روش لیپوماتیک و بادی جت، درد و خون‌ریزی کمی دارد. خون‌ریزی در روش لیپوساکشن کمی بیشتر است که با تزریق محلول wetting در هنگام انجام جراحی، میزان آن کاهش می‌یابد.

پیکر تراشی چیست و چگونه انجام می شود

عمل پیکرتراشی چگونه انجام می‌شود؟

عمل پیکرتراشی به چند روش انجام می‌شود که در اینجا به برخی از روش‌های پرکاربرد آن اشاره می‌کنیم:

لیپوساکشن

لیپوساکشن حدود یک الی دو ساعت و نیم طول می‌کشد. پیش از عمل لازم است پوست بدن بیمار کاملاً ضدعفونی شده باشد. پزشک بعد از بی‌حسی، در ابتدا نواحی موردنظر را روی بدن بیمار مشخص می‌کند و سپس اقدام به ایجاد برش در آن نواحی می‌نماید. دوباره بی‌حسی موضعی را به‌وسیله‌ کانولا تزریق می‌کند و منتظر می‌ماند تا داروی بی‌حسی اثر خود را بگذارد.

سپس با استفاده از دستگاه مکش مخصوص، چربی‌های ناحیه‌ موردنظر را می‌کشد و این کار را تا جایی ادامه می‌دهد که به شکل دلخواه بیمار برسد. بعدازآن برش‌ها را بخیه می‌زند و عمل پیکرتراشی بیمار به اتمام می‌رسد. حدود سه ماه پس از جراحی، بیمار می‌تواند نتیجه‌ پیکر تراشی را مشاهده نماید.

بادی جت

بادی جت روش دیگری است که در عمل پیکرتراشی مورداستفاده قرار می‌گیرد. بادی جت یک دستگاه آلمانی‌ است که به وسیله‌ آن چربی‌های اضافی بدن خارج می‌شود و به همین دلیل این نام را برای این روش انتخاب کرده‌ا‌ند. عمل پیکرتراشی به وسیله‌ بادی جت یک عمل سرپایی‌ بدون درد و تحت بی‌حسی موضعی است.

در این روش با استفاده از قدرت کنترل‌شده‌ آب، چربی‌های بدن خرد شده و با کمک دستگاه بادی جت از بدن خارج می‌شوند. از مزایای این روش، می‌توان به دوران نقاهت کوتاه‌مدت و ماندگاری بالای نتایج اشاره کرد. همچنین به دلیل این‌که چربی‌ها بدون آسیب به بافت خارج می‌شوند، می‌توانند در دیگر نواحی بدن در صورت نیاز تزریق شوند.

لیپوماتیک

پیکر تراشی به وسیله‌ لیپوماتیک از نوین‌ترین روش‌های خارج کردن چربی از بدن است. این عمل هم به شکل سرپایی و تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. قبل از ورود کانولا (لوله‌ای نازک برای کشیدن چربی) به بدن، ابتدا نواحی موردنظر علامت‌گذاری شده و با برش‌های کوچکی باز می‌شوند، سپس به وسیله‌ امواج مادون صوت، سریعاً چربی‌های بدن تخریب و شل شده و بدون درد و خون‌ریزی خارج می‌شوند. نهایتاً ناحیه‌ تحت جراحی بخیه زده‌شده و پانسمان می‌شود. بیمار تا حدود سه یا چهار هفته پس از جراحی، لازم است مرتباً به تعویض پانسمان خود اقدام کند.

از مزایای این روش می‌توان به درد و خون‌ریزی کم، نقاهت کوتاه، استفاده از توده‌ چربی برای تزریق به دیگر نواحی، کاهش وزن و کاهش سایز به‌صورت هم‌زمان و میزان تورم و کبودی بسیار پایین اشاره کرد. این روش برای افرادی که پوست شلی دارند، از دخانیات استفاده می‌کنند و دارای بیماری‌های زمینه‌ای همچون دیابت هستند، مناسب است.

نحوه انجام عمل پیکر تراشی

مراقبت‌های پس از پیکر تراشی چیست؟

پس از انجام پیکر تراشی بیمار باید مواردی را جهت بهبود سریع خود رعایت کند. این موارد عبارت‌اند از:

  • پوشیدن گن مخصوص تا زمانی که پزشک تجویز کرده است.
  • بیمار باید از محل جراحی مراقبت کند تا از احتمال بروز عفونت بکاهد.
  • بهتر است تا چند روز از غذاهای نرم و مقوی استفاده شود و بعد از مدتی بیمار می‌تواند به رژیم غذایی سابق خود بازگردد.
  • در صورت وجود درد بعد از بین رفتن اثر داروهای بی‌حسی، بیمار باید اقدام به مصرف مسکن‌های ضدالتهاب و غیراستروئیدی تجویز شده توسط پزشک نماید.
  • بهتر است بیمار تا مدتی از انجام فعالیت‌های سنگین و ورزش حرفه‌ای اجتناب کند.
  • از مصرف دخانیات پرهیز شود، زیرا نقاهت را طولانی می‌کند.
  • بیمار باید در زمان مشخص‌شده برای تعویض پانسمان خود به کلینیک، بیمارستان یا مطب مراجعه نماید.
  • همچنین لازم است بیمار هر چند ماه یک‌بار توسط پزشک معاینه شود.

پیکر تراشی را در کدام نواحی بدن می‌توان انجام داد؟

پیکر تراشی را در نقاط مختلف بدن ازجمله غبغب، شکم، پهلو، بازو، باسن، پا و… می‌توان انجام داد. به دلیل این‌که در روش لیپوماتیک و بادی جت آسیبی به توده‌ و سلول‌های چربی نمی‌رسد، می‌توان از توده‌های چربی خارج‌شده از نقاط مختلف به دیگر نواحی مانند سینه، باسن و… تزریق کرد تا به‌صورت هم‌زمان کانتورینگ کل بدن به‌خوبی انجام شود و بدنی متناسب برایتان ایجاد گردد.

مزایای پیکر تراشی چیست؟

رسیدن به تناسب‌اندام با پیکر تراشی مزایایی دارد که عبارت است از:

  • سرپایی بودن عمل
  • حصول نتیجه‌ سریع
  • خون‌ریزی و درد کم در برخی از روش‌ها
  • بلندمدت بودن نتایج این شکل از خارج کردن چربی
  • کم بودن تورم، ترشح، کبودی و عفونت پس از عمل پیکرتراشی
  • صاف و هموار شدن ناحیه‌ عمل ‌شده
  • نقاهت کوتاه
  • حفظ استحکام و عدم افتادگی پوست پس از عمل
کاهش وزن شدید با استفاده از پیکر تراشی

عوارض پیکر تراشی چیست؟

هر عملی ممکن است معایب و عوارضی داشته باشد. پیکر تراشی به چند شکل انجام می‌شود و هر روش مزایا و عوارض خاص خود را دارد؛ اما به‌طورکلی عوارض پیکر تراشی چیست؟ در این‌ بخش به برخی از عوارض پیکر تراشی اشاره‌ می‌کنیم. این عوارض در روش‌های نوین‌تر نادر است و می‌توان تا حد زیادی از بروز آن کاست. عوارض پیکر تراشی عبارت‌اند از:

تورم و کبودی

تورم و کبودی در عمل پیکرتراشی معمولاً کم است، اما گاهی ممکن است دیده شود. کبودی معمولاً تا یکی دو هفته پس از عمل برطرف شده و تورم ممکن است در روش لیپوساکشن تا شش ماه هم طول بکشد.

بی‌حس ماندن

بی‌حسی ناحیه‌ جراحی‌شده از عوارض کوتاه‌مدت و طبیعی پیکر تراشی‌ است و معمولاً سریع رفع می‌شود.

عفونت

ممکن است عضو تحت جراحی دچار عفونت پوستی شود و با جراحی مجدد، درمان پذیرد. این اتفاق به‌ندرت پیش می‌آید و جای نگرانی نیست. همچنین انتخاب پزشک ماهر، مکان مجهز و مراقبت‌های پس از عمل تا حد زیادی از ریسک عفونی شدن قسمت جراحی‌شده می‌کاهد.

بروز مشکلات کلیوی

ازآنجاکه در روش لیپوساکشن به بدن فرد مایعی تزریق یا ساکشن می‌شود، ممکن است در سطح و حجم مایعات بدن، تغییراتی ایجاد شود. این تغییرات می‌تواند باعث بروز مشکلات کلیوی شود.

آلرژی

ممکن است بیمار به داروها و مایعاتی که در این عمل استفاده می‌شود، حساسیت داشته باشد و موجب واکنش آلرژیک بدن او بشود.

آمبولی ریه

تحقیقات نشان می‌دهد چربی‌های ساکشن شده ممکن است وارد جریان خون شده و در ادامه به ریه‌ها وارد شوند که این اتفاق منجر به آمبولی ریه و مرگ بیمار می‌شود و خطرناک است. در موارد نادری سوراخ شدن ارگان‌های بدن و مرگ براثر بی‌هوشی هم گزارش‌شده است. یکی دیگر از عوارض مهم این عمل، عدم تقارن بدن بعد از عمل به دلیل مهارت پایین پزشک است. همان‌طورکه اشاره شد، بروز این عوارض در روش‌های جدیدتر همچون لیپوماتیک و بادی‌ جت بسیار کمتر از لیپوساکشن است؛ اما به‌طورکلی فاکتورهایی همچون ماهر نبودن پزشک و مجهز نبودن کلینیک می‌تواند بر میزان این عوارض بیفزاید.

انتخاب متخصص و کلینیک خوب چه تأثیری دارد؟

تا به اینجا دانستید که پیکر تراشی چیست و چگونه انجام می‌شود یا چه مزایا و معایبی دارد! حال باید بدانید که مهم‌ترین فاکتور برای حصول نتیجه‌‌ خوب بعد از پیکر تراشی، انتخاب متخصص و کلینیک معتبر است. عمل پیکرتراشی یک عمل بسیار حساس است و اگر توسط یک پزشک مجرب و ماهر در محیط استریل و با ابزار مناسب انجام نشود، می‌تواند عوارض طولانی‌مدت و حتی مرگ را به همراه داشته باشد. این مهم است که شما بتوانید به بهترین پزشک و کلینیک مربوطه مراجعه کنید تا از بروز عوارضی که می‌تواند تا پایان عمر درگیرتان کند، جلوگیری نمایید.

در زمان مراجعه به پزشک، وی ابتدا از شما در مورد انگیزه‌هایتان از انجام عمل پیکرتراشی سؤال می‌کند، سپس بدن شما را معاینه کرده و برای انجام آزمایش‌های پیش از عمل به آزمایشگاه ارجاع می‌دهد. همچنین در جلسه‌ مشاوره میزان تغییرات شما و نتیجه‌ عمل را به‌صورت تقریبی برای شما شرح می‌دهد و شما را از عوارض عمل آگاه می‌کند. درنهایت شما تصمیم به انجام یا عدم انجام عمل می‌گیرید و پزشک، شما را برای اقدامات بعدی راهنمایی می‌کند.

آشنایی با هزینه های پیکرتراشی

هزینه پیکر تراشی چقدر است؟

تعیین هزینه پیکر تراشی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد و برای هر فرد متفاوت است. فاکتورهایی مانند تخصص و تجربه‌ پزشک، کلینیکی که از بیمار میزبانی می‌کند، نوع عمل پیکرتراشی که لیپوساکشن، بادی جت یا لیپوماتیک باشد، میزان چربی‌ که باید از بدن خارج شود، سایر بیماری‌های زمینه‌ای متقاضی، شرایط فیزیکی بیمار و اهداف و انگیزه‌های او از مواردی است که هزینه‌ پیکر تراشی را تغییر می‌دهد.

سخن پایانی…

تناسب‌اندام و رسیدن به شکل دلخواه بدن ازجمله اهدافی‌ است که هر کس به شکلی در راستای رسیدن به آن تلاش می‌کند. برخی با ورزش، برخی با رژیم و برخی با روش‌های سریع‌تر همچون انجام عمل پیکرتراشی به این هدف دست پیدا می‌کنند. همان‌طورکه پیش‌تر اشاره شد، دانستید که پیکر تراشی چیست و چگونه عمل می‌کند؟ بنابراین با توجه به ریسکی که این عمل زیبایی دارد باید در مورد تصمیم‌گیری برای انجام این عمل تحقیقات لازم را انجام داده و نهایت دقت را داشته باشید. همچنین به دنبال پزشکی حاذق و کار بلد در این زمینه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا