سلامتی

درمان استرس با این روش‌های آسان!

درمان استرس شامل عوامل کمک به خود است و هنگامی که یک بیماری زمینه‌ساز باعث استرس می‌شود، داروهای خاصی هستند که می‌تواند استرس فرد را کاهش دهد. روش‌های درمانی که ممکن است فرد را به آرامش برساند شامل آروماتراپی و رفلکسولوژی است.

برخی از ارائه دهندگان بیمه این نوع درمان را پوشش می‌دهند. با این حال، مهم است که افراد قبل از پیگیری این روش درمانی، بررسی کنند که بیمه این درمان را تحت پوشش خود قرار داده است یا خیر. دانستن جزئیات در مورد یک درمان بالقوه می‌تواند به جلوگیری از اضافه شدن آن به هرگونه فشار روانی کمک کند. در این مقاله قصد داریم به روش‌های درمان و کنترل استرس بپردازیم پس لطفاً تا پایان با ما همراه باشید.

دارو برای درمان استرس

پزشکان معمولاً دارو برای درمان این مشکل تجویز نمی‌کنند، مگر اینکه شخص یک بیماری زمینه‌ای مانند افسردگی داشته باشد. در چنین مواردی، آن‌ها ممکن است داروی ضدافسردگی را تجویز کنند. بااین‌حال، این خطر وجود دارد که دارو فقط به‌جای کمک به فرد در مقابله با آن، استرس را برطرف کند. داروهای ضدافسردگی همچنین می‌توانند عوارض جانبی داشته باشند و ممکن است برخی از عوارض استرس مانند کمبود میل جنسی را بدتر کنند .

تدوین استراتژی‌های مقابله‌ای قبل از استرس یا شدیدترشدن آن، می‌تواند به فرد در مدیریت موقعیت‌های جدید و حفظ سلامت جسمی و روانی کمک کند. افرادی که قبلاً استرس بیش‌ازحد را تجربه کرده‌اند باید به دنبال کمک پزشکی باشند.

داروهای رفع استرس

مدیریت درمان استرس

افراد ممکن است دریابند که اقدامات شیوه زندگی زیر می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا احساسات ناشی از استرس را تحت‌الشعاع خود قرار دهند.

  • درمان استرس با ورزش: یک بررسی منظم از مطالعات حیوانی در سال 2018 نشان داد که ورزش می‌تواند اختلال حافظه را در افراد دارای استرس کاهش دهد، اگرچه مطالعات برای انسان برای تأیید این امر ضروری است.
  • کاهش مصرف الکل، داروها و کافئین:  استفاده ازاین مواد به جلوگیری از استرس کمک نمی‌کنند و می‌توانند باعث بدتر شدن آن شوند.
  • تغذیه سالم: یک رژیم غذایی سالم و متعادل حاوی میوه و سبزیجات زیادی می‌تواند به حفظ سیستم ایمنی بدن در مواقع استرس کمک کند. رژیم غذایی ضعیف می‌تواند منجر به‌سلامتی و استرس اضافی شود.
  • مدیریت زمان: ممکن است با‌ صرف کمی وقت در سازمان‌دهی لیست کارهای روزانه و تمرکز روی کارهای فوری یا حساس به کاهش استرس کمک شود.
  • درمان استرس با تنفس و آرامش: مدیتیشن، ماساژ و یوگا می‌تواند کمک کند. تکنیک‌های تنفس و آرامش بخش می‌تواند ضربان قلب را کند کرده و باعث آرامش شود. تنفس عمیق نیز بخش اصلی مراقبه ذهن آگاهی است.
  • صحبت کردن: به اشتراک گذاشتن احساسات و نگرانی‌ها با خانواده، دوستان و همکاران ممکن است به فرد کمک کند تا احساس انزوا را کاهش ‌دهد. سایر افراد ممکن است بتوانند راه‌حل‌های غیرمنتظره و کارآمد را برای کاهش استرس پیشنهاد دهند.
  • درمان استرس با تصدیق علائم: فرد می‌تواند آن‌قدر نگران این مسئله باشد که باعث ایجاد استرس شود تا متوجه اثرات آن بر روی بدن خود نشود. مهم است که نسبت به هرگونه تغییر توجه داشته باشید.

توجه به علائم اولین قدم برای اقدام است. افرادی که به دلیل ساعات طولانی استرس شغلی را تجربه می‌کنند، ممکن است لازم باشد قدمی به عقب بردارند. ممکن است زمان آن فرارسیده باشد که آن‌ها شیوه‌های کاری خود را مرور کنند یا در مورد یافتن راه‌هایی برای کاهش آن با کارفرمای خود صحبت کنند. بیشتر افراد فعالیتی دارند که به آن‌ها آرامش می‌دهد، مانند خواندن کتاب، پیاده‌روی ، گوش دادن به موسیقی یا گذراندن وقت با یک دوست،  یا حیوان خانگی دوست ‌داشتنی. پیوستن به گروه کر یا سالن بدن‌سازی نیز به برخی افراد کمک می‌کند تا آرام شوند.

کسانی که غالباً احساس می‌کنند وقت و انرژی برای سرگرمی ندارند، باید برخی از فعالیت‌های جدید لذت‌بخش را امتحان کنند که باعث می‌شود احساس خوبی داشته باشند. عضویت در یک گروه می‌تواند خطر بروز استرس را کاهش داده و هنگام ایجاد شرایط چالش برانگیز، پشتیبانی و کمک عملی را ارائه دهد. افرادی که می‌دانند استرس در زندگی روزمره آن‌ها تأثیر دارد، باید به دنبال کمک حرفه‌ای باشند. پزشک یا متخصص روان‌پزشکی اغلب می‌تواند به‌عنوان مثال از طریق آموزش به مدیریت استرس کمک کند.

تکنیک‌های مدیریت و درمان استرس

مدیریت و درمان این مشکل می‌تواند به شما کمک کند:

  • از بین بردن یا تغییر منبع استرس
  • تغییر دیدگاه یک شخص از یک واقعه استرس‌زا
  • کاهش تأثیراتی که ممکن است استرس روی بدن داشته باشد
  • یادگیری روش‌های جایگزین مقابله

مدیریت و درمان این مشکل یک یا چند مورد از این رویکردها را دنبال می‌کند. افراد می‌توانند تکنیک‌های مدیریت  و درمان استرس خود را با استفاده از کتاب‌های خودیاری یا منابع آنلاین توسعه دهند. از طرف دیگر، آن‌ها می‌توانند در یک دوره مدیریت استرس شرکت کنند. یک مشاور یا روان‌درمانی می‌تواند فردی را که استرس دارد با دوره‌های مربوط به پیشرفت شخصی یا جلسات درمانی فردی و گروهی مرتبط کند.

سخن پایانی…

استرس سیستم ایمنی بدن را تحریک می‌کند که می‌تواند یک مزیت برای شرایط فوری باشد. این تحریک می‌تواند در جلوگیری از عفونت و بهبود زخم‌ها به شما کمک کند. اما باگذشت زمان، هورمون‌های استرس باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن و کاهش واکنش بدن در برابر مهاجمان خارجی می‌شود. افراد تحت استرس مزمن مستعد ابتلا به بیماری‌های ویروسی مانند آنفولانزا و سرماخوردگی و همچنین سایر عفونت‌ها هستند. استرس همچنین می‌تواند مدت زمان لازم برای بهبودی شما از بیماری یا آسیب را افزایش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا