نحوه درمان خانگی آلوپسی آره آتا

آلوپسی آره آتا یک اختلال خود ایمنی شایع است که اغلب منجر به ریزش غیرقابل پیش بینی مو میشود. این بیماری تقریباً 6 میلیون نفر در ایالات متحده را تحت تأثیر قرار میدهد. در بیشتر موارد یک چهارم موها بهصورت لکههای کوچک شروع به ریزش میکنند.
این شرایط میتواند هر فردی را در سنین مختلف تحت تأثیر قرار دهد اگر چه آمار به دست آمد نشان میدهد بیشتر موارد این بیماری افراد زیر 30 سال هستند.
در این مقاله قصد داریم به عوامل ایجاد آلوپسی آره آتا و نحوه درمان آن بپردازیم. تا پایان با ما همراه باشید.
علل ایجاد آلوپسی آره آتا
این شرایط زمانی اتفاق میافتد که گلبولهای سفید خون به سلولهای موجود در فولیکولهای مو حمله کرده و باعث کوچک شدن و کاهش چشمگیر تولید مو میشوند. دقیقاً مشخص نیست که چه عواملی باعث میشود سیستم ایمنی بدن فولیکولهای مو را از این طریق هدف قرار دهد.
در حالی که دانشمندان از علت وقوع این تغییرات هیچ اطلاعاتی ندارند، اما به نظر میرسد که ژنتیک در این امر دخیل است. از هر پنج نفر یک نفر به این بیماری مبتلا شده است.
علی رغم آنچه بسیاری از مردم فکر میکنند، شواهد علمی بسیار کمی برای تأیید این دیدگاه که آلوپسی آره آتا ناشی از استرس است، وجود دارد. موارد شدید استرس بهطور بالقوه میتواند باعث ایجاد این بیماری شود، اما بیشتر تحقیقات اخیر به یک علت ژنتیکی اشاره دارد.
علائم آلوپسی آره آتا
برجسته ترین علامت آلوپسی آره آتا ریزش تکهتکه است. تکه هایی به اندازه سکه شروع به ریزش میکنند. هر محل رشد مو ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد، از جمله ریش و مژه.
ریزش مو میتواند ناگهانی باشد، فقط در عرض چند روز یا در طی چند هفته ایجاد میشود. قبل از ریزش مو ممکن است خارش یا سوزش در ناحیه وجود داشته باشد. فولیکولهای مو از بین نمیروند و بنابراین اگر التهاب فولیکولها کاهش یابد، موها میتوانند دوباره رشد کنند. افرادی که فقط چند تکه ریزش مو را تجربه میکنند، اغلب بهبودی خود به خودی و کامل و بدون هیچ گونه درمانی دارند.
حدود 30 درصد از افراد مبتلا به آلوپسی آره آتا متوجه میشوند که وضعیت آنها یا گستردهتر میشود یا به یک چرخه مداوم ریزش و رشد مجدد مو تبدیل میشود.
حدود نیمی از بیماران در طی 1 سال از آلوپسی آره آتا بهبود مییابند، اما نیم دیگر آنها بیش از یک سال این بیماری را تجربه میکنند. حدود 10 درصد افراد به آلوپسی توتالیس یا آلوپسی جهانی منتقل میشوند.
آلوپسی آره آتا میتواند ناخنها و انگشتان پا را نیز تحت تأثیر قرار دهد و گاهی اوقات این تغییرات اولین علامت توسعه بیماری است. تعدادی تغییر کوچک وجود دارد که میتواند در ناخنها رخ دهد:
- آلوپسی زنان و مردان بهطور مساوی تأثیر می گذارد.
- فرورفتگیهای دقیق به نظر میرسد.
- لکهها و خطوط سفید ظاهر میشود.
- ناخنها خشن میشوند.
- ناخنها درخشش خود را از دست میدهند.
- ناخنها نازک و شکسته میشوند.
درمان آلوپسی آره آتا
در حال حاضر هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اگرچه برخی از روشهای درمانی وجود دارد که میتواند توسط پزشکان پیشنهاد شود تا به رشد مجدد مو با سرعت بیشتری کمک کند.
رایجترین شکل درمان آلوپسی آره آتا استفاده از کورتیکواستروئیدها، داروهای ضدالتهابی قدرتمند است که میتواند سیستم ایمنی بدن را سرکوب کند. این موارد معمولاً از طریق تزریق موضعی، استفاده از پماد موضعی یا از راه خوراکی تجویز میشوند.
سایر داروهای قابل تجویز که رشد مو را تقویت میکنند یا بر سیستم ایمنی بدن تأثیر میگذارند شامل ماینوکسیدیل، آنترالین، SADBE و DPCP است. اگرچه برخی از اینها ممکن است به رشد مجدد مو کمک کنند، اما نمیتوانند از ریزش های جدید مو جلوگیری کنند.
مو علاوه بر جنبههای زیبایی که دارد تا حدی در برابر عناصر محیط از خود محافظت میکند. آلوپسی آره آتا بهطور مستقیم باعث بیماری افراد نمیشود و همچنین مسری نیست.
برخی از افراد آلوپسی آره آتا را با بیماری ویتیلیگو که یک بیماری خود ایمنی پوستی است مقایسه میکنند که در آن بدن به سلولهای مولد ملانین حمله میکند و منجر به ایجاد لکههای سفید میشود. تحقیقات نشان میدهد که این دو بیماری ممکن است ازنظر پاتوژنز مشترک باشند.
درمان خانگی
از آنجا که درمانهای معمول برای آلوپسی بسیار محدود هستند شما میتوانید هر کدام را یک بار امتحان کرده تا بهبود در تقویت مو را احساس کنید.
برخی از افراد توصیه میکنند كه آب پیاز یا سیر، چای سبز خنك، روغن بادام، روغن رز ماری، عسل یا شیر نارگیل را به پوست سر بمالند. در حالی که هیچ یک از اینها احتمالاً صدمهای نمیزند، اما اثربخشی آنها نیز توسط علم پزشکی تائید نمیشود.
برخی از افراد بهروشهای درمانی جایگزین مانند طب سوزنی و آروماتراپی روی میآورند که در این روش از درمان هم اطلاعات کمی در دسترس هست.

تشخیص
پزشکان معمولاً با بررسی علائم میتوانند بهراحتی نوع ریزش مو را تشخیص دهند. آنها با استفاده از میکروسکوپ به بررسی موهای مناطق آسیبدیده میپردازند.
اگر پس از معاینه بالینی اولیه، پزشک قادر به تشخیص نباشد، میتواند نمونهبرداری از پوست را انجام دهد. از آنجا که علائم آلوپسی آره آتا بسیار مشخص است، تشخیص این بیماری معمولاً سریع و ساده است.
سخن پایانی…
آلوپسی آره آتا درمان قطعی ندارد و در خیلی از موارد پس از یک سال این بیماری بهبود پیدا میکند. این بیماری مسری نیست و از طریق تماس با دیگران انتقال پیدا نمی کند. توجه داشته باشید بعد از اینکه این بیماری برای شما به وجود آمد سریعاً به پزشک متخصص مراجعه کنید.
باسلام بنده خانم 32 ساله هستم ریزش کلی موهای سرم از ده سالگی اتفاق افتاد طی چند سال اخیر با مراجعه به پزشکی با تجویز به استفاده از داروی کورتون مجدد رویش مو داشتم متاسفاته دارو هم عوارض مثل افزایش بیش حدوزنی و مشکلات چربی کبد و مشکلات معد از عوارض مشهودش بود که از ادامه درمان منصرف شدم ومتاسفانه مجدد ریزش مو اتفاق افتاد که الان کل سرم مو ندارم آیا امیدی هست که درمانی باشه؟
سلام ناهید عزیز. در حال حاضر در مراکز تخصصی پوست و مو معتبر و مجهز روش های جدید و ایمن بسیار خوبی مانند مزوتراپی مو وجود دارند که اگر فولیکول های زیر پوست سرتان هنوز از بین نرفته باشند می توانند نتایج عالی برایتان ایجاد کنند. در نهایت حتی اگر هیچ روشی برایتان پاسخگو نباشد می توانید از کاشت مو با نتایج طبیعی خوب استفاده کنید. استفاده از داروهایی مانند کورتون به هیچ وجه توصیه نمی شود.