مو

اثرشگفت انگیز ماینوکسیدیل برای درمان ریزش مو

اگر شما هم دچار ریزش مو را شده‌اید و روش های مختلف را امتحان کرده‌اید حتما تا کنون نام ماینوکسیدیل را نیز شنیده‌اید. ماینوکسیدیل یکی از درمان های پرطرفدار برای ریزش مو می باشد که حتی از طرف سازمان غذا و داروی آمریکا نیز تایید شده است. معمولاً از ماینوکسیدیل به عنوان درمان آلوپسی آندروژنیک استفاده میشود.

در این مقاله نیز ما می خواهیم همه نکات مهم در مورد اثرات ماینوکسیدیل برای درمان ریزش مو را برایتان توضیح دهیم. با ما همراه باشید. 

ماینوکسیدیل چگونه کار می کند

ماینوکسیدیل یک گشاد کننده عروق خونی است که جریان خون را افزایش می دهد. در حالی که مکانیسم عملکرد دقیق ماینوکسیدیل (ماده فعال) هنوز کاملا روشن نیست، اما اعتقاد بر این است که با بزرگ شدن نسبی رگهای متصل به فولیکول‌های مو و طولانی شدن مرحله رشد مو، با افزایش جریان خون میزان رشد موها را تحریک می‌کند. در واقع زمانی که فولیکول های بیشتری بتوانند در مرحله رشد قرار بگیرند تعداد موهایی که رشد می کند بیشتر خواهد شد. 

چه افرادی نتیجه بهتری از ماینوکسیدیل کسب می کنند؟

ماینوکسیدیل برای کمک به رشد مو و جلوگیری از ریزش مو ناشی از طاسی الگوی مردانه یا زنانه، به مناسب است. این نوع ریزش مو رایج ترین نوع ریزش مو است که در خانواده ها وجود دارد.

این دارو در افرادی که ریزش موی ارثی دارند (ناحیه پشت سر، درست در زیر تاج) یا زنان با کم پشتی موهای بالای پوست سر، بهترین عملکرد را دارد. اما برای درمان طاسی که از جلوی سر شروع می شود چندان نتیجه بخش نیست. بنابراین برای این افراد مناسب نمی‌باشد. 

همچنین اثبات شده است که ماینوکسیدیل در افراد زیر 40 سال و در افرادی که با اولین علائم ریزش مو شروع به استفاده از آن می کنند، بسیار موثر است. در واقع این دارو به افرادی که زمان زیادی از کچلی آن ها می گذرد کمک نمی کند. 

به طور کلی در موارد زیر نباید از ماینوکسیدیل استفاده کنید:

  • شما سابقه خانوادگی ریزش مو نداشته باشید. یعنی ریزش مو ارثی نباشد. 
  • ریزش موی شما به طور ناگهانی ظاهر می شود و سکه ای است. 
  • شما زیر 18 سال سن دارید.
  • پوست سر شما قرمز، خارش دار یا تحریک پذیر است.
  • ریزش مو شما به دلیل محصولات مو، مواد شیمیایی یا روش های نظافت مو مانند استفاده از مواد شوینده نامناسب ایجاد شده باشد. 
  • ریزش موی شما به دلیل بیماری دیگری مانند بیماری تیروئید یا آلوپسی آره آتا، کمبودهای تغذیه ای، زخم شدن پوست سر یا داروهایی مانند شیمی درمانی ایجاد شده است.

همچنین به یاد داشته باشید اگر به بیماری قلبی مبتلا هستید، قبل از استفاده از ماینوکسیدیل  به پزشک مراجعه کنید.

ماینوکسیدیل برای تقویت مو

نتایج تحقیقات در مورد میزان تاثیر ماینوکسیدیل

مطالعات بالینی در حقیقت نشان داده است که این دارو می‌تواند به طور موثری در برخی افراد رشد مجدد مو را ایجاد کند. در یک مطالعه بالینی بزرگ که منجر به تأیید این دارو در سال 1987 شد ، 40 درصد از مردان رشد موی متوسط ​​تا متراکم در تاج سر خود را تجربه کردند. در یک مطالعه مشاهده ای یک ساله، 62 درصد از 984 مردی که از 5 درصد ماینوکسیدیل بصورت روزانه استفاده می کردند، کاهش ریزش مو را گزارش کردند. در مورد رشد مجدد مو، این دارو در 16 درصد شرکت کنندگان “بسیار موثر”، در 48 درصد موثر ، در 21 درصد نسبتا موثر و در 16 درصد بی اثر بوده است. عوارض جانبی نیز حداقل بود.

این مطالعات بالینی نیز در زنان انجام شد. در یک مطالعه ، 19 درصد از زنان 18 تا 45 ساله با استفاده از ماینوکسیدیل به مدت هشت ماه رشد مجدد متوسط ​​مو را گزارش کردند ، در حالی که 40 درصد رشد کمی داشتند.

عوارض جانبی

 این دارو ایمن است و عوارض آن معمولاً جدی نیست. با این حال شایع ترین عوارض امکان پذیر عبارتند از:

  • تحریک پوست سر
  • رشد مو در مناطق مجاور ، مانند پیشانی
  • تغییر در بافت یا رنگ مو

هنگام استفاده از ماینوکسیدیل، مراقب باشید که به چشم شما وارد نشود. اگر این اتفاق افتاد، چشمان خود را با مقدار زیادی آب سرد بشویید.

این دارو می تواند منجر به عوارض جانبی جدی تری شود، هرچند این موارد نادر است. در صورت مشاهده موارد زیر، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:

  • افزایش ناگهانی و غیر قابل توضیح وزن
  • ضعف یا سرگیجه
  • تورم دست ها یا پاها
  • درد قفسه سینه

هنگامی که برای اولین بار از ماینوکسیدیل استفاده می کنید، ممکن است در دو هفته اول افزایش ریزش مو را مشاهده کنید زیرا فولیکول های موی شما موهای قدیمی را بیرون می کشد تا جایی برای رشد جدید ایجاد کند. بنابراین نگران نباشید و به درمان ادامه دهید. 

سخن پایانی …

با اینکه تاثیر ماینوکسیدیل برای درمان ریزش مو اثبات شده است اما فقط برای افرادی مناسب است که ریزش موی ارثی در بالا و پشت سر دارند و برای ریزش موی جلوی سر کارساز نبوده است. همچنین تنها 60 درصد از افراد مورد مطالعه نتایج خوبی کسب کرده اند. بنابراین ممکن است برای شما مناسب نباشد. از طرفی حتی اگر روی موهای شما جواب دهد به این معنی نیست که تمامی موهای از دست رفته‌تان را بتواند برگرداند و ممکن است به آن عادت کنید. یعنی بعد از قطع مصرف مجددا دچار ریزش مو شوید. بنابراین بهتر است تحت نظر یک پزشک از ماینوکسیدیل استفاده کنید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا