پوست

15 روش درمانی معجزه آسا برای درمان کهیر

کهیر پوستی از جمله آلرژی‌هایی است که در صورت درمان به موقع و مراقبت صحیح شدید نخواهد شد و به راحتی قابل درمان است. مهم ترین علائم آن خارش، قرمزی و تورم است. برای آشنایی کامل با کهیر حتما مقاله کهیر چیست را در سفیر زیبایی بخوانید. در این مقاله می خواهیم 15 روش درمانی کاربردی و نتیجه بخش برای درمان کهیر را برایتان بگوییم. پس با ما همراه باشید.

دلایل ایجاد کهیر بصورت مختصر

 اگرچه کهیر غالباً با واکنش های آلرژیک همراه است، اما می تواند از طریق موارد زیر ایجاد شود:

  • فشار
  • داروها
  • نیش حشرات
  • نور خورشید
  • درجه حرارت سرد
  • عفونت
  • سایر شرایط اساسی

تشخیص دادن  این که چه چیز باعث کهیر شده است مهم است. اگر بتوانید منشع را شناسایی کنید، می توانید از تماس با آن جلوگیری کرده و از شکل گیری بیشتر کهیر جلوگیری کنید. کهیر اگر حالت معمولی و خفیف داشته باشد بطور کلی طی 24 ساعت محو می شود و نیازی به درمان ندارد. با این حال، اگر هر یک از موارد زیر را تجربه کردید باید فورا به پزشک مراجعه کنید:

  • سرگیجه
  • تورم در گلو یا صورت شما
  • تنگی نفس

علائمی که ذکر شد احتمال دارد یک واکنش آلرژیک شدید باشد و به مراقبت اضطراری احتیاج داشته باشد. اگر کهیر شما ملایم تر است، به خواندن این مطلب ادامه دهید تا یاد بگیرید چگونه کهیر را برطرف کنید و روند بهبود را تسریع کنید.

درمان های خانگی

در بیشتر موارد، درمان های خانگی تنها چیزی است که برای ازبین بردن کهیر به آن نیاز دارید. در اینجا چند روش برای تسکین پوست خارش دار شما به دلیل کهیر آورده شده است:

1. استفاده کردن از کمپرس سرد

استفاده از کمپرس های سرد که به راحتی می توانید با چند تکه یخ و پارچه تمیز نیز آن را تهیه کنید، برای پوست شما می تواند به رفع هرگونه تحریک کمک کند. بعلاوه می توانید برای این کار، یک کیسه سبزیجات یخ زده بردارید یا یک مشت یخ را در یک حوله بپیچانید و حداکثر 10 دقیقه روی ناحیه آسیب دیده ماساژ دهید. در طول روز این کار را چند بار تکرار کنید.

2. حمام با محلول ضد خارش

چندین محصول وجود دارد که می توانید برای رفع خارش درحمام کردن استفاده کنید. این محصولات شامل جو دوسر( جو دوسر کلوئیدی برای استحمام) یا یک یا دو مشت جوش شیرین است .برای این کار باید حدود یک فنجان از مواد را به وان حمام و آب اضافه کنید و حدود 5 دقیقه الی 15 دقیقه در آن بمانید. بهتر است اول روی قسمت کوچکی از کهیر امتحان کنید اگر بعد  از 24 ساعت، حساسیت بیشتر نشد این کار را برای همه کهیرها انجام دهید.

3. عدم استفاده از محصولات خاص تحریک کننده

صابون های خاصی ممکن است پوست شما را خشک کرده و هنگام حساسیت پوستی باعث خارش بیشتر شوند. حتما از صابونی استفاده کنید که برای مراقبت از پوست های حساس به بازار عرضه می شود.

هشدار: از صابون هایی که معطر و دارای مواد شیمیایی تحریک کننده هستند به هیچ وجه استفاده نکنید. همچنین باید از مرطوب کننده یا لوسیون های تحریک کننده خودداری کنید. وقتی شک دارید محصولی برای پوست شما ضرر دارد یا خیر می توانید از محصولاتی که برای پوست های حساس تولید می شوند استفاده کنید.

4. خنک نگه داشتن بدن

گرما می تواند خارش را بدتر کند. لباس سبک بپوشید و دمای خانه را خنک نگه دارید. از نشستن در نور مستقیم خورشید خودداری کنید.

استفاده از داروهای طبیعی

درصورتی که نمی توانید به داروخانه یا پزشک مراجعه کنید و کسی نیست تا به شما کمک کند داروهای خانگی راه حل مناسبی  برای درمان هستند.

هشدار: داروهای طبیعی معمولاً توسط سازمان غذا و داروی تنظیم و تأیید نمی شوند، بنابراین با احتیاط استفاده کنید و ابتدا مقداری از آن را روی قسمت کوچکی امتحان کنید و اگر بعد از 24 ساعت، حساسیت بیشتری یا متفاوتی ایجاد نشد برای همه قسمت ها استفاده کنید.

1. فندق

تانن های طبیعی موجود در فندق می توانند به تسکین سوزش کمک کنند. ممکن است بخواهید مخلوط فندق خود را تهیه کنید تا از آن به عنوان قابض برای حداکثر رساندن تانن و کاهش خارش کهیر، استفاده کنید. برای انجام این کار به روش زیر عمل کنید:

  1. اضافه کردن 5 تا 15 گرم از پوست فندق با 1 فنجان آب
  2. پوست ها را بشویید.
  3. مخلوط را درون یک قابلمه بریزید.
  4. بعد از جوش آمدن از روی حرارت بردارید.
  5. مخلوط را صاف کنید.
  6. بگذارید مخلوط قبل از استفاده خنک شود.

می توانید این مخلوط را هر روز چند بار مانند ماسک روی پوست خود بمالید. بگذارید حدود 20 دقیقه روی مناطق آسیب دیده بنشیند و سپس بشویید.

2.آلوئه ورا

آلوئه ورا گیاهی است که به دلیل خواص درمانی آن مشهور است. اگرچه این گیاه یک ضد التهاب طبیعی است، اما ممکن است باعث ایجاد درماتیت تماسی شود، بنابراین حتما قبل از استفاده بر روی پوست آن را بر روی یک ناحیه تست کنید. در صورت امکان برای تست از قسمت داخلی ساعد استفاده کنید. اگر در طی 24 ساعت هیچ گونه تحریکی را تجربه نکنید، می توانید از این داروی خانگی استفاده کنید.

گزینه های بدون نسخه در درمان کهیر

اگر درمان های خانگی و طبیعی برای کمک به کهیر شما کافی نبود، درمان های بدون نسخه (OTC) ممکن است بهترین شانس شما برای از بین بردن کهیرها باشد. گزینه های OTC نه تنها می توانند خارش و سوزش را تسکین دهند، بلکه می توانند واکنش هیستامین بدن شما را هدف قرار دهند، این همان چیزی است که باعث ظاهر شدن کهیر می شود. مهم ترین موارد کاربردی بدون نسخه شامل موارد زیر می شود:

1. لوسیون کالامین

محصولات حاوی کالامین با خنک کردن پوست می توانند به رفع خارش کمک کنند. می توانید لوسیون کالامین را مستقیماً بر روی پوست خود بمالید. بهترین حالت استفاده از لوسیون ها رعایت موارد زیر است:

  1. قبل از استفاده با تکان دادن ظرف حتما لوسیون را مخلوط کنید.
  2. مقداری لوسیون کالامین را روی یک پنبه یا پارچه پنبه ای قرار دهید.
  3. پد یا پارچه را مستقیماً روی کهیر بمالید و بگذارید خشک شود.

2. دیفن هیدرامین (بنادریل)

این آنتی هیستامین خوراکی با کار کردن از داخل به خارج می تواند بثورات و سایر علائم مانند خارش را کاهش دهد. حتماً دستورالعمل دوز مصرفی روی بسته را رعایت کنید. همچنین دقت داشته باشید، دیفن هیدرامین یک داروی خواب آور است و قبل از رانندگی یا کارهایی که نیاز به تمرکز دارد از آن استفاده نکنید.

3. لوراتادین

این آنتی هیستامین به طور معمول 12 تا 24 ساعت به طول می انجامد تا اثر تسکین دهنده بیشتری داشته باشد. لوراتادین همچنین کمتر از دیفن هیدرامین باعث خواب آلودگی می شود. برای درمان مؤثر در کهیر ممکن است لازم باشد دوز را تنظیم کنید، بنابراین با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.

نسخه های پزشکی

اگر دچار کهیر شدید یا مزمن هستید، ممکن است داروهای تجویزی لازم باشد. در مورد علائم خود و اینکه چگونه می توانید بهترین راه تسکین را پیدا کنید، بهتر است با پزشک خود صحبت کنید. گزینه های معمول پزشکی شامل موارد زیر است:

1. پردنیزون (دلتازون)

این کورتیکواستروئید به صورت خوراکی مصرف می شود. شما فقط باید آن را برای مدت زمانی کوتاه که طبق دستور پزشک انجام می شود استفاده کنید. کورتیکواستروئیدها می توانند عوارض جانبی داشته باشند، به خصوص اگر برای مدت زمان طولانی مصرف شود. عوارض جانبی این دارو:

  • فشار خون بالا
  • فشار چشم بالا (گلوکوم)
  • ورم
  • افزایش وزن

استفاده طولانی مدت می تواند به موارد زیر منجر شود:

  • آب مروارید
  • قند خون بالا
  • کاهش ترشح هورمون از غدد فوق کلیوی
  • پاسخ ایمنی ضعیف به عوامل بیماری زا و ابتلا به عفونت
  • نازک شدن پوست

برای کاهش عوارض جانبی، کورتیکواستروئیدهای خوراکی را با دوز کمتر و حتما با نظارت پزشک متخصص استفاده کنید.

2. دپسون(زون)

این آنتی بیوتیک به صورت موضعی و به عنوان داروی خوراکی در دسترس است. این دارو می تواند التهاب ناشی از کهیر یا سایر شرایط پوستی ناشی از عفونت باکتریایی را درمان کند. مصرف تمام آنتی بیوتیک های تجویز شده بسیار مهم است.

3. آنتاگونیست های گیرنده لکوترین

این گزینه درمانی غیراستروئیدی به صورت خوراکی انجام می شود. این داروها فقط پس از درمان استروئید و آنتی هیستامین ها باید استفاده شوند. عوارض جانبی شایع آن سردرد، ناراحتی معده، سرفه و تب کم است.

4. اوملیزوماب (زولیر)

این دارو باید زیر پوست تزریق شود. این گزینه فقط در صورت ادامه پیدا کردن کهیر برای چند ماه یا سال استفاده می شود. عوارض جانبی شایع آن شامل سردرد، سرگیجه، درد گوش داخلی و علائم سرماخوردگی است.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟

اگر علائم شما بعد از دو روز بدتر شد یا بیشتر طول کشید، به پزشک مراجعه کنید. آن ها می توانند علت را شناسایی کرده و برای رفع علائم کهیر داروهایی را در اختیارتان قرار دهند. دانستن علت ایجاد کهیر برای جلوگیری از شیوع آن در آینده بسیار مهم است.

سخن پایانی…

بهترین روش درمان کهیر مراقبت صحیح و درمان به موقع آن است. اگر این آلرژی را جدی نگیریم و اجازه دهیم بیش از حد روی پوست بماند، درمان آن سخت تر و علائمش شدیدتر می شود که باعث آزار بیشتر به فرد مبتلا می شود. بنابراین باید حساسیت ها را جدی بگیریم.

[منبع]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا