خواص روغن کنجد برای پوست

خواص روغن کنجد برای پوست بسیار حائز اهمیت است. روغن کنجد از دانه‌های گیاه کنجد گل‌دار گرفته می‌شود. این گیاهان بومی آفریقای شرقی و هند هستند اما در حال حاضر در بسیاری از کشورهای جهان رشد می‌کنند و در ایران، استان‌های خوزستان، گلستان، البرز و اردبیل پیشرو در کشت این گیاه هستند. روغن کنجد به دلیل داشتن طعم دل‌چسب و دلپذیر و مقادیر بالای چربی‌های اشباع نشده و غیر اشباع، یکی از محبوب‌ترین روغن‌ها برای پخت‌وپز است. در این مقاله قصد داریم به خواص روغن کنجد برای پوست بپردازیم لطفاً تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

خواص روغن کنجد برای پوست

این روغن می‌تواند به‌عنوان روغن مناسب برای پوست باشد که در زیر برخی از خواص این روغن آورده شده است:

  • خاصیت آنتی‌اکسیدانی: روغن کنجد این توانایی را دارد که با رادیکال‌های آزاد یا مولکول‌های ناپایدار که می‌تواند به ساختار سلولی پوست شما آسیب برساند، مقابله کند.
  • خاصیت ضد میکروبی: روغن کنجد می‌تواند میکروارگانیسم‌های مضر را از بین ببرد یا رشد آن‌ها را متوقف کند.
  • خاصیت ضدالتهابی: روغن کنجد می‌تواند التهاب و تورم را کاهش دهد.

مطابق مطالعه‌ای که در سال 1989 در ژورنال انجمن شیمی آرایشی و بهداشتی منتشر شد، روغن کنجد تصفیه‌شده دارای رتبه کومودوژنیک یک است و روغن کنجد تصفیه نشده دارای رتبه سه است. روغن‌های غیر comedogenic مانند روغن کنجد گزینه‌های خوبی برای بسیاری از انواع پوست هستند.

از آنجا که روغن‌های غیر comedogenic منافذ پوست را مسدود نمی‌کنند، روغن کنجد می‌تواند به‌خوبی روی پوست‌های مستعد آکنه کار کند. خواص ضدالتهابی روغن کنجد نیز می‌تواند به مزایای ضد آکنه آن بیفزاید. اگرچه مطالعات کمی در رابطه با خواص روغن کنجد برای پوست وجود دارد، ولی در مورد خصوصیات آنتی‌اکسیدانی، ضد میکروبی و ضدالتهابی آن کشف‌های صورت گرفته است:

  •  در سال 2005 با مطالعه بر روی حیوانات محققان دریافتند که استفاده موضعی از روغن کنجد ممکن است استرس اکسیداتیو را کاهش دهد که می‌تواند منجر به آسیب سلولی یا بافتی شود.
  • یک مطالعه جدید در مورد حیوانات نشان داد که استفاده موضعی از روغن کنجد برای بهبود زخم سوختگی درجه دوم مفید است.
  • یکی مطالعه از منبع قابل اعتماد نشان داد که روغن کنجد همراه با ماساژ باعث کاهش چشمگیر درد در اندام  بیماران اورژانسی می‌شود.
  • در مطالعه دیگر مشخص شد که روغن کنجد می‌تواند به فیلتر اشعه ماوراءبنفش (UV) کمک کند، اما به حدی نیست که محصولی بر پایه این روغن طراحی شود.

خواص روغن کنجد برای پوست و مواد مغذی آن

روغن کنجد چه مواد مغذی دارد؟

روغن کنجد حاوی ویتامین E است که می‌تواند به محافظت از سلول‌های پوست در برابر صدمات ناشی از عوامل محیطی مانند اشعه ماوراءبنفش، آلودگی و سموم کمک کند.

روغن کنجد همچنین حاوی چندین ترکیب است که به آن خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی می‌دهد. این ترکیبات عبارت‌اند از:

  • توکوفرول
  • pinoresinol
  • سسامولین
  • سسامینول

همچنین حاوی چندین اسید چرب ضروری است. این اسیدها مرطوب کننده‌های مؤثری هستند که می‌توانند به ماندگاری پوست، نرم و آب‌رسان پوست شما کمک کنند.

  • اسید اولئیک
  • پالمیتیک اسید
  • اسید استریک
  • اسید لینولئیک

آیا استفاده از روغن کنجد روی پوست بی‌خطر است؟

خواص روغن کنجد برای پوست بیشتر افراد بی‌خطر است. از آنجا که هر ماده‌ای می‌تواند باعث ایجاد واکنش شود، به خصوص اگر پوست حساسی دارید، ایده خوبی است که قبل از استفاده، آزمایش پچ را انجام دهید.

برای انجام آزمایش پچ این مراحل دقت کنید:

  • قسمت بالایی بازوی داخلی، نزدیک آرنج خود را بشویید و خشک کنید.
  • مقدار کمی روغن کنجد را با یک توپ پنبه تمیز به آن بمالید.
  • به مدت 24 ساعت با یک پد گاز بپوشانید.
  • اگر احساس خستگی یا خارش دارید، پد را جدا کنید، محل آن را بشویید و استفاده از روغن را قطع کنید.
  • اگر احساس خارش ندارید، پد را به مدت 24 ساعت کامل بگذارید و سپس آن را بردارید.
  • اگر پوست شما شفاف به نظر می‌رسد، احتمالاً به روغن حساسیت ندارید و می‌توانید از آن آزادانه بر روی پوست خود استفاده کنید.

خواص روغن کنجد برای پوست و خطرات احتمالی آن

نحوه استفاده از خواص روغن کنجد برای پوست

روغن کنجد یک روغن اساسی نیست، بنابراین نیازی به رقیق شدن قبل از استفاده ندارد. سعی کنید روغن کنجدی پیدا کنید که عاری از مواد دیگر و مواد شیمیایی باشد. برای فهمیدن اینکه روغن خالص است یا اینکه چیز دیگری به آن اضافه شده است، برچسب محصول را بخوانید. برای ماساژ و برای مرطوب کردن پوست می‌توانید از روغن کنجد به‌طور آزادانه بر روی پوست خود استفاده کنید.

اگر از روغن کنجد برای جوش‌های پوستی یا آکنه استفاده می‌کنید، روغن کنجد را با یک توپ پنبه‌ای روی قسمت آسیب‌دیده قرار دهید و بگذارید 4 ساعت روی قسمت آسیب‌دیده باشد. شاید بخواهید ابتدا پوست خود را لایه‌برداری کنید تا سلول‌های مرده پوست برداشته شود. این ممکن است باعث شود روغن راحت‌تر جذب پوست شما شود.

سخن پایانی…

روغن کنجد با داشتن خاصیت آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی و ضد باکتریایی، از چندین طریق به پوست شما کمک می‌کند. این امر به ویژه برای پوست‌های مستعد آکنه و زخم‌های آکنه مفید است. روغن کنجد به دلیل خاصیت ضدالتهابی، تعدادی از فواید سلامتی دیگر ازجمله کاهش فشارخون و کلسترول را نیز به همراه دارد.

[منبع]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا