چه عواملی باعث ایجاد جوش ابرو میشوند و منظور آنها چیست؟

جوش ابرو چیست؟ جوش ها هنگامی رخ می دهند که منافذ پوست با چربیهای پوستی یا محیطی، خاک یا باکتری بسته میشوند. جوشها می توانند در هر جای بدن ظاهر شوند. با این وجود، بیشتر جوشها در مناطقی که چربی اضافی وجود دارد مانند پوست، بینی و پیشانی ایجاد میشود. گاهی نیز شاهد جوش ابرو در زیر موهای ابرو هستیم.
در این مطلب قصد داریم به طور کامل درباره جوش ابرو، دلایل آن، داروها و روشهای درمانی آن برایتان صحبت کنیم.
دلایل ایجاد جوش ابرو
جوشها به دلایل مختلفی از جمله، تولید بیش از حد چربی، موهای رشد یافته و حتی برخی محصولات آرایشی روی ابروها یا بین ابروها ایجاد میشوند.
1. تولید بیش از حد چربی
هر منفذ موجود در پوست حاوی یک فولیکول مو و غده سبوم تولید کننده چربی است. فولیکول مو حاوی سبوم در سطح پوست است. سبوم ماده ای روغنی است که غدد سباسه آن را تولید میکند. سبوم با پاک کردن سلولهای مرده پوست، خاک و سایر مواد زاید از منافذ، سلامت پوست را ارتقا میبخشد. همچنین از پوست و مو در برابر از بین رفتن آب محافظت میکند و ممکن است به تنظیم پاسخهای ایمنی در برابر باکتری های خاص کمک کند.
با این وجود برخی از قسمتهای پوست از جمله پیشانی، بینی و چانه نسبت به سایر قسمتها سبوم بیشتری تولید میکنند. سبوم اضافی میتواند سلولهای مرده پوست و بقایای داخل منافذ را به دام بیندازد. این کار موجب ایجاد آکنه بخصوص در پوست چرب می شود.
2. موهای رشد یافته
وقتی موهای زائد زیر پوست گیر می کند احتمال جوش ابرو وجود دارد. موهای به دام افتاده مجدداً به سمت داخل یا به صورت جانبی در پوست رشد می کنند. اگر فرد بطور منظم موهای خود را تراشیده یا با موچین بردارد یا موهای خود را وکس کند، ممکن است در صورت فرد موهای رشد یافته ( زیر پوستی)ایجاد شود. موهای رشد یافته میتوانند خاک، سلولهای مرده پوست و باکتریهای موجود در فولیکول مو را به دام بیندازند. این ممکن است باعث سوزش خفیف پوست یا عفونت شود که می تواند به کیست و جوش تبدیل شود.
علائم شروع رشد جوش ابرو
- خارش یا حساسیت به پوست
- یک برآمدگی کوچک قرمز یا صورتی که به مرور زمان بزرگتر میشود.
- برجستگی سرخ و پر از چرک با موهای درون آن
3. لوازم آرایشی
بسیاری از محصولات و لوازم آرایشی حاوی موادی هستند که میتوانند منافذ را تحریک یا مسدود کنند. باکتریها و بقایای دیگر این محصولات ممکن است روی سطح برس و اسفنج مورد استفاده جمع شوند. افرادی که مرتباً آرایش میکنند بیشتر در معرض جوش ابرو قرار دارند و باید در نظر بگیرند که استریل کردن یا جایگزین کردن لوازم آرایش و شست و شوی آرایش آنها بسیار مهم است. چربیهای اضافه از مو و همچنین محصولات ممکن است به منافذ در امتداد خط پیشانی و ابرو منتقل شود و موجب ایجاد جوش ابرو شود.
جوش ابرو علائم چه عارضههایی است؟
1. آکنه در پوست
وجود جوشهای ملتهب متعدد در امتداد خط و پیشانی ابرو ممکن است نشانه آکنه باشد. آکنه یک اختلال التهابی پوستی است که باعث تولید بیش از حد سبوم در فولیکولهای مو میشود. به نوبه خود، اینها به ضایعات پوستی پر از چرک تبدیل میشوند. طبق آکادمی پوست آمریکا (AAD) ، آکنه شایع ترین بیماری پوستی است که حدود 85٪ از افراد 12 تا 24 ساله و 15٪ از زنان بالغ در ایالات متحده را تحت تأثیر قرار می دهد.
2. مشکلات کبدی
طبق داروهای طب سنتی چینی، جوش های موجود در خط ابرو نشان دهنده استرس کبد به دلیل عادتهای غذایی ضعیف یا استرس عاطفی است. در حالی که کبد چندین کارکرد اساسی را انجام میدهد، اما به طور عمده به عنوان یک سیستم تصفیه عمل میکند. کبد سموم، بقایای سلولهای مرده و سایر مواد زاید را از خون خارج میکند. استفاده از الکل، رژیم غذایی ضعیف و عدم ورزش بدنی میتواند باعث التهاب مضر در کبد شود.
کبد به خطر افتاده ممکن است مواد سمی بیشتری را در خون باقی بگذارد، که می تواند به پوست و سایر قسمت های بدن منتقل شود و ایجاد جوش کند.
داروهای موجود برای درمان جوش ابرو
افراد میتوانند داروهای ضد آکنه بدون نسخه (OTC) و پاک کنندههای ضد آکنه را در داروخانههای محلی خود پیدا کنند. روشهای پزشكی( تجویز دارو توسط پزشک) برای افرادی كه آكنه شدید یا مداوم دارند و به داروهای خفیف تر پاسخ نمیدهند، در دسترس هستند.
داروهای OTC و داروهای ضد آکنه می توانند با انجام کارهای زیر به درمان و جلوگیری از جوش ها کمک کنند:
- مسدود کردن منافذ
- پاکسازی سلول های مرده از پوست
- کاهش باکتریهای روی پوست
- کنترل تولید چربی
- هورمونهای تنظیم کننده
درمان های رایج پوستی اغلب حاوی مواد خشک کننده مانند بنزوئیل پراکسید یا اسید سالیسیلیک است. ممکن است آکنههای خفیف تا شدید به داروهای موضعی یا خوراکی تجویز شده نیاز داشته باشند. متخصص پوست می تواند درمان های پیشرفته تری را تجویز کرده و آنها را متناسب با نوع و علائم پوستی فرد تنظیم کند.
درمانهای خانگی جوش ابرو
افراد باید از فشار دادن یا چیدن جوش های فعال خودداری کنند. باکتری ها و کثیفی های موجود در دست و زیر ناخن ها می توانند به منافذ موجود در صورت منتقل شوند. باز شدن جوش خطر ابتلا به باکتریهای ایجاد کننده آکنه را به سایر قسمتهای صورت افزایش میدهد. فشردن جوش ممکن است آن را مجبور به پارگی در زیر پوست کرده و در منافذ مجاور پخش شود.
افرادی که داروهای خانگی را بیش از داروهای شیمیایی ترجیح میدهند ممکن است بخواهند درمان جوشهای خود را با محصولات طبیعی که دارای خواص ضد باکتری و ضد التهابی هستند انجام دهند. این داروها میتوانند شامل موارد زیر باشند:
- روغن درخت چای
- آلوئه ورا
- رزماری
- چای سبز
نحوه جلوگیری از ایجاد جوش ابرو
بیشتر افراد گاه به گاه یک جوش یا دو مورد را در ابرو تجربه میکنند. نکات زیر از AAD ممکن است به کاهش آکنه و جلوگیری از برآمدگی جدید کمک کند:
- 1-2 بار در روز صورت را با پاک کننده ملایم بشویید.
- از نوک انگشتان استفاده کنید تا به آرامی پاک کننده ها، مرطوب کننده ها و درمان های داخل پوست را ماساژ دهید.
- صورت را با آب ولرم بشویید.
- مرتبا موها و بدن را تمیز کنید.
- از لمس صورت با دستهای آلوده خودداری کنید.
از عادت های زیر که می تواند آکنه را بدتر کند ، خودداری کنید:
- تمیز کردن و لکه گیری بیش از حد معمول
- پاک کردن صورت با استفاده از پاک کننده هایی که حاوی مواد ساینده یا خشک کننده هستند، مانند مواد قابض و لایه بردارهای قوی
- استفاده از لوسیونها، روغنها و مواد آرایشی حاوی رایحههای مصنوعی
- شستن پوست با لیف، اسفنج یا سایر پارچه های خشن
این نکات را برای جلوگیری از موهای ابروی زیاد در نظر بگیرید:
- قبل از تراشیدن، اپیلاسیون یا مو زدن ابرو لایه برداری کنید.
- ریش تراش و موچین را بین استفاده ضد عفونی کنید.
- بعد از نظافت صورت را تمیز و مرطوب کنید.
سایر توده های ابرو
جوشها تنها نوع برجستگی نیستند که میتوانند روی ابرو رشد کنند. بیشتر جوشها برجستگیهای کوچک، سفید، سیاه یا گوشتی هستند که دقیقاً زیر سطح پوست قرار دارند. جوش ملتهب ممکن است متورم و قرمز به نظر برسد.
انواع دیگر تودههای پوستی
1. کیست
کیستها فضاهای بستهای از بافت هستند که حاوی مایعات، هوا یا چرک هستند. کیستها از غدههای بسته شده چربی تشکیل میشوند. اگر کیست حاوی مایعات باشد و در نزدیکی سطح پوست تشکیل شود، ممکن است مانند تاول احساس شود. کیستهای سخت در لایههای عمیقتر پوست شکل میگیرند و حاوی سلول های پوستی هستند.
2. درماتوفیبروز
درماتوفیبروزها یک توده خوش خیم یا غیر سرطانی است که در زیر پوست ایجاد میشوند. اکثر درماتوفیبرومها باعث ایجاد تغییرات چشمگیر در پوست نمیشوند. آنها نسبتاً كوچك هستند و قطر آن كمتر از یك سانتیمتر است و دارای رنگهای مختلفی مانند مایل به صورتی تا مایل به قرمز یا مایل به قهوه ای هستند.
شما میتوانید جوشهای ابرو را با روشهای زیر تحت درمان و پیشگیری قرار دهید:
- مرتباً وسایل آرایش خود را تمیز کنید.
- جایگزینی محصولات پوست و مو که حاوی مواد تحریک کننده هستند.
- روزی دو بار و بعد از عرق کردن صورت خود را تمیز کنید.
- از دست زدن به چهره خودداری کنید.
- قبل از اپیلاسیون، اصلاح و یا مو زدن ابروهای خود، لایهبرداری کنید.
- یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید.
سخن پایانی…
جوشهای روی ابرو وقتی فولیکول مو با کثیفی، چربی و باکتری بسته میشود رشد میکند. این حالت معمولاً زمانی اتفاق میافتد که افراد از برسهای آرایشی کثیف یا محصولات زیبایی که حاوی مواد شیمیایی هستند و باعث تحریک و انسداد منافذ آنها میشوند، استفاده میکنند.
[منبع]
باسلام الان نزدیک به دوهفته تو ابروم درقسمت سینه ابرو یه جوش سفت درد آور دراومده به هیچ عنوان در نمیاد و درد میکنه متورم شده باید چیکار کنم؟
سلام و وقت بخیر مارال جان. اینکه این جوش به چه علت ایجاد شده میتونه در نحوه درمانش تاثیر بگذاره. مهم ترین مورد این هست که جوش را دست کاری نکنید. اگر تا به حال تجربه چنین موردی را نداشته اید و اخیرا دچار استرس زیاد نشده باشید به احتمال زیاد به نوعی مواد خوراکی مانند برخی ادویه ها حساسیت داشته اید. زدن سیر خام نصف شده روی جوش ممکن هست برای شما نتیجه بخش باشد. در غیر این صورت باید به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.
سلام وقتتون بخیر🌻 من چند وقتی میشه استرس کنکور سال آیندمو دارم. برای این که استرس خودمو کم کنم یه مدت مدام به ابروهام دست میزدم تا این که به خودم اومدمو دیدم تو ابروهام پره جوش شده و خیلی از ابروهامم ریختن. الانم هرچی پمادهای مختلف میزنم جوشا بهتر نمیشن که بدترم میشن نمیدونم چیکار کنم ممنون میشم راهنماییم کنید🥺🙏🏻❤
سلام دوست عزیز. اگر جوش ها بعد از استرس ایجاد شده و با راهکارهای خانگی از بین نرفته اند، احتمال دارد به دلیل عدم تعادل هورمون ها ناشی از استرس باشد. در این صورت باید به یک متخصص زنان یا غدد مراجعه کرده و آزمایش هورمونی انجام دهید. همچنین نباید جوش ها را دائم دستکاری کنید. با آرزوی سلامتی برای شما
من هم جدیدا دچار این مشکل شدم دارم دق میکنم وای خیلی بده لعنتی😑☹🥺