پوست

چگونه با این 6 روش آسان از شر میلیا خلاص شویم؟

میلیا یک عارضه بی‌خطر پوستی است که به شکل برجستگی‌های سفید و خیلی ریز روی پوست مشخص می‌شود. این جوش‌های ریز بیشتر روی بینی، گونه‌ها و چانه ایجاد می‌گردند. البته ممکن است در برخی افراد در قسمت‌های دیگر نیز دیده شوند. اگر شما نیز دچار این عارضه پوستی شده‌اید با ما در این مقاله همراه باشید تا به شما بگوییم چگونه از شر میلیا خلاص شوید؟

میلیا چیست و در چه افرادی بیشتر دیده می‌شود؟

زمانی که کراتین یعنی سلول‌های مرده سطحی پوست به جای طی کردن روال طبیعی و از بین رفتن روی پوست محبوس شوند به‌صورت میلیا ظاهر خواهند شد. این بیماری پوستی بیشتر نوزادان تازه متولد شده را درگیر می‌کند؛ اما جای نگرانی نیست و طبق تحقیقات انجام شده حدود 40 تا 50 درصد نوزادان تازه متولد شده تا حدود یک ماه بعد از تولد دچار میلیا می‌شوند؛ اما ممکن است بزرگ‌سالان را نیز درگیر کند.

چگونه میلیا را درمان کنیم؟

عارضه میلیا در نوزادان درمان خاصی ندارد و باید صبور باشیم تا به‌طور طبیعی خود پوست آن را ترمیم کند؛ اما در بزرگ‌سالان راهکارهایی وجود دارد که در جلوگیری و رفع میلیا می‌تواند به شما کمک کند.

روش‌های درمان مؤثر میلیا

1. به جوش‌های میلیا توجه نکنید!

اگر به جوش‌های میلیا توجه کنید و بخواهید مثل جوش‌های التهابی با فشار آن‌ها را از بین ببرید ممکن است به خونریزی و ایجاد جای جوش شود که تأثیر بدی در زیبایی دارد و بعد از آن باید تلاش زیادی برای رفع جای جوش داشته باشید. به‌علاوه این کار می‌تواند انواع میکروب‌ها را وارد پوست کرده و باعث عفونت شود.

2. ناحیه دارای میلیا را تمیز کنید.

روزانه دو بار صورت خود را با شوینده مناسب و بدون پارابن بشویید. سعی کنید برای این کار از صابون استفاده نکنید. برخلاف تصور بسیاری از افراد این کار باعث افزایش چربی پوست می‌شود. نکته دیگر این است که بعد از شست‌وشو خودتان با یک حوله نرم پوستتان را خشک کنید و اجازه ندهید پوست خودبه‌خود خشک شود. این کار از خشکی بیش‌ازحد پوست نیز جلوگیری می‌کند.

3. منافذ پوستی خود را با بخار باز کنید.

روزانه یک بار بعد از اینکه به‌خوبی پوستتان را شست‌وشو داده و خشک کردید با تنفس در بخار آب منافذ پوستتان را باز کنید. این کار باعث می‌شود مواد کراتینه شده پوست به‌راحتی خارج شده و به جوش میلیا تبدیل نشوند. همچنین مواد محبوس شده را آزاد می‌کند.

برای این کار می‌توانید به روش زیر عمل کنید:

در حمام دوش آب داغ را باز کنید تا فضا مملو از بخار آب شود. سپس 5 الی 8 دقیقه در بخار آب بنشینید و بعد درب حمام را باز بگذارید تا بخارها خارج شوند. بعد صورتتان را خشک کرده و دوباره با آب ولرم بشویید و در پایان با حوله نرم خشک کنید.

4. از یک لایه‌بردار ملایم استفاده کنید.

وظیفه اصلی مواد لایه‌بردار از بین بردن سلول‌های مرده و کراتینه شده پوست و جایگزینی آن‌ها با سلول‌های تازه زیرین است؛ بنابراین برای درمان میلیا نیز می‌توانید از مواد لایه‌بردار استفاده کنید؛ اما چون احتمال تحریک وجود دارد باید از لایه‌بردارهای ملایم استفاده نمایید. بهتر است لایه‌بردار شما حاوی مقادیری از اسید سالیسیلیک، اسیدسیتریک یا اسید گلیکولیک باشد.

توجه کنید که بیش‌ازحد لایه‌برداری انجام ندهید؛ زیرا این کار پوستتان را تحریک و نازک می‌کند. در ابتدا هفته‌ای یک بار هم کافی است و زمانی که بهبودی مشاهده کردید آن را به هفته‌ای دو بار برسانید. همچنین اگر لایه‌بردار جدیدی تهیه کرده‌اید حتماً قبل از مصرف روی بخش کوچکی از پوست مثل پشت گوش امتحان کنید و بعد از 24 ساعت اگر واکنشی ایجاد نشد از آن استفاده نمایید. درصورتی‌که پوست شما نسبت به لایه‌بردار حساسیت داشته باشد میلیا بددتر خواهد شد.

میلیا و روش‌های درمان آن

5.از کرم رتینوئید استفاده کنید.

کرم‌های موضعی رتینوئید نوعی کرم بدون نسخه هستند که برخی از پزشکان نیز آن را برای درمان میلیا توصیه می‌کنند. این کرم‌ها حاوی ویتامین A می‌باشند که به بهبود پوست کمک خواهند کرد. این کرم را یک بار در روز بعد از شست‌وشو و خشک‌کردن استفاده کنید. بعد از زدن رتینوئید حتماً باید ضد آفتاب بزنید. در غیر صورت اگر اشعه آفتاب چه از پنجره خانه و چه هنگام بیرون رفتن به پوست شما بخورد آسیب بیشتری نسبت به حالت معمولی به پوست می‌زند.

6. از ضد آفتاب مناسب استفاده کنید.

استفاده از ضد آفتاب علاوه بر محافظت از پوست در برابر اشعه ماوراءبنفش از تحریک پوستی که باعث ایجاد میلیا می‌شود نیز جلوگیری می‌کند. بهتر است از ضدآفتاب‌های بدون رنگ و با SPF 30 یا بالاتر استفاده نمایید. دقت کنید در ضد آفتاب شما از روغن‌های معدنی استفاده نشده باشد زیرا این روغن‌ها منافذ پوست را مسدود کرده و می‌تواند میلیا را افزایش دهد.

چه موقع برای درمان میلیا به متخصص پوست مراجعه کنم؟

معمولاً میلیا در نوزادان خطری ندارد و بعد از چند هفته به‌صورت طبیعی از بین می‌روند؛ اما در بزرگ‌سالان باید اقدامات درمانی گفته‌شده انجام شود. اگر میلیا در نوزاد شما بعد از یک ماه از بین نرفت و یا اگر خودتان به آن مبتلا هستید و اقدامات گفته‌شده کارساز نبوده‌اند باید به پزشک مراجعه کنید. گاهی اوقات پزشک برای بزرگ‌سالان از روش تخلیه با سوزن برای از بین بردن میلیا استفاده می‌کند که در این صورت مراقبت‌های بعد از آن بسیار مهم است.

سخن پایانی …

همان‌طور که گفتیم میلیا اغلب در نوزادان ایجاد می‌شود و اصلاً جای نگرانی ندارد و نباید به‌هیچ‌وجه به آن دست بزنید. تنها اقدام مفید برای کودکان تمیز نگه‌داشتن صورتشان با شست و شوی روزانه دو مرتبه و خشک‌کردن با حوله می‌باشد. برای بزرگ‌سالان نیز خطری ندارد و نباید با دست زدن به آن منجر به عوارضی مثل جای جوش و آسیب زدن به پوست شد زیرا با اقدامات گفته‌شده در این متن بهبود پیدا می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا