6 خواص خرما که حتما باید بدانید
درخت خرما در بسیاری از مناطق گرمسیر جهان رشد میکند. خرما در سالهای اخیر کاملاً محبوب شده است. خرما طعم شیرینی دارد و میتوان از آن بهجای قند استفاده کرد. خواص خرما بسیار زیاد است تا جایی که ازنظر برخی دانشمندان خرما یکی از ارزشمندترین میوههای به دست آمده در دنیا میباشد. خواص خرما همچنین برای افراد دیابتی بسیار مناسب بوده و به این افراد کمک می کند تا مقدار قند مورد نیاز بدن خود را از طریق قند خرما تامین کنند.
در این مقاله به خواص خرما برای سلامتی میپردازیم پس تا پایان با ما همراه باشید.
6 خواص خرما برای سلامتی
این میوه فواید زیادی دارد اما مهمترین خواص خرما عبارتاند از:
1. سرشار از فیبر
دریافت فیبر کافی برای سلامت کلی شما مهم است. فیبر با جلوگیری از یبوست میتواند برای سلامت دستگاه گوارش مفید باشد. با کمک به ایجاد مدفوع، حرکات منظم روده را تقویت میکند. علاوه بر این، فیبر موجود در خرما میتواند برای کنترل قند خون مفید باشد. فیبر هضم را کند میکند و میتواند از افزایش زیاد قند خون پس از خوردن غذا جلوگیری کند. فیبر موجود در خرما می تواند به افرادی که رژیم غذایی دارند کمک زیادی بکند زیرا فیبر موجود در خرما کمک می کند تا افردا کمتر احساس گرسنگی کنند.
2. خواص خرما از نظر مواد مغذی مورد نیاز بدن
خرما دارای مشخصات تغذیهای عالی است. میزان کالری خرمای خشکشده، بیشتر از میوههای تازه دیگر است. میزان کالری خرما مانند سایر میوههای خشک مانند کشمش و انجیر است. 100 گرم خرما حاوی 277 کالری 75 گرم کربوهیدرات 7 گرم فیبر و 2 گرم پروتئین است.
بیشتر کالری موجود در خرما از کربوهیدرات تأمین میشود. بقیه از مقدار بسیار کمی پروتئین هستند. خرما باوجود کالری، علاوه بر مقدار قابل توجهی فیبر حاوی برخی ویتامینها و مواد معدنی مهم است.
3. خواص خرما برای بهبود عملکرد مغز
خوردن خرما میتواند به بهبود عملکرد مغز کمک کند. مطالعات آزمایشگاهی نشان دادهاند که خرما برای کاهش مارکرهای التهابی مانند اینترلوکین در مغز مفید است. وقتی پلاکها در مغز جمع میشوند، ممکن است ارتباط بین سلولهای مغزی را مختل کنند که در نهایت میتواند منجر به مرگ سلولهای مغزی و بیماری آلزایمر شود که با استفاده از خواص خرما میتوان از آن جلوگیری کرد.
4. سرشار از آنتیاکسیدان
خرما آنتیاکسیدانهای مختلفی را در خود جای داده است که به سلامت بدن و جلوگیری از بیماری کمک میکند. آنتیاکسیدانها از سلولهای شما در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکنند، مولکولهای ناپایدار که ممکن است واکنشهای مضر در بدن شما ایجاد کنند و منجر به بیماری شوند را از بین میبرند.
در اینجا مروری بر سه آنتیاکسیدان قوی در خرما وجود دارد:
اسید فنولیک: به دلیل خواص ضدالتهابی شناختهشده، اسید فنولیک میتواند به کاهش خطر سرطان و بیماریهای قلبی کمک کند.
فلاونوئیدها: فلاونوئیدها آنتیاکسیدانهای قدرتمندی هستند که میتوانند به کاهش التهاب کمک کنند.
کاروتنوئیدها: ثابت شده است که کاروتنوئیدها سلامت قلب را تقویت میکنند و همچنین میتوانند خطر ابتلا به اختلالات مربوط به چشم مانند دژنراسیون ماکولا را کاهش دهند.
5. استفاده از خواص خرما به عنوان قند طبیعی
خرما منبع فروکتوزی است که نوعی قند طبیعی در میوه یافت میشود. به همین دلیل، خرما بسیار شیرین است و همچنین طعمی ظریف مانند کارامل دارد. خرما به دلیل مواد مغذی، فیبر و آنتیاکسیدانهایی که دارد، جایگزین سالم و خوبی برای قند سفید به حساب میآید. بهترین روش برای جایگزینی خرما به جای شکر سفید، تهیه شیره خرما است.
سخن پایانی…
خرما میوهای بسیار سالم است که باید در رژیم غذایی شما وجود داشته باشد. خرما دارای مقادیر زیادی مواد مغذی، فیبر و آنتیاکسیدان است که همه اینها میتواند فواید سلامتی را از بهبود هضم غذا تا کاهش خطر بیماری فراهم کنند. روشهای مختلفی برای افزودن خرما به رژیم غذایی شما وجود دارد. یکی از روشهای محبوب خوردن آنها بهعنوان یک شیرینکننده طبیعی در غذاهای مختلف است.