پوست

8 خاصیت جادویی دارچین برای سلامت پوست و بدن

دارچین از ادویه های بسیار خوش بو و کاربردی در طب سنتی می باشد. ترکیبات خاصی که در این گیاه وجود دارد، آن را به یک گیاه دارویی معجزه آسا تبدیل کرده است که برای درمان بسیاری از بیماری ها مفید و قابل استفاده است. یکی از مهم ترین کاربردهای آن نیز تاثیر در جوانی و زیبایی پوست می باشد.

در این مطلب می خواهیم شما را با همه خواص مهم دارچین آشنا کنیم تا به راحتی بتوانید آن ها را به کار بگیرید و مزایای آن بهره مند شوید.

معرفی گیاه دارچین

دارچین ادویه ای است که از پوست داخلی درختی با نام علمی  Cinnamomum تهیه می شود. این گیاه به عنوان یک ماده دارویی مهم در طول تاریخ مورد استفاده قرار گرفته است و قدمت آن به مصر باستان باز می گردد. جالب است بدانید این گیاه در قدیم الایام بسیار نادر بوده است و حتی بعنوان هدیه برای پادشاهان می بردند.

خوشبختانه امروزه این ادویه بسیار فراوان و ارزان است، به طوری که در همه سوپر مارکت ها و عطاری ها موجود است و به عنوان یک ادویه خوش بوی غذایی در غذاها و دستور العمل‌های مختلف شیرینی ها و دسرها استفاده می شود.

این ادویه در دو نوع اصلی زیر وجود دارد:(منبع تحقیق شماره یک)

  • دارچین سیلان که به دارچین “واقعی” نیز معروف است.
  • Cassia cinnamon: انواع رایجی که امروزه در بازار است و مردم آن را “دارچین” می نامند.

دارچین با بریدن ساقه درختان دارچین ساخته می شود. سپس پوست داخلی استخراج شده و قسمتهای چوبی برداشته می شود. هنگام خشک شدن ، نوارهایی را ایجاد می کند که به صورت رول در می آیند و به آن چوب دارچین گفته می شود. با پودر کردن این چوب ها ادویه پودری دارچین تهیه می شود.

بو، عطر و طعم دارچین به دلیل داشتن یک ماده روغنی است که از نظر ترکیب دارای سینامالدئید بسیار زیادی است. (منبع تحقیق شماره دو)

دانشمندان معتقدند که این ترکیب مسئول بسیاری از اثرات قدرتمند این ادویه بر سلامتی و سوخت و ساز بدن است .

معرفی گیاه دارچین

خواص جادویی این ادویه خوش بو

1. یک منبع غنی از انواع آنتی اکسیدان ها

آنتی اکسیدان‌ها بدن شما را از آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. دارچین سرشار از آنتی اکسیدان های قدرتمندی مانند پلی فنول هااست (منبع تحقیق شماره سه، چهار، پنج) در مطالعه‌ای که فعالیت آنتی‌اکسیدانی 26 ادویه را با هم مقایسه کرده است، دارچین به عنوان یک ماده عالی حتی بیشتر از سیر و پونه کوهی توانسته با رادیکال های آزاد مبارزه کند.(منبع تحقیق شماره شش) در واقع، آنقدر قدرتمند است که می توان از دارچین به عنوان یک ماده نگهدارنده طبیعی غذا نیز مانند نمک استفاده کرد (منبع تحقیق شماره هفت)

از طرفی آنتی اکسیدان های موجود در این گیاه، با از بین بردن رادیکال های آزاد پوست شما را جوان و شاداب نگه می دارد و از پیری زودرس پوست و افتادگی پوست جلوگیری می کند.

2. دارای خواص ضد التهابی است.

درمان التهابات درون و بیرون بدن فوق العاده مهم است. زیرا به بدن شما کمک می کند تا در برابر عفونت ها مبارزه کند و آسیب های بافتی را ترمیم نماید. با این حال ، التهاب هنگامی که مزمن باشد و بافتهای بدن شما را درگیر کند ، می تواند به مشکل تبدیل شود. این ادوریه به رفع این التهابات کمک می کند.  مطالعات نشان می دهد که این ادویه و آنتی اکسیدان های آن دارای خواص ضد التهابی قوی هستند (منبع تحقیق شماره هشت، نه). همچنین می تواند برای درمان التهابات ناشی از بیماری های پوستی مانند اگزما دست و پسوریازیس تاثیر فراوان داشته باشد.

دارچین دارای خواص ضد التهابی است.

3. خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.

این ادویه با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، شایع ترین علت مرگ زودرس در جهان مرتبط است. افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ، با مصرف 1 گرم یا تقریبا نصف قاشق چای خوری دارچین در روز بهتر می توانند قند خون و عوارض ناشی از آن را کنترل کنند.

در واقع این میزان کلسترول تام ، کلسترول LDL “بد” و تری گلیسیریدها را کاهش می دهد، در حالی که کلسترول HDL “خوب” پایدار می ماند (منبع تحقیق شماره ده)اخیراً ، نتایج یک مطالعه نشان داده است که مصرف روزانه 120 میلی گرم دارچین علاوه بر تاثیرات مفیدی که دارد سطح کلسترول خوب بدن را افزایش می دهد.(منبع تحقیق شماره یازده) در مطالعات حیوانی نیز، نتایج نشان می‌دهد که این ادویه فشار خون را کاهش میدهد. (منبع تحقیق شماره دوازده)

ترکیب همه این اثرات در کنار یک دیگر تا حد زیادی خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

4. حساسیت بدن به هورمون انسولین را بهبود می بخشد!

انسولین یکی از هورمون های اصلی است که تنظیم کننده سوخت و ساز و مصرف انرژی می باشد. همچنین برای انتقال قند خون از جریان خون به سلول های بدن شما ضروری است. مشکل این است که بسیاری از افراد در برابر اثرات انسولین مقاوم هستند. این مقاومت به انسولین ، مشخصه بارز شرایط جدی مانند سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 می باشد.

خبر خوب این است که دارچین می تواند مقاومت به انسولین را به طرز چشمگیری کاهش دهد و به این هورمون مهم در انجام کار خود کمک می کند (منبع تحقیق شماره 13، چهارده). بنابراین با افزایش حساسیت به انسولین ، دارچین می تواند سطح قند خون را کاهش دهد.

دارچین حساسیت بدن به هورمون انسولین را بهبود می بخشد!

5. تاثیر فراوان بر بیماری های عصبی دارد

بیماریهای عصبی با از بین رفتن تدریجی ساختار یا عملکرد سلول های مغزی مشخص می شوند. بیماری آلزایمر و پارکینسون دو نوع شایع اختلالات عصبی هستند. به نظر می رسد دو ترکیب موجود در دارچین مانع از تولید پروتئینی به نام تاو در مغز می شود که یکی از عوامل اصلی بیماری آلزایمر است (منبع تحقیق شماره پانزده، شانزده، هفده)

در یک مطالعه در موش های مبتلا به بیماری پارکینسون ، دارچین در محافظت از نورون ها ، سطح انتقال دهنده عصبی نرمال و عملکرد حرکتی بهبود یافته کمک کرده است (منبع تحقیق شماره هجده). البته این تأثیرات باید بیشتر در انسان مورد بررسی قرار گیرد.

6. مبارزه و پیشگیری از سرطان

سرطان یک بیماری جدی است که با رشد کنترل نشده سلولی مشخص می شود. امروزه دارچین به دلیل کاربرد بالقوه آن در پیشگیری و درمان سرطان مورد استفاده گسترده قرار گرفته است. به طور کلی ، شواهد و مدارک محدود به آزمایشات آزمایشگاهی حیوانات است ، که نشان می دهد عصاره دارچین ممکن است انسان را در برابر سرطان محافظت کند.

این گیاه با کاهش رشد سلول های سرطانی و تشکیل رگ های خونی در تومورها عمل می کند و به نظر می رسد برای سلول های سرطانی سمی است و باعث مرگ سلول می شود. مطالعه ای در موش های مبتلا به سرطان روده بزرگ نشان داد كه دارچین فعال كننده آنزیم های سم زدایی در روده بزرگ است و از رشد بیشتر سرطان جلوگیری می كند (منبع تحقیق شماره نوزده)

7. درمان کننده عفونت های باکتریایی و قارچی

سینامالدهید ، یکی از مؤلفه های اصلی دارچین است که به مبارزه با انواع عفونت کمک می کند.  روغن دارچین به طور موثر عفونت های دستگاه تنفسی ناشی از قارچ ها را درمان می کند. همچنین می تواند از رشد برخی باکتری ها از جمله لیستریا و سالمونلا که باعث مسمومیت غذایی می شوند جلوگیری کند (منبع تحقیق شماره بیست، بیست و یک) همچنین اثرات ضد میکروبی دارچین نیز به جلوگیری از پوسیدگی دندان و کاهش بوی بد دهان کمک می کند.

دارچین درمان کننده عفونت های باکتریایی و قارچی

8. دارچین به مبارزه با ویروس HIV کمک می کند!

HIV ویروسی است که به تدریج سیستم ایمنی بدن شما را تجزیه می کند و در صورت عدم درمان در نهایت می تواند منجر به ایدز شود. تصور می شود دارچین از گونه های Cassia به مبارزه با HIV-1 ، رایج ترین ویروس  HIV در انسان کمک می کند (منبع تحقیق شماره بیست و دو، بیست و سه)

یک مطالعه آزمایشگاهی که مربوط به سلول های آلوده به HIV می باشد ، نشان داده که دارچین مؤثرترین درمان از بین 69 گیاهان دارویی است که مورد مطالعه قرار گرفته است (منبع تحقیق شماره بیست و چهار)

9. یک ماده عالی برای تقویت مو

ترکیبات موجود در دارچین به خوبی می تواند موهای شما را تقویت کند اگر از دارچین همراه با عسل یا تخم مرغ استفاده کنید می توانید موهایی بسیار درخشان و زیبا با مقاومت بالای ساقه داشته باشید. زمانی که مقاومت ساقه های موی شما زیاد می شود، ریزش موهایتان تا حد زیادی کم شده و موهایتان پرپشت تر می شود.

دارچین یک ماده عالی برای تقویت مو

سخن پایانی…

دارچین یکی از خوشمزه ترین و سالم ترین ادویه های کره زمین است که می توان از آن در انواع خوراک ها، دسرها و شیرینی ها استفاده کرد. همچنین می تواند قند خون را کاهش داده، عوامل خطر بیماری های قلبی را ازبین ببرد و جوان کننده پوست نیز می باشد. به همین دلیل توصیه می شود حتما از این ادویه خوش عطر و بو در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

همچنین بهتر است برای بهره مند شدن از مزایای بیشتر این گیاه از چوب تازه آن به جای ادویه پودری استفاده کنید. یکی دیگر از روش های عالی استفاده از دارچین نیز دمنوش دارچین یا اضافه کردن دارچین به چای سیاه است که طعم فوق العاده ای نیز به آن می دهد.

[منبع]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا