پوست

آشنایی با پوست چرب و نحوه مراقبت از آن

پوست چرب یکی از انواع تایپ‌های پوستی است که معمولا عارضه آکنه را به همراه دارد. علت اصلی ایجاد این نوع پوست تولید سبوم یا چربی بیش ار حد توسط سلول‌های پوستی می‌باشد. خوشبختانه به راحتی می‌توانید این پوست را از روی علائم ظاهری آن شناسایی کرده و برای از بین بردن روغن اضافه آن اقدام کنید. در این مقاله ما برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد که ویژگی‌های پوست چرب چیست و در مقاله دیگری نحوه مراقبت از پوست چرب را به طور کامل برایتان خواهیم گفت.

پوست چرب به چه نوع پوستی گفته می‌شود؟

بارزترین نشانه این پوست براق بودن آن است. پوست‌های چرب عموما مستعد آکنه، جوش‌های سرسیاه و سرسفید هستند . منافذ آن‌ها بیش از اندازه باز است که اصطلاحا به آن پوست پرتقالی نیز گفته می‌شود. زمانی که دست تمیزتان را روی این پوست می‌کشید احساس لغرندگی و چربی به شما دست می‌دهد و به‌راحتی دستتان روی پوست حرکت خواهد کرد. لایه شاخی یا رویی پوست‌های روغنی نسبت به سایر انواع پوست ضخیم‌تر است. به همین دلیل مراقبت از آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

درواقع تجمه سلول‌های کراتینه شده و مرده روی این تایپ پوستی بیشتر از سایر پوست‌هاست. به همین دلیل شست و شوی روزانه آن و استفاده از لایه بردارهای مناسب برای رفع چربی پوست و داشتن پوستی نرمال‌تر از ضروریات مربوط به این پوست می‌باشد. اما مزیتی که این نوع پوست نسبت به پوست‌های دیگر دارد این است که دیرتر از ان‌ها دچار چین و چروک می‌شود.

علل تبدیل پوست نرمال به پوست چرب چیست؟

داشتن این نوع پوست یک امر ذاتی نیست. درواقع اکثر انشان‌ها زمانی که به دنیا می‌آیند پوستی نرمال و لطیف دارند که نه خشک است و نه چرب! اما کم کم وقتی بزرگ می‌شوند به دلایل مختلف پوست آن‌ها از حلت نرمال خارج شده و به انواع پوست خشک، پوست حساس، پوست مختلط و یا پوست چرب تبدیل می‌شود. البته لازم به ذکر است که در برخی افراد نیز ویژگی‌های ژنتیکی باعث ایجاد این نوع پوست می‌شود.

از مهم‌ترین عواملی که باعث ایجاد این پوست می‌شوند می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ژنتیک
  • تغییرات هورمونی
  • مصرف برخی داروها
  • استفاده از محصولات آرایشی نامناسب
  • استفاده از شوینده‌های قلیایی مانند انواع صابون‌ها
  • در بیشتر افراد روغن پوست در دوران بلوغ و تا اوایل 20 سالگی ایجاد می‌شود.
  • عدم مراقبت روزانه و مناسب

انواع پوست چرب

علت ایجاد چربی در این نوع پوست تولید بیش ‌از حد نرمال چربی توسط غده سبوم اطراف مجرای مو در ناحیه‌ی درم  در پوست است. این غدد مسئول ترشح یک ماده چرب معروف به سبوم هستند. سبوم مانند یک نرم‌کننده طبیعی برای پوست عمل می‌کند. روی سطح اپیدرم را پوشانده و جلوی هدر رفتن آب پوست را می‌گیرد. بنابراین اگر در حد متعادل و مناسب تولید شود باعث ایجاد یک پوست لطیف و شاداب خواهد شد.

انواع پوست چرب

این نوع پوست به دو نوع کلی تقسیم می‌شود:

  1. ساده (بدون عارضه): این نوع پوست تنها دارای ضخامت و منافذ باز است که عارضه‌هایی مثل آکنه ندارد اما روغنی و براق می‌باشد. معمولا افراد دارای این پوست برای کاهش روغن از انواع صابون‌ها استفاده می‌کنند اما این کار باعث افزایش روغن پوست می‌شود و بهتر است از شوینده‌های غیر قلیایی مانند انواع ژل‌های شست و شو برای این کار استفاده شود.
  2. دارای عارضه: در این نوع پوست علاوه بر چربی و منافذ باز، آکنه و ضایعات سبورئیک (شوره‌های چرب پوستی) نیز مشاهده می‌شود. این پوست نسبت به حالت اول به مراقبت بیشتری نیاز دارد. بهتر است تا می‌توانید با تغذیه مناسب مثل مصرف انواع میوه ها و سبزیجات و مراقبت پوست روزانه روغن این پوست را کنترل کنید تا کم کم عارضه‌های آن درمان شود. در غیر این صورت باید به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا با مصرف دارو پوستتان درمان شود.

سخن پایانی…

یکی از مهم‌ترین موارد در درمان و مراقبت از این نوع پوست در حالت عارضه دار عدم دست‌کاری جوش‌ها هست زیرا این کار باعث می‌شود پوست در معرض باکتری‌ها قرارگرفته و جوش بیشتری ایجاد شود و جای جوش‌ها نیز می‌ماند. حداقل مراقبتی که برای رفع روغن پوست پیشنهاد می‌شود شست و شوی آن دو مرتبه در روز و استفاده از ضد آفتاب بی رنگ مناسب این نوع پوست با SPF حداقل 30 می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا